• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Laguna Seca: H πιο πικρή pole position!
Ο Δρ. Κόστα, είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Lorenzo θα καταφέρει να συμμετάσχει στον αυριανό αγώνα
Νέα 05/07/2009 - 16:30

Το να παίρνεις την 4η Pole Position της φετινής χρονιάς και την 8η της καριέρας σου, με ρεκόρ στον τομέα αυτό σε σχέση με τις 25 συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία, είναι ένα γεγονός που σου δίνει μεγάλη χαρά. Όμως στην περίπτωσή μας δεν συμβαίνει αυτό, αφού ο Jorge Lorenzo εξασφάλισε την πρώτη θέση στην αυριανή εκκίνηση, πριν την άσχημη πτώση που είχε στη 10η προτελευταία στροφή της πίστας.

Η πτώση αυτή του στοίχισε κτύπημα στο δεξί πόδι και έναν βγαλμένο δεξί ώμο. Παρόλα αυτά ο Δρ. Κόστα, ο μάγος γιατρός του ΜotoGP είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα καταφέρει να συμμετάσχει στον αυριανό αγώνα. Το ίδιο είχε αρκετά χρόνια νωρίτερα με τον Max Biaggi που έβγαλε τον ώμο του στην Suzuka στις δοκιμές και έτρεξε στον αγώνα. Μάλιστα με το πείσμα που διακρίνει τον Ισπανό 22χρονο οδηγό, περιμένουμε ότι θα τα δώσει όλα αύριο για να αγωνιστεί και να πάει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

O Lorenzo τα λέει με τον Forcada λίγο πριν την τπώση του
O Lorenzo τα λέει με τον Forcada λίγο πριν την τπώση του

 

Εφόσον τελικά ξεκινήσει δίπλα του θα έχει τον ομόσταυλο Valentino Rossi που στον τελευταίο του γύρο πήρε τη 2η θέση από τον Casey Stoner,που εντωμεταξύ είχε πέσει και αυτός από high-siding όπως ο Lorenzo, στην στροφή Ν.3 και μεταφέρθηκε εκτός πίστας με φορείο και αυτός. Ο Stoner έχει μόνο μώλωπες και έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί αύριο.

Ο Stoner έπεσε και αυτός στις Κατατακτήριες
Ο Stoner έπεσε και αυτός στις Κατατακτήριες

 

 

Αυτά τα δύο ατυχήματα σύμφωνα με την Βridgestone οφείλονται σε χαμηλή θερμοκρασίας λειτουργίας των ελαστικών από τη δεξιά πλευρά, καθώς η πίστα είναι αριστερόστροφη. Οπότε γεννιέται το ερώτημα γιατί δεν χρησιμοποιεί η ιαπωνική εταιρία λάστιχα με τριπλές γόμες, όπως αυτά που είχε στην Καταλωνία και όπως είχε μέχρι πέρυσι σχεδόν σε όλες τις πίστες.

 

 

Το γεγονός των 2 αυτών πτώσεων σημαίνει επιπλέον ότι αύριο δεν θα έχουμε συναγωνισμό για τη νίκη. Φαίνεται ότι ο Rossi θα κάνει έναν περίπατο και θα πάρει την 101η νίκη του πολύ πιο άνετα από ότι μπορούσε να φανταστεί μέχρι πριν τις κατατακτήριες, αφού με τα λάστιχα του αγώνα υστερούσε λίγο σε χρόνους σε σχέση με τον Lorenzo. Ένα άλλο στοιχείο υπεροχής του Ιταλού πολυπρωταθλητή είναι ότι έσπασε και πάλι το ρεκόρ τελικής ταχύτητας της πίστας με 264.1 χλμ/ώρα!

Οι δύο αμερικανοί Edwards και Hayden στην Corkscrew
Οι δύο αμερικανοί Edwards και Hayden στην Corkscrew

 

 

Άλλη μια μεγάλη μάχη δόθηκε ανάμεσα στους τρεις οδηγούς που έχουν εργοστασιακές μοτοσυκλέτες της Honda. O Pedrosa κέρδισε στον τελευταίο γύρο τη μάχη για την 4η θέση από τον Elias, που έμεινε τελικά 6ος μόλις 33 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του, ενώ ανάμεσά τους ο Dovizioso κέρδισε τον Elias για 11 χιλιοστά! Συνεχίζει λοιπόν την ευχάριστη έκπληξη ο Ισπανός της ομάδας Gresini Honda, που σε αυτόν τον αγώνα πήρε το νέο πλαίσιο για τη μοτοσυκλέτα του.

 

 

Άλλη μια μεγάλη μάχη έγινε για τις θέσεις 7-10. Ο Colin Edwards την κέρδισε, με τον Νicky Hayden να δείχνει επιτέλους κάποια καλά στοιχεία πάνω στην Ducati. O Chris Vermeulen κέρδισε την 9η θέση, μπροστά από τον ομόσταυλο Loris Capirossi.

Toni Elias και νέο παλίσιο, ο συνδυασμός που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην Honda!
Toni Elias και νέο παλίσιο, ο συνδυασμός που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην Honda!


O Marco Melandri επίσης είναι σε καλή κατάσταση στην πίστα αυτή, στην 11ηθέση και μεγάλη βελτίωση έδειξε ο Niccolo Canepa που πρώτη φορά είναι μόνο 2.2’’ πίσω από τον πρώτο.

 

 

 



Lorenzo - Elias στη διάρκεια των δοκιμών
Lorenzo - Elias στη διάρκεια των δοκιμών

Επόμενο άρθρο »

HAYDEN, LAGUNA SECA: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

« Προηγούμενο άρθρο

MONTEREY: Η 5η Ιουλίου ανακηρύχθηκε «ROSSI DAY»!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA