• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τι μάθαμε στο Qatar; (Μέρος 2ο)
Vinales-Suzuki-Ducati-Michelin
Νέα 09/03/2016 - 15:54

Την Παρασκευή που μας πέρασε ολοκληρώθηκαν τα χειμερινά τεστ στην πίστα Losail του Qatar και πλέον μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της νέας σεζόν.

 

Ποιά είναι κάποια πρώτα συμπεράσματα που μάθαμε από το τελευταίο τεστ στο Qatar; (Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος).

 

Ο Vinales στους διεκδικητές

Όχι για τον Τίτλο, αλλά σίγουρα για τις μάχες που θα οδηγήσουν στις θέσεις βάθρων! Ο Vinales έδειξε από τις χειμερινές δοκιμές ότι είναι έτοιμος να εντυπωσιάσει φέτος, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε να τον δούμε στον αγώνα, εκεί που κρίνονται όλοι και στο πως θα ανταπεξέλθει στις μάχες ρόδα-με-ρόδα απέναντι στους Lorenzo, Rossi ή Marquez!

 

Η Suzuki σε καλό δρόμο

Μόλις στη δεύτερή της σεζόν μετά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία και η Suzuki δείχνει να βαδίζει σε καλό δρόμο όσον αφορά στη μοτοσυκλέτα της. Η νέα GSX-RR έχει πιο δυνατό κινητήρα και θα εφοδιαστεί με το seamless κιβώτιο της εταιρείας ίσως και από το Qatar. Αυτό που θα περιμένουμε να δούμε είναι το κατά πόσο θα μπορέσει η ομάδα να είναι σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Η Ducati έτοιμη για μάχες

Η σημαντική χρονιά ήταν πέρυσι για τους κόκκινους, οι οποίοι με την GP15 έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, διορθώνοντας χρόνια προβλήματα των προηγούμενων Desmosedici. Η νέα μοτοσυκλέτα του 2016 μπορεί να δοκιμάστηκε λίγο από τους Iannone και Dovizioso, ωστόσο και οι δυο τόνιζαν ότι οι χρόνοι έρχονταν εύκολα. Και οι δυο αναβάτες έκαναν καλές προσομοιώσεις, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι - όπως δήλωσαν - δεν πίεζαν και τόσο!

 

Τα σκαμπανεβάσματα της Michelin

Οι γόμες και τα ελαστικά της Michelin προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις στην αρχή, ωστόσο τα πράγματα βελτιώθηκαν πολύ στη συνέχεια. Ωστόσο δεν έλειπαν τα σκαμπανεβάσματα, με τις τελευταίες ημέρες σε Αυστραλία και Qatar να σημειώνονται αρκετές πτώσεις. Ως αποτέλεσμα, η Michelin επιβεβαίωσε ότι θα φέρει ένα καινούργιο μπροστινό ελαστικό στο Γύρο του Qatar.

 

Qatar: Η ώρα των αουτσάιντερ;

Με τις μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς για φέτος, παρουσιάζεται μια πρώτης τάξης ευκαιρία για βάθρο-α, σε ομάδες και αναβάτες που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχαν καμία πιθανότητα. Οι Redding, Pol Espargaro, Vinales και Smith θα έχουν την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουν, τουλάχιστον στους πρώτους Γύρους και μέχρι να προσαρμοστούν σε μεγάλο βαθμό στα νέα δεδομένα τα μεγάλα εργοστάσια.

Επόμενο άρθρο »

Ο Crutchlow για τον Redding

« Προηγούμενο άρθρο

Συνεχίζουν μαζί GIVI και LCR

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα