• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Νέα άσφαλτος για Sepang
Πιο γρήγορη και πιο επιθετική έγινε η πίστα!
Νέα 10/05/2016 - 09:54

Σημαντικός θα είναι ο επόμενος Γύρος των SBK στην Μαλαισία, με την Kawasaki να θέλει τη ρεβάνς απέναντι στον Davies και την Ducati του!

 

Όμως σημαντικό θα είναι το τριήμερο και για έναν ακόμη λόγο: η πίστα έχει καινούργια άσφαλτο, ενώ έχουν γίνει και μικρές ακόμα βελτιώσεις!

 

Οι εργασίες, όπως ήταν γνωστό, θα ξεκινούσαν αμέσως μετά το χειμερινό τεστ του MotoGP και ολοκληρώθηκαν στις 23 Απριλίου.

 

Την Πέμπτη θα γίνει ο τελικός έλεγχος της πίστας, λίγες ώρες δηλαδή πριν την έναρξη του 6ου φετινού Γύρου των SBK-Motul.

 

Σχεδιαστής και υπεύθυνος για τις αλλαγές της πίστας ήταν ο γνωστός σχεδιαστής Jarno Zaffelli, ο οποίος μίλησε στο «αδελφό» gpone.com.

 

Για τις βελτιώσεις υπήρξαν σαφώς επαφές με αρκετούς αναβάτες του MotoGP, όπως ο Lorenzo, o Rossi, ο Espargaro κ.α.

 

«Παραπονέθηκαν για τα πολλά σαμαράκια και την έλλειψη πρόσφυσης στη στροφή πέντε. Τώρα όλα τα προβλήματα έχουν επιλυθεί».

 

Πέρα από την καινούργια άσφαλτο «...βελτιώσαμε το σύστημα απομάκρυνσης υδάτων σε συγκεκριμένα σημεία της πίστας».

 

«Βάλαμε κάποια καινούργια κερμπς ενώ βελτιωμένες είναι και οι περιοχές εξόδου από την πίστα για τις περιπτώσεις πτώσεων».

 

«Τέλος, η πίστα πλέον έχει σταθερό πλάτος στα 16 μέτρα. Νομίζω ότι έχει γίνει πολύ πιο γρήγορη και πιο επιθετική».

 

Τέλος υπήρξαν βελτιώσεις και σε συγκεκριμένες στροφές, ειδικά στην 15 που απέκτησε νέο look και έκανε τον Zaffelli να τονίζει:

 

«Μόνο και μόνο γι’ αυτή τη στροφή αξίζει το εισιτήριο που θα πληρώσει κανείς! Αν έπρεπε να διαλέξω από που θα παρακολουθήσω τον αγώνα, θα ήταν από εκεί».

Επόμενο άρθρο »

4 GSX-RR το 2017;

« Προηγούμενο άρθρο

Περίμενε περισσότερα ο Petrucci

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα