• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
EE: Ενέργειες υπέρ της μοτοσυκλέτας
Παραδέχονται ότι αποτελεί λύση στο κυκλοφοριακό!
Νέα 22/12/2015 - 22:24

Την αναγνώριση από την ΕΕ του ρόλου που μπορεί να παίξει η μοτοσυκλέτα στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έρχεται να αναδείξει μια Έκθεση στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης της κυκλοφορίας και των μεταφορών.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως αναφέρεται στην Έκθεση, η χρήση μοτοσυκλέτας αποτελεί ισχυρό παράγοντα στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος που παρατηρείται στις μεγαλουπόλεις.

 

Ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο κινείται η Έκθεση είναι αυτός, ενώ γίνεται αναφορά και σε επιπρόσθετα οφέλη, όπως ο μικρότερος χώρος που χρειάζονται για να σταθμεύσουν.

 

Εν κατακλείδι, η συγκεκριμένη Έκθεση τονίζει την αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα αποφάσεις προώθησης της χρήσης μοτοσυκλέτας, η οποία παράλληλα θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, στη σχεδίαση του οδικού δικτύου.

 

Πρόκειται σαφέστατα για μια ιστορική στιγμή, που αναδεικνύει κάτι που μπορεί να είναι προφανές για όλους εμάς, ωστόσο πλέον γίνεται και ευρύτερα αποδεκτό.

 

Μακάρι λοιπόν να υιοθετηθούν τα συμπεράσματα στα οποία οδηγείται η συγκεκριμένη Έκθεση και να δούμε στο μέλλον ενέργειες που θα ωφελήσουν και θα βελτιώσουν την κυκλοφορία των μοτοσυκλετιστών στους δρόμους.

 

Πέρα από τα παραπάνω συμπεράσματα, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η μοτοσυκλέτα δεν συμβάλλει μόνο στην επίλυση του κυκλοφοριακού και των εκατοντάδων αυτοκινήτων που σταθμεύουν «όπου να ‘ναι» αλλά βοηθά και στη μόλυνση του περιβάλλοντος!

 

Η προώθηση των συμπερασμάτων αυτής της Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι εκ των ων ουκ άνευ για όλους εμάς τους μοτοσυκλετιστές, που - πάντως - δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον εξοπλισμό ασφαλείας (κράνος, γάντια, μπουφάν κτλ) σε κάθε μας μετακίνηση.

Επόμενο άρθρο »

Ανασκόπηση 2015: Valentino Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Θύελλα από την Ανατολή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα