• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Χορηγοί και MotoGP
Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα στην Ευρώπη
Νέα 18/12/2014 - 11:42

Την ώρα που το MotoGP και πιο συγκεκριμένα η διοργανώτρια αρχή, καταβάλλει προσπάθειες να κάνει το άθλημα περισσότερο ελκυστικό, διατηρώντας όσο μπορεί τις ισορροπίες ανάμεσα στην εξέλιξη και στο θέαμα, οι χορηγοί δεν φαίνονται να συγκινούνται ιδιαίτερα.

Παρά το ότι οι κατασκευαστές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο Πρωτάθλημα, με τη Suzuki και την Aprilia να συμμετέχουν στη σεζόν 2015 στο MotoGP και την KTM να αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2017, η υποστήριξη από μεγάλες εταιρείες-χορηγούς (ειδικά στη Γηραιά Ήπειρο), είναι μια πονεμένη ιστορία.

Στη Yamaha για παράδειγμα και παρά το ότι ο Jorge Lorenzo είχε πάρει το Πρωτάθλημα με τους μπλε τόσο το 2010, όσο και το 2012, το εργοστάσιο δεν μπορούσε να βρει βασικό χορηγό παρά μόνο φέτος, με τον ερχομό της Movistar και πάλι στο προσκήνιο.

«Πριν μερικά χρόνια δυσκολευόμασταν, πολλές ομάδες δυσκολευόντουσαν, να βρουν υποστήριξη, χορηγούς και συνεργάτες», λέει ο Lin Jarvis της Yamaha, ο οποίος πιστεύει ότι οι μεγαλύτερες ευκαιρίες στο εμπορικό κομμάτι, έρχονται πια από χορηγούς εκτός Ευρώπης.

«Στην περίπτωσή μας, πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προέρχεται από πηγές εκτός Ευρώπης», επιβεβαίωσε. «Θεωρώ ότι οι πηγές σε Ιταλία και Ισπανία έχουν στερέψει σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, αλλά οι πηγές χρηματοδότησης από αλλού και το κίνητρο άλλων αγορών έχει βελτιωθεί».

«Έτσι, η ομάδα μας για παράδειγμα, είναι σε καλύτερη κατάσταση και αυτό όχι εξαιτίας των αγορών της Ευρώπης, αλλά του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Έχουμε χορηγούς από Καζακστάν και Ιαπωνία και ναι, πιστεύω ότι η δημοτικότητα του αθλήματος φέρνει νέους παίκτες στο παιχνίδι».

Στο στρατόπεδο των κόκκινων, ο Paolo Ciabatti - Αθλητικός Διευθυντής του Ducati Corse - παραδέχεται ότι η Ducati έχασε χορηγούς με την αποχώρηση του Valentino Rossi, αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι οι προοπτικές είναι καλύτερες, μετά την πολύ καλή φετινή σεζόν.

«Μετά την αποχώρηση του Valentino, προφανώς και τα πράγματα ήταν δύσκολα για εμάς. Τώρα όμως η Ducati είναι ανταγωνιστική και είναι πιο εύκολο να προσελκύσουμε νέους χορηγούς. Δεν είναι εύκολο αν κοιτάς στην Ευρώπη, έτσι κι εμείς κοιτάμε για εταιρείες στο παγκόσμιο στερέωμα και με ενδιαφέρον προς την Ασία ή τη Ν. Αμερική. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, απλά είναι ευκολότερα απ’ ότι ήταν πριν ένα χρόνο».

Επόμενο άρθρο »

Hayden: Η ανάρρωση συνεχίζεται!

« Προηγούμενο άρθρο

Τραυματίστηκε ο Aleix Espargaro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα