• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
P.Simoncelli: Θέλω την εικόνα του Marco στο Παγκόσμιο!
Το μέλλον της SIC 58 Squadra Corse είναι ευοίωνο!
Νέα 26/11/2014 - 14:08

Πριν περίπου από δυο χρόνια, ο πατέρας του Marco Simoncelli ξεκίνησε την ομάδα SIC 58 Squadra Corse για να βοηθήσει νέους ταλαντούχους αναβάτες από την Ιταλία.

Αυτή η ομάδα αποτέλεσε κίνητρο για τον Paolo Simoncelli να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του γιού του, ενώ παράλληλα η ομάδα θα λειτουργούσε ως μια βάση ανάπτυξης ταλαντούχων Ιταλών αναβατών.

«Ας πούμε ότι ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι κάτι τέτοιο ήταν εφικτό. Μετά από δυο χρόνια συζήτησα το ενδεχόμενο με τους χορηγούς του Marco και όλοι με στήριξαν. Ξεκινήσαμε με την pre-Moto3 της Ιταλίας και φέτος καταφέραμε να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα», σχολίασε ο Paolo.

«Αυτό το όλο project με κράτησε ζωντανό», παραδέχτηκε ο πατέρας του Marco συναισθηματικά φορτισμένος. «Όταν μάλιστα, μετά τον πρώτο αγώνα, με υποστήριξαν η γυναίκα μου και η κόρη μου, ήξερα ότι είμαι στο σωστό δρόμο».

Πριν δυο εβδομάδες περίπου, η ομάδα του προς τιμή του Marco Simoncelli πήρε μέρος στον τελευταίο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος με τις ΚΤΜ που είχαν οδηγήσει στη Moto3 οι Niccolo Antonelli και Enea Bastianini.

Ο μεγάλος στόχος είναι: «...να φτάσουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στο φορτηγό έχουμε μια εικόνα του Marco και θέλω αυτή η εικόνα να φτάσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πιστεύω πολύ στον Toni (σ.σ. Arbolino, ένας από τους δυο φετινούς αναβάτες του) ο οποίος κατά τη γνώμη μου είναι ένα αληθινό φαινόμενο. Δεν είχε οδηγήσει ποτέ του τετράχρονη, αλλά τα πήγε πολύ καλά στη Βαλένθια».

Πλέον ο στόχος είναι η ομάδα να αγωνιστεί κανονικά στο Ισπανικό Πρωτάθλημα από του χρόνου.

«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό πρέπει να γίνει, διότι εκεί το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και προετοιμάζει κατάλληλα τις ομάδες και τους αναβάτες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στην Ιταλία η οργάνωση είναι καλή, αλλά το επίπεδο είναι ελαφρώς χαμηλότερο. Θέλω να ξέρω το αληθινό επίπεδο των οδηγών μας».

«Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε στο Ισπανικό Πρωτάθλημα το 2015, οπωσδήποτε με τον Arbolino και μ’ ένα δεύτερο οδηγό που ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει ποιος θα είναι. Θέλουμε να συνεχίσουμε και στο Ιταλικό με τέσσερεις οδηγούς. Στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε.

Τα χρήματα είναι ένας βαρύνουσας σημασίας παράγοντας, καθώς από τους τέσσερεις αναβάτες της ομάδας στην Ιταλία, οι δυο δεν φέρνουν καθόλου χορηγούς. Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Fausto Gresini στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα: «Λέει ότι έχει το 49% αλλά στην πραγματικότητα έχει το 50%. Με αφήνει όμως να παίρνω όλες τις αποφάσεις και να καθοδηγώ τα πράγματα όπως θέλω. Λέει ότι η ομάδα είναι δική μου».

Επόμενο άρθρο »

SBK Jerez Test

« Προηγούμενο άρθρο

Ο De Puniet πάνω στη Suzuki των SBK

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα