• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
LORENZO: «Αξίζω περισσότερα απ' όσα δίνει η Yamaha!»
Όλο και απομακρύνεται το ενδεχόμενο παραμονής του Ισπανού στη Fiat Yamaha...
Νέα 18/07/2009 - 18:19
Είναι η νέα ...μόδα που εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες και έχει να κάνει με το πόσο μπορεί να αξίζει ένας αθλητής.

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, όπου η οικονομική κρίση έχει «γονατίσει» την παγκόσμια αγορά, η Ρεάλ Μαδρίτης ξόδεψε 94 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της τον Πορτογάλο σούπερ σταρ Cristiano Ronaldo και άλλα 67 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει από την Μίλαν τον Βραζιλιάνο βιρτουόζο της μπάλας, Kaka.

Kαι οι δυο δήλωσαν ευθαρσώς πως αξίζουν και με το παραπάνω τα χρήματα που δαπάνησε η Βασίλισσα της Ευρώπης για να τους κάνει δικούς της, καθώς επίσης και τα υπέρογκα συμβόλαια που τους αποφέρουν στον μεν Ronaldo 13 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, στο δε Kaka 9 εκατομμύρια ευρώ.Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo
Και στους δυο έχει τοποθετηθεί ρήτρα αποχώρησης ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ!!!

Στα MotoGP τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Υπάρχει ο Valentino Rossi και όλοι οι άλλοι. Ο Ιταλός κερδίζει μόνο από το συμβόλαιο που έχει με τη Fiat Yamaha 14 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος αναβάτης είναι ο Casey Stoner που αμείβεται με 3,8 εκατομμύρια ευρώ. Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται ο Dani Pedrosa που κερδίζει 3,5 εκατομμύρια ετησίως από το συμβόλαιο που έχει συνάψει με την Repsol Honda.

Και πάμε στο νέο μεγάλο αστέρι του σπορ, τον διάδοχο του Rossi όπως πολύ θέλουν να τον αποκαλούν, Jorge Lorenzo. Ο νεαρός αναβάτης από τη Mallorca κερδίζει δύο εκατομμύρια ευρώ από το συμβόλαιο που έχει από την Fiat Yamaha, αλλά οι φετινές εξαιρετικές εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει και το γεγονός ότι φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας όντας ένας εκ των διεκδικητών του τίτλου, έχουν εκτινάξει στα ύψη την αξία του στο χρηματιστήριο των MotoGP.

Η Ηonda που αναπολεί την εποχή που είχε στις τάξεις τον Rossi, είναι διατεθειμένη να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό της τον Lorenzo, έχοντας είτε τη βοήθεια πάντα της ισπανικής Repsol, είτε της Telefonica που φημολογείται ότι θα επιστρέψει στα MotoGP.

Ο «Por Fuera» βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Η προτεραιότητά του είναι η Yamaha η οποία διαθέτει αυτή τη στιγμή την πιο ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα του γκριντ, αλλά η Honda, ο πλέον πετυχημένος κατασκευαστής στα MotoGP, θέλει πάση θυσία να τον αποκτήσει και το δείχνει προσφέροντάς του σύμφωνα με πληροφορίες 6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η Υamaha από την πλευρά της δεν είναι διατεθειμένη να μπει σε παζάρια και λέγεται πως η πρότασή της είναι κατά πολύ μικρότερη (γύρω στα 4) από αυτή της Honda.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη Yamaha, είναι ένα όνειρο που βρίσκομαι εδώ», είπε ο πιτσιρικάς μιλώντας σε ισπανική αθλητική εφημερίδα αλλά στη συνέχεια έστειλε το μήνυμα προς τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας του Iwata: «Ωστόσο γνωρίζουμε ποια είναι η αξία μας και το πόσο θα πρέπει να μας πληρώσουν. Αυτή τη στιγμή αξίζουμε περισσότερα απ' ότι προσφέρει η Yamaha και έτσι οι διαπραγματεύσεις έχουν 'κολλήσει'».

Είναι προφανές πως ο Lorenzo θέλει να μείνει στη Yamaha, ωστόσο θέλει να το κάνει με τους δικούς του όρους, αφού γνωρίζει ότι η μεγάλη αντίπαλος (Honda) προσφέρει γη και ύδωρ προκειμένου να τον κάνει δικό της. Η Yamaha πάντως δεν δείχνει να «καίγεται» και τόσο πολύ για να τον κρατήσει και ούτε είναι διατεθειμένη να κάνει την οικονομική υπέρβαση για να τον αποτρέψει από το να πάει στο HRC. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνει κανείς διαβάζοντας τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο ισχυρός άνδρας της Yamaha, Masao Furusawa.

«Έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας. Οι αναβάτες είναι αυτοί που βιάζονται. Αυτή τη στιγμή πολλοί είναι αυτοί που 'χτυπούν' την πόρτα μας», είπε ο Furusawa-son και πρόσθεσε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Lorenzo: «Στην περίπτωση που ο Lorenzo αποχωρήσει τότε τα πράγματα θα είναι πολύ εύκολα: Απλά θα βάλουμε και πάλι τον Colin (Edwards) στο πλευρό του Rossi και έτσι θα δώσουμε την ευκαιρία στον Ben Spies να έρθει στα MotoGP οδηγώντας για την Tech3. Προς το παρόν πάντως δεν θέλουμε να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα».

Επόμενο άρθρο »

Ένεση ηθικού για DE ANGELIS η 5η θέση στη Γερμανία

« Προηγούμενο άρθρο

Pole για SIMONCELLI με χρόνο που θα τον έφερνε στη 2η θέση των MotoGP!!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα