• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Βελτιώσεις στους κανονισμούς
Πίεση ελαστικών, άκυρες εκκινήσεις, επανέναρξη
Νέα 27/04/2016 - 11:10

Οι αισθητήρες πίεσης θα γίνουν υποχρεωτικοί για όλους από το Γύρο στο Mugello. Αυτό αποφασίστηκε σε μια συνάντηση της Επιτροπής Grand Prix στην Jerez.

 

Μετά την τρομακτική πτώση του Loris Baz στην Μαλαισία, όλοι ζητούσαν επίμονα την υποχρεωτική παρουσία αισθητήρων πίεσης για τα ελαστικά.

 

Από τις 20 Μαΐου όλες οι ομάδες θα είναι υποχρεωμένες να έχουν ενσωματώσει έναν τέτοιο αισθητήρα και στους δυο τροχούς.

 

Επιπρόσθετα, αλλαγές είχαμε και με αφορμή τον αγώνα της Moto2 στο Qatar και το χαμό που έγινε με τις άκυρες εκκινήσεις (βλ. περισσότερα εδώ).

 

Από εδώ και στο εξής ο αλυτάρχης θα μπορεί να τιμωρεί τους αναβάτες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, χωρίς τον περιορισμό των 4 πρώτων γύρων.

 

Παράλληλα αν δεν δοθεί ποινή ride-through αλλά χρόνου, τότε ο χρόνος αυτός δεν θα είναι 20δ αλλά ανάλογα με την πίστα (πόσο μεγάλη είναι η pitlane) και θα πρέπει απαραιτήτως να γίνεται γνωστό πριν την έναρξη του αγώνα.

 

Αναφορικά με την επανέναρξη του αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, αν αυτός διακοπεί μέσα στους πρώτους τρεις γύρους, οι ομάδες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για τον ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους να ανεφοδιάσουν τις μοτοσυκλέτες.

 

Επομένως ο αγώνας θα σταματάει και στη συνέχεια θα έχουμε από την αρχή την εκκίνηση.

 

Τέλος, η τελευταία αλλαγή αφορά στην Moto3 και στα πλαίσια:

 

Κάθε κατασκευαστής υποχρεώνεται να δίνει την οποιαδήποτε εξέλιξη του πλαισίου σε όλους τους αναβάτες που αγωνίζονται με την ίδια μοτοσυκλέτα.

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Έπρεπε να ρισκάρω!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Οι δυο εξηγήσεις για τη νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα