• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
LAGUNA SECA: Πάμε για την 101η;
Φανερά ευδιάθετος ο Rossi, οδήγησε όπως πρέπει για να είναι o μόνος οδηγός που κατέβηκε το 1’22’’
Νέα 04/07/2009 - 01:15

Ο Valentino Rossi φαίνεται ότι το έχει πάρει σοβαρά το θέμα με το ρεκόρ του Agostini και θέλει να αρχίσει άμεσα να μειώνει τη διαφορά των 22 νικών που τους χωρίζουν. Έτσι μπήκε στην πιο μικρή σε διαδρομή πίστα του Πρωταθλήματος και από την αρχή έδειξε τις διαθέσεις του. μάλλον όχι από την αρχή, αφού στο μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών ήταν στη 2η ή 3η θέση, για να σκαρφαλώσει στην κορυφή λίγο πριν το τέλος των 60’ λεπτών των πρώτων δοκιμών στη φετινή Laguna Seca.

 

Φανερά ευδιάθετος – και πως να μην είναι – οδήγησε όπως πρέπει για να είναι τελικά ο μόνος οδηγός που κατέβηκε το 1’22’’, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:21.981 και με την υψηλότερη τελική ταχύτητα με 262.9 χλμ/ώρα, για πρώτη φορά φέτος! Βάζει λοιπόν τα θεμέλια για μια ακόμη νίκη, μετά την 100η που έκανε στο Assen την προηγούμενη εβδομάδα και ένα χρόνο μετά τη μεγαλειώδη νίκη στη συγκεκριμένη πίστα, που «γύρισε» πέρυσι το Πρωτάθλημα και του έδωσε το ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στον Stoner.

 

O Jorge Lorenzo όχι μόνο σημείωσε το 2ο καλύτερο χρόνο, αλλά ήταν και σταθερά στις 2 πρώτες θέσεις σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών. Έτσι φαντάζει ως ο μεγάλος αντίπαλος του Rossi, αυτήν τη στιγμή, αφού ο 3ος Casey Stoner και πάλι ταλαιπωρήθηκε στο τέλος των 60’ λεπτών από τις στομαχικές του διαταραχές, για τις οποίες προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής διάγνωση από τους γιατρούς του!

 

Την τριάδα που πάλι μπήκαν «οι συνήθης ύποπτοι», προστέθηκε και ο 4ος Dani Pedrosa που ηγείται των τριών Honda που ακολουθούν στην κατάταξη. Η ευχάριστη έκπληξη είναι ο Toni Elias που μόλις πήρε το νέο πλαίσιο (που φορούν από τον προηγούμενο αγώνα οι εργοστασιακές μοτοσυκλέτες), έδειξε πολύ καλή προσαρμογή και ήταν σταθερά στην πεντάδα. Πίσω του ο Andrea Dovizioso που έδειχνε χαρούμενος από την επίδοσή του.

 

Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη η 7η θέση του Marco Melandri με την Kawasaki του.

Ο Chris Vermeulen με την Suzuki δεν πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι με τη διαφορά των 1.2’’ από την κορυφή, στην 8η θέση, τη στιγμή που η επίδοση του Αυστραλού τα τρία προηγούμενα χρόνια ήταν ιδιαίτερα καλή. Επίσης δεν πήγε καθόλου καλά ο Capirossi που βρέθηκε μόλις στην 12η θέση.

 

Αυτός που απογοήτευσε ήταν και πάλι ο Nicky Hayden που έφερε την 2η εργοστασιακή Ducati στην 14η θέση 1.7’’ πίσω από την κορυφή και 0.8’’ πίσω από τον περσινό του χρόνο του αγώνα και 2.4’’ πίσω από τον περσινό του χρόνο των Κατατακτήριων!, τη στιγμή που στη συγκεκριμένη πίστα έχει δύο νίκες και σίγουρα την ξέρει καλύτερα από όλους, με εξαίρεση τον Colin Edwards που τα πήγε κάπως καλύτερα στην 9η θέση.

 

Αύριο αργά το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 19:45 θα δούμε τις Ελεύθερες Δοκιμές 2, αποκλειστικά στο motograndprix.gr ώστε να δούμε αν θα ανατραπούν τα σημερινά δεδομένα και θα έχουμε ακόμη περισσότερους οδηγούς κοντά στην κορυφή.

Επόμενο άρθρο »

LAGUNA SECA: Αυτά που δεν έδειξε η κάμερα την 1η μέρα!

« Προηγούμενο άρθρο

LAGUNA SECA GP: Η επιστροφή του Dani και ο «Κύριος Νο4»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA