• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Miller θα γίνει σπουδαίος αναβάτης!
Λόγια του Διευθυντή Αγώνων του MotoGP, Mike Webb
Νέα 09/12/2014 - 15:58

Ο Διευθυντής Αγώνων του MotoGP, Mike Webb, πιστεύει ότι το απόκτημα της CWM-LCR Honda, ο Αυστραλός αναβάτης Jack Miller, θα εξελιχθεί σ’ έναν σπουδαίο αναβάτη της μεγάλης κατηγορίας.

Ο Jack Miller έγινε ο πρώτος αναβάτης, στη σύγχρονη ιστορία του MotoGP από το 2002, που κάνει το άλμα από τη μικρή στη μεγάλη κατηγορία, χωρίς να έχει περάσει πρώτα από τη μεσαία. Ο Αυστραλός έκανε μια εξαιρετική φετινή σεζόν και πίεσε για τον Τίτλο του Πρωταθλητή της Moto3 μέχρι και τον τελευταίο αγώνα, τον έχασε όμως για μόλις 2 βαθμούς από τον Alex Marquez.

Το φετινό Πρωτάθλημα ήταν άκρως συναρπαστικό, με δυνατές και πολλές φορές αμφιλεγόμενες μονομαχίες ανάμεσα στους δυο προαναφερθέντες αναβάτες, με τον Mike Webb να έχει καλέσει αρκετές φορές τον νεαρό Αυστραλό ενώπιον της Επιτροπής Αγώνων.

«Ο Jack έχει μεγάλη προσωπικότητα. Τα πάμε καλά μεταξύ μας, αλλά προφανώς και με μισεί ανά καιρούς, όταν του λέω ότι δεν μπορεί να κάνει κάποια πράγματα!» σχολίασε ο Webb στο crash.net. «Είναι ισχυρογνώμων κι έτσι αν τον τιμωρήσουμε για κάτι, θα πει την άποψή του δημόσια αν πιστεύει ότι ήταν λάθος».

«Πολύ σύντομα όμως ηρεμεί, καταλαβαίνει το λάθος του και συνεχίζει τους αγώνες. Το καλό είναι ότι έχει την ωριμότητα για να μην αφήσει κάτι τέτοιο να τον επηρεάσει».

Στη συνέχεια, ο Mike Webb ρωτήθηκε τι χρειάζεται να έχει ένας νεαρός αναβάτης για να θεωρηθεί έτοιμος για τη μεγάλη κατηγορία. «Το μόνο βέβαιο, είναι ότι θα πρέπει να είναι ένας αναβάτης πάρα πολύ υψηλού επιπέδου. Πέρα από την οδήγηση, κατά τη γνώμη μου μεγάλο ρόλο παίζει η ωριμότητα και ο σεβασμός».

«Οι μοτοσυκλέτες της Moto2 και της Moto3 είναι πολύ εύκολες και με λιγότερη ιπποδύναμη. Αρκετοί είναι αυτοί που μπορούν να τις οδηγήσουν γρήγορα και έχεις την ευχέρεια να διαλέγεις αρκετές γραμμές σε κάθε στροφή. Στο MotoGP, οι συνέπειες που θα έχεις αν κάνεις κάτι λάθος είναι μεγάλες και οι δυνατότητες που έχεις σε κάθε στροφή είναι περιορισμένες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και ο αναβάτης πρέπει να καταλάβει το τίμημα και τις συνέπειες αν κάπου το παρακάνει».

Ο Scott Redding, σύμφωνα με τον Webb, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για τον Miller.

«Στη Moto2 ήταν εξαιρετικός, με τις δυνατότητές του εμφανώς να ξεπερνούν αυτές της μοτοσυκλέτας που οδηγούσε. Ήταν εύκολο γι’ αυτόν να είναι γρήγορος, να ξεφεύγει από διάφορες καταστάσεις και να διατηρεί τον έλεγχο. Στη MotoGP κατηγορία είναι προφανώς ένας εξαιρετικός αναβάτης και η πρόοδος που έχει σημειώσει είναι αξιόλογη».

«Μπορείς όμως να διακρίνεις και το επίπεδο της προσπάθειας και της αυτοσυγκέντρωσης που χρειάζεται να καταβάλει. Δεν υπάρχει περιθώριο εδώ για περίτεχνες ενέργειες, για μανούβρες και προσπεράσεις θεαματικές. Εδώ, στη μεγάλη κατηγορία, πρέπει να έχεις τον απόλυτο έλεγχο».

«Το ίδιο θα συμβεί και στον Jack. Στη Moto3 πραγματικά ξεχώριζε και ήταν πολύ περισσότερο προικισμένος, από τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας που οδηγούσε. Στη MotoGP όμως θα χρειαστεί να μάθει αρκετά. Με δεδομένο ότι θα έχει την υπομονή και την ωριμότητα για να διαχειριστεί κατάλληλα της ώρες μάθησης, έχει την ευκαιρία να γίνει ένας σπουδαίος αναβάτης».

Επόμενο άρθρο »

Η απόρριψη του Redding

« Προηγούμενο άρθρο

Bale: Θα ήθελα να ήμουν o Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα