• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δεν προβληματίζεται ο Lorenzo!
Με το σπινάρισμα ή τη χαμηλή πρόσφυση
Νέα 22/04/2016 - 23:32

Δυνατός παρουσιάστηκε σήμερα ο Jorge Lorenzo, σε μια πίστα που στους υπόλοιπους αναβάτες δημιουργεί αρκετά προβλήματα με το πίσω ελαστικό.

 

Ο Ισπανός ήταν γρήγορος τόσο με καινούργια ελαστικά, όσο και με φθαρμένα, αποδεικνύοντας ότι δύσκολα θα τον κερδίσει κανείς στην Jerez.

 

Ο Lorenzo έβαλε φρέσκα ελαστικά στο τέλος των δυο σημερινών ελεύθερων δοκιμών και ήταν ο ταχύτερος όλων, με χρόνο στο 1:39,555.

 

Πέρα από τον ένα γύρο, ο Lorenzo εντυπωσίασε με 4 συνεχόμενους γύρους στην τελευταία του έξοδο στο 1:39 και έξι συνεχόμενους στο χαμηλό 1:40 στην πρώτη του!

 

Και όλα αυτά την ώρα που το κράτημα της πίστας, όπως φάνηκε από τους χρόνους, δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό!

 

«Η πρώτη θέση είναι καλή, δεν υπάρχει αμφιβολία. Το πρωί είχα κάποια προβλήματα με το set-up και τα ηλεκτρονικά και δεν ήμουν τόσο γρήγορος».

 

«Το απόγευμα όμως ήμουν γρήγορος τόσο με φθαρμένα όσο και με τα καινούργια ελαστικά. Πάντως είναι δύσκολο να το αναλύσεις».

 

«Άλλοι έχουν διαφορετική στρατηγική κι έμειναν με τα φθαρμένα. Εγώ ήμουν από τους λίγους που έβαλαν καινούργια στο τέλος».

 

«Η αίσθησή μου είναι καλή, έχουμε καλό ρυθμό και είμαστε αρκετά γρήγοροι», σχολίασε ο Ισπανός.

 

Την ώρα που αρκετοί παραπονούνταν για πολύ σπινάρισμα στην πίστα και για δυσκολίες προσαρμογής με το πιο σκληρό πίσω σλικ της Michelin, ο Lorenzo δεν φάνηκε να προβληματίζεται.

 

«Για να είμαι ειλικρινής, το απόγευμα μπόρεσα και ήμουν σταθερός στο χαμηλό 1:40. Πρέπει να είσαι προσεχτικός, ομαλός στην οδήγηση και δεν είναι απλό».

 

«Πρέπει να είσαι πιο μαλακός με το γκάζι, σε σχέση με πέρυσι και ο οδηγός παίζει ρόλο σε όλες τις πίστες, αλλά ειδικά εδώ με το σπινάρισμα».

 

Εκεί που ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός και κέρδιζε πολύ χρόνο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ήταν το τελευταίο κομμάτι της πίστας!

 

«Από παλιά ήμουν δυνατός εκεί. Τόσο στο MotoGP, όσο και στα 250cc. Αυτές οι δυο γρήγορες στροφές με βοηθούν και μπορώ να κάνω τη διαφορά, όπως και στην τελευταία στροφή, που δεν είναι τόσο γρήγορη».

 

Τέλος, μίλησε λίγο και για τη μοτοσυκλέτα που δοκίμασε σήμερα και η οποία έχει το ντεπόζιτο σε πιο πίσω θέση από την κανονική M1.

 

«Ήταν οκ. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλές συγκρίσεις με την άλλη. Αύριο θα συνεχίσουμε για να δούμε ποιες είναι οι διαφορές τους».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Αλλάξαμε πολλά στις ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Μένω με το πλαίσιο του ‘15

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα