• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Και τώρα Mugello!
Στην Ιταλία ο επόμενος Γύρος
Νέα 17/05/2016 - 11:22

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα για αρκετούς αναβάτες της Moto2 στο GP του Le Mans, όπου αρκετοί έδειχναν δυνατοί στα ελεύθερα, αλλά δεν κατάφεραν να συνεχίσουν έτσι και στον αγώνα.

 

Με αρκετές πτώσεις την Κυριακή, ήταν ο Alex Rins αυτός που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Με τη νίκη του αυτή ξεπέρασε τον Sam Lowes στο βαθμολογικό πίνακα και είναι αυτός πρώτος με διαφορά πέντε βαθμών.

 

Για τον Lowes τα πράγματα δεν ήταν εύκολα στην Γαλλία από την πρώτη στιγμή και αυτό φάνηκε και στον αγώνα, όταν δεν κατάφερε να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

 

Οι δυο προαναφερθέντες δεν έχουν κερδίσει ποτέ στο Mugello, με τον Lowes πάντως να τερματίζει 4ος εκεί το ’15, έχοντας ξεκινήσει τον αγώνα από την pole.

 

Ο Zarco ήταν δεύτερος πέρυσι, πίσω από τον Rabat και ένα ακόμα βάθρο θα μετριάσει τις άσχημες εντυπώσεις από τον εντός έδρας αγώνα του.

 

Με την πτώση του στο Le Mans, όχι μόνο απογοήτευσε τους πολλούς οπαδούς του στις κερκίδες, αλλά έχασε και πολύτιμο έδαφος στη μάχη για τον Τίτλο.

 

Πλέον, ο Johann Zarco είναι 31 βαθμούς πίσω από τον Rins και πρέπει επειγόντως να καλύψει το χαμένο έδαφος.

 

Πολλά περισσότερα περιμέναμε και από τον Luthi, σε μια πίστα - το Le Mans - όπου είναι ο κυρίαρχος στη μεσαία κατηγορία.

 

Πάντως ο Ελβετός, με την τρίτη θέση που πήρε στην Γαλλία, κατάφερε να περάσει τον Zarco στη βαθμολογία και είναι αυτός 3ος.

 

Με 18 βαθμούς να τον χωρίζουν από τον Rins, ο Luthi θέλει ένα καλό αποτέλεσμα στην Ιταλία για να διατηρήσει τις ελπίδες του ζωντανές για Τίτλο.

 

Πάντως το Mugello - τα τελευταία χρόνια - δεν είναι ευνοϊκό για τον Tom Luthi, ο οποίος εγκατέλειψε τον αγώνα τόσο το 2014, όσο και το 2015.

 

Από την πλευρά του ο Simone Corsi συνεχίζει να ξεπερνά τις προσδοκίες πολλών, την πρώτη του χρονιά με το πλαίσιο της Speed Up.

 

Το 2015 δεν κατάφερε ούτε μια φορά να ανέβει στο βάθρο, ενώ φέτος - στην καινούργια του ομάδα - μετρά ήδη δυο σε πέντε αγώνες!

 

Στο Le Mans ο Corsi ήταν δεύτερος, ισοφαρίζοντας το καλύτερό του αποτέλεσμα στη μεσαία κατηγορία, στην ίδια πίστα μάλιστα που ήταν 2ος και το 2014!

 

Πολλές δυνατές μάχες έχουν δοθεί κατά το παρελθόν στο Mugello στη μεσαία κατηγορία, με διαφορά όμως το 2009 μας είχε χαρίσει την καλύτερη (στα 250cc τότε).

 

Ήταν τότε που ο εκπληκτικός Mattia Pasini «κατάπινε» τον ένα μετά τον άλλο τους αντιπάλους του και από την 8η θέση του grid, έφτασε να διεκδικεί τη νίκη!

 

Τους 25 βαθμούς τους διεκδίκησε και τους πήρε στο τέλος - με διαφορά ενός δεκάτου - από τον αείμνηστο Marco Simoncelli.

 

Ο Pasini έχει επιστρέψει φέτος στη μεσαία κατηγορία, έχοντας όμως πάρει βαθμούς μόνο στους δυο από τους πρώτους πέντε αγώνες.

 

Σε μια πίστα που του αρέσει πολύ, ο Pasini θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις μάχες για τις πιο μπροστά θέσεις, όπως μας είχε συνηθίσει στα 250cc κι 125cc.

Επόμενο άρθρο »

Mugello: Τα στατιστικά

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP Mugello: Στην έδρα του Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA