• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Cadalora: Ο Rossi;
Συνδυάζει τις αρετές των Lawson-Schwantz-Rainey-Doohan
Νέα 01/05/2016 - 18:22

Την περασμένη Κυριακή ο Valentino Rossi κέρδισε για 113η φορά GP στην καριέρα του, ενώ ο Luca Cadalora πρώτη, ως... coach του Vale!

 

Η συνεργασία των δυο πλευρών - όχι επίσημα - ξεκίνησε στο τεστ του Phillip Island στα μέσα Φλεβάρη και επισημοποιήθηκε στη συνέχεια.

 

Φυσικά οι δυο τους είχαν βρεθεί κι άλλες φορές μέσα στην πίστα, ή στο ράντσο του Vale, αλλά μόλις φέτος το χειμώνα γεννήθηκε η ιδέα της επίσημης συνεργασίας στο μυαλό του Rossi.

 

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Luca Cadalora - ο οποίος στην καριέρα του πέτυχε 24 νίκες και 72 βάθρα - μίλησε στο «αδελφό» gpone.com:

 

«Πρέπει να πω ότι ο Valentino με ξάφνιασε. Η συνάντηση μαζί του μου άνοιξε τα μάτια!»

 

«Τον θεωρώ σαν ένα αναβάτη-Frankenstein!».
 

«Είναι προσηλωμένος στο στόχο του σαν τον Lawson, ευφυής εντός κι εκτός πίστας σαν τον Schwantz, ικανός να αυτοσχεδιάζει σαν τον Rainey αλλά και επίμονος σαν τον Doohan».

 

«Εγώ από την πλευρά μου έχω ένα χάρισμα. Βλέπω τους αναβάτες στην πίστα και μπορώ να κατανοήσω από που πιθανόν να προέρχονται τα προβλήματά τους».

 

Η τεχνογνωσία του Luca Cadalora είναι θρυλική, αλλά και «... ο Rossi είναι καλά προετοιμασμένος, αν και αφήνει ορισμένες δουλειές σε άλλους. Δεν είναι μηχανικός».

 

«Είναι όμως εξαιρετικά αναλυτικός και ικανός να εξηγήσει τι συμβαίνει με τη μοτοσυκλέτα κι έτσι αφού σου μιλήσει, ξέρεις που να δουλέψεις».

 

Σε ερώτηση για το τι έχει αλλάξει πιο πολύ στις μοτοσυκλέτες τα τελευταία 30 χρόνια, ο Cadalora αποκρίθηκε:

 

«Τα ηλεκτρονικά κυρίως. Υπάρχουν πάρα πολλά δεδομένα πια. Αυτό είναι πλεονέκτημα, αλλά κάνει και το στήσιμο πιο περίπλοκο».

 

Η συνεργασία των δυο Παγκόσμιων Πρωταθλητών είναι ομαλή. «Οι τεχνικοί του είναι πάντα έτοιμοι και ο Valentino είναι πάντα ήρεμος».

 

«Τον θαυμάζω και πιστεύω ότι αν είχα έστω και ελάχιστο από το χάρισμά του, θα πετύχαινα πολλά περισσότερα στην καριέρα μου».

Επόμενο άρθρο »

Θα μείνουν 23 οι συμμετοχές για το 2017

« Προηγούμενο άρθρο

Η Michelin εξηγεί το σπινάρισμα στην Jerez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα