• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar Test: Ημέρα 2
Dovi, Marquez, Iannone στα δυο δέκατα διαφοράς!
Νέα 15/03/2015 - 23:48

Η δεύτερη ημέρα των δοκιμών στην πίστα Losail της Sepang ήταν αρκετά συννεφιασμένη στο ξεκίνημά της, με τους οδηγούς να επιλέγουν να μείνουν στα γκαράζ τους τις πρώτες ώρες.

 

Ο λόγος ήταν επειδή ήθελαν να βγουν στην πίστα πιο κοντά στις συνθήκες του αγώνα, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 21:00 το βράδυ της 29ης Μαρτίου. Ο πρώτος αναβάτης που βγήκε στην πίστα, δυο ώρες περίπου αφότου άνοιξε η pit lane, ήταν - όπως και χτες - ο δοκιμαστής της Ducati, Michele Pirro.

 

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Ducati καταφέρνει να βρεθεί στην κορυφή, με τον Andrea Dovizioso αυτή τη φορά να γράφει με την GP15 του το 1:54.907 που είναι και ο καλύτερος χρόνος του διημέρου! Παράλληλα, ο Dovi ήταν ο μόνος που έπεσε κάτω από το 1:55, ενώ ο χρόνος του είναι δυο δέκατα περίπου κάτω από το ρεκόρ πίστας του Stoner (2008, 1:55.153)

 

Οι κόκκινοι έφεραν μια καινούργια εξάτμιση στο Qatar και συνέχισαν την εντυπωσιακή τους παρουσία, με τον Iannone να παίρνει την τρίτη θέση μόλις 0.197δ πίσω από τον ομόσταυλό του.

 

Ανάμεσα στους δυο ομόσταυλους βρίσκουμε τον Marc Marquez, ο οποίος χτες δήλωνε ότι δεν πίεσε για έναν καλό χρόνο στη γλιστερή πίστα. Βάσει των χρόνων σήμερα η πίστα είχε λίγο καλύτερο κράτημα, ωστόσο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πάλι δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, μένοντας 0.184δ πίσω από τον Dovi, δουλεύοντας κυρίως στο set-up του αγώνα.

 

Ο Pedrosa έκλεισε την εξάδα των πρώτων, όλοι τους από τα τρία εργοστάσια (Ducati, Honda, Yamaha), με τον Ισπανό άσο της Repsol Honda να έχει στη διάθεσή του προς αξιολόγηση ένα νέο σετ από μπροστινά πιρούνια στην RC213V του.

 

O Jorge Lorenzo ήταν και πάλι η καλύτερη Yamaha σήμερα, ωστόσο αν και κατάφερε να βελτιώσει τη χτεσινή του θέση, κατεβάζοντας περίπου τρία δέκατα το χρόνο του, η διαφορά του από την κορυφή αυξήθηκε οριακά. Προς το τέλος της δεύτερης ημέρας βελτίωσε (μισό δευτερ. περίπου από χτες!) το χρόνο του ο Valentino Rossi, ο οποίος ήταν μόλις ένα χιλιοστό πιο γρήγορος από τον Dani Pedrosa.

 

Γενικά η γνώση της πίστας από τους περισσότερους αναβάτες βοήθησε στο να μείνουν πάρα πολύ κοντά οι χρόνοι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι ο τέταρτος Jorge Lorenzo έχει διαφορά μόλις 0.310δ από τον 14ο Maverick Vinales!

 

Για μια ακόμη φορά ο Cal Crutchlow ήταν ο κορυφαίος δορυφορικός αναβάτης, αφήνοντας πίσω του για 24χιλ. τον Bradley Smith. Ο Βρετανός συνεχίζει να εντυπωσιάζει και ήταν έβδομος σήμερα (+0.717δ) κάνοντας τον καλό του χρόνο προς το τέλος, ξεπερνώντας γρήγορα μια πτώση που είχε στην αρχή της ημέρας. Ο Jack Miller έπεσε στην 21η θέση σήμερα, αν και μείωσε 0.470δ από το χτεσινό του χρόνο.

 

Στην όγδοη θέση συναντούμε τον Bradley Smith, ο οποίος δοκίμασε ένα διαφορετικό ψαλίδι σήμερα και κατάφερε - και πάλι - να επικρατήσει της εμφύλιας μάχης του με τον Pol Espargaro. Ο τελευταίος βελτιώθηκε εντυπωσιακά σήμερα, ρίχνοντας το χρόνο του περίπου ένα δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσει ως την ένατη θέση. Η διαφορά του από τον Smith ήταν μόλις 10 χιλιοστών.

 

Ένας αναγεννημένος Karel Abraham συνέχισε τη δυναμική του παρουσία στο Qatar καθώς - για δεύτερη ημέρα - αναδείχθηκε ο καλύτερος αναβάτης στην OPEN κατηγορία, κατεβάζοντας μάλιστα το χτεσινό του χρόνο κατά ένα δευτερόλεπτο! Η διαφορά του από την εργοστασιακή Honda του Marquez ήταν μόλις στο 0.674δ!

 

Ο Yonny Hernandez πήρε την 11η θέση - συνεχίζοντας να αναρρώνει από τον τραυματισμένο του ώμο - με διαφορά 0.990δ από τον ομόσταυλό του, τον Danilo Petrucci ο οποίος δεν κατάφερε να βελτιώσει το χτεσινό του χρόνο μιας και σήμερα επέλεξε να μην φορέσει το πιο μαλακό ελαστικό και να ρίξει το βάρος αποκλειστικά στο ρυθμό αγώνα, χωρίς να κάνει ούτε έναν γρήγορο γύρο.

 

Προβλήματα αντιμετώπισε και ο Aleix Espargaro της Suzuki Ecstar και δεν κατάφερε να ρίξει το χτεσινό του χρόνο, με αποτέλεσμα ο Maverick Vinales να τον πλησιάσει στα μόλις 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Οι δυο τους, 12ος και 14ος αντίστοιχα, συνέχισαν να δουλεύουν στα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας τους.

 

Για μια ακόμη ημέρα ο Scott Redding πέτυχε το στόχο που έχει θέσει για το Qatar, με τη διαφορά του να παραμένει κάτω από ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή. Ο Βρετανός ήταν και ο μόνος που έκανε προσομοίωση αγώνα σήμερα (16 γύρων) με τέσσερεις γύρους - τους πρώτους - να είναι στο μεσαίο 1:56 και οι υπόλοιποι να είναι στο χαμηλό 1:57, με εξαίρεση τον προτελευταίο.

 

Ο Hector Barbera κέρδισε σήμερα τον ομόσταυλό του, με τον Ισπανό να κάνει τον 15ο καλύτερο χρόνο και να μένει 0.201δ μπροστά από τον Mike di Meglio που ήταν 17ος. Ανάμεσά τους ο Nicky Hayden με 1:56.104 και 1,2δ διαφορά από την κορυφή. Ο Stefan Bradl είχε μια πτώση στην αρχή και ολοκλήρωσε 20ος σήμερα, την ώρα που ο Bautista κέρδιζε μια θέση και άφηνε πίσω του τόσο τον De Angelis, όσο και τον Marco Melandri που ήταν τελευταίος, μειώνοντας τη διαφορά του από τον πρώτο στα 3δ.

Επόμενο άρθρο »

Συμβιβάστηκε με τη 2η θέση ο Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Μείναμε στο σχέδιό μας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα