• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP Mugello: Στην έδρα του Rossi!
Λίγες ώρες πριν τον 6ο Γύρο της σεζόν
Νέα 17/05/2016 - 10:51

Μετά από έναν δραματικό αγώνα στο Le Mans, το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στην πίστα του Mugello, στον εντός έδρας αγώνα του Valentino Rossi!

 

Το Mugello είναι μια από τις αγαπημένες πίστες όλων των αναβατών, αν και ο «κίτρινος λαός» κάνει τα πράγματα ξεχωριστά για τον Vale.

 

Ακόμα κι όταν δεν τερματίζει σε θέση βάθρου, οι χιλιάδες οπαδοί του δεν σταματούν να φωνάζουν το όνομά του, μέχρι να βγει στο βάθρο και αυτός!

 

Ο Valentino έχει εφτά συνεχόμενες νίκες στη συγκεκριμένα πίστα, όμως δεν έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου από το 2008 κι έπειτα.

 

Τα τελευταία έξι χρόνια οι Ισπανοί κυριαρχούν στην έδρα του «Γιατρού», αλλά ενδεχομένως να ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει!

 

Σ’ αυτά τα έξι χρόνια, τέσσερεις νίκες έχει πάρει ο Jorge Lorenzo, με το ιδιαίτερο «βουτυρένιο» στυλ του να ταιριάζει απόλυτα με την πίστα.

 

Από το 2008, όταν και ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, ο Lorenzo έχει χάσει μόνο μια φορά το βάθρο στο Mugello, ενώ τις άλλες φορές δεν έχει τερματίσει κάτω από τη 2η θέση!

 

Πάντως ο Ισπανός της Yamaha δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον Rossi, αλλά και τον Marc Marquez.

 

Ο τελευταίος έκανε το πρώτο του λάθος φέτος στο Le Mans και με την πτώση του σταμάτησε το σερί των βάθρων του από την αρχή της σεζόν.

 

Ο Marquez θα προσπαθήσει να επιστρέψει στο βάθρο σε μια πίστα δύσκολη γι’ αυτόν, όπου έχει τερματίσει μόνο μια φορά: το 2014 όταν και κέρδισε.

 

Η καταστροφική σεζόν συνεχίζεται για την Ducati. Στο Le Mans κανείς από τους εργοστασιακούς της δεν τερμάτισε τον αγώνα.

 

Από τον αγώνα του Phillip Island πέρυσι, έχουν να τερματίσουν αγώνα μαζί ο Andrea Iannone και ο Andrea Dovizioso.

 

Οι πτώσεις και τα προβλήματα φέτος τους έχουν στερήσει αρκετά πιθανά βάθρα και θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία στο Mugello για εξιλέωση.

 

Είναι μια πίστα που τη γνωρίζουν καλά από τις πολλές ιδιωτικές δοκιμές που κάνουν εκεί και θα θέλουν να ικανοποιήσουν και τους πολλούς Ducatisti στον εντός έδρας αγώνα τους.

 

Πέρυσι ο Iannone είχε πάρει την πρώτη του pole position στη μεγάλη κατηγορία στο Mugello, παρά το ότι είχε εξαρθρωμένο ώμο και κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

 

Στόχος του ακόμα ένα βάθρο, σε μια πίστα που η μεγάλη της ευθεία θα ευνοήσει τις Ducati και λογικά θα δούμε νέο ρεκόρ τελικής από τις κόκκινες μοτοσυκλέτες.

 

Για τον Dovizioso το Mugello κρύβει δυσκολίες, όντας έκτος το 2014 ενώ δεν τερμάτισε πέρυσι εξαιτίας μηχανικού προβλήματος.

 

Όπως όλα δείχνουν, ο Dovi είναι αυτός που κερδίζει την εμπιστοσύνη των ιθυνόντων της Ducati και θα είναι αυτός ο ομόσταυλος του Lorenzo τη νέα σεζόν.

 

Αγώνα με τον αγώνα, ο Dani Pedrosa και η Honda λύνουν τα προβλήματά τους και ανεβάζουν την απόδοσή τους, πλησιάζοντας περισσότερο το βάθρο.

 

Στο ψηλότερο σκαλί του στο Mugello, ο Dani έχει ανέβει μόνο μια φορά (2010) ενώ μετρά πέντε συνολικά στην καριέρα του.

 

Το βάθρο είναι ο στόχος και για τον Maverick Vinales, ο οποίος προέρχεται από την 3η θέση στον αγώνα του Le Mans.

 

Από την άλλη, ο ομόσταυλός του ο Aleix Espargaro, θα κάνει ό,τι περνά από τις δυνάμεις του για να τερματίσει μπροστά από τον Vinales.

 

Με τον τελευταίο να υπογράφει στην Yamaha τη νέα σεζόν, ο Aleix θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και να αποδείξει ότι αξίζει να συνεχίσει με την ομάδα.

 

Ο Pol Espargaro φτάνει στην Ιταλία ως ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης, αυξάνοντας συνεχώς τη διαφορά του από τον δεύτερο.

 

Η Yamaha τα πηγαίνει σχεδόν πάντα καλά στην Ιταλική πίστα και αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Espargaro πάνω στην M1 του.

 

Ο Petrucci θα είναι ένας από τους δορυφορικούς που θα προσπαθήσει να κάνει τη ζωή δύσκολη του Pol Espargaro.

 

Παρά τον τραυματισμό του, που τον ανάγκασε να χάσει τους πρώτους 4 αγώνες της σεζόν, ο Petrucci ήταν εκπληκτικός στο Le Mans όταν και κατάφερε να τερματίσει 7ος!

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Και τώρα Mugello!

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati: Κρατάει τον Dovi;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA