• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Μεγάλη έκπληξη η pole!
Αν και συνήθως προτιμώ τους αγώνες!
Νέα 08/11/2014 - 20:58

Ο Valentino Rossi μπορεί να έχει πετύχει δυο νίκες τη φετινή σεζόν - τρεις συνολικά από τότε που επέστρεψε στη Yamaha - ωστόσο δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να πάρει καμμία pole position.

Ο Ιταλός παρά το ότι δυσκολεύτηκε πολύ την πρώτη ημέρα, βρήκε τις λύσεις το απόγευμα στις κατατακτήριες και κατάφερε να πάρει την πρώτη του pole position εδώ και 4,5 χρόνια! Είναι μόλις η τρίτη φορά φέτος, που ο Ιταλός θρύλος παίρνει θέση στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης.

«Ήταν μεγάλη έκπληξη. Ένοιωθα καλά στις κατατακτήριες, βελτιώσαμε τις ρυθμίσεις και με το πρώτο ελαστικό τα πήγαμε πολύ καλά. Κάναμε μικρές αλλαγές με το δεύτερο ελαστικό και προσπάθησα να πιέσω πολύ», σχολίασε ο Rossi.

«Με το δεύτερο ελαστικό είχα πολύ πρόσφυση κι είχα πολύ εμπιστοσύνη, αλλά δυστυχώς έκανα το λάθος στην 2 και επιβράδυνα πριν τον τελευταίο μου γύρο. Αυτό με βοήθησε με το πίσω ελαστικό (σ.σ. που το φύλαξε πριν τον τελικό γύρο) και δεν είχα σπινάρισμα στον πίσω τροχό στην επιτάχυνση».

«Ήμουν παράλληλα και τυχερός, διότι με πέρασε ο Jorge και ήταν σημαντική βοήθεια να τον έχω μπροστά μου».

Όταν του είπαν ότι ο Jorge Lorenzo ήταν ενοχλημένος που βοήθησε τον ομόσταυλό του να φτάσει στην pole, ο Ιταλός αποκρίθηκε: «Ειλικρινά ήμουν απλά τυχερός και είμαι χαρούμενος αν είναι λίγο νευρικός με ό,τι συνέβη. Αυτά συμβαίνουν, σ’ εμένα έχει συμβεί το λιγότερο 100 φορές».

«Νομίζω όμως ότι ο Jorge είναι σε καλύτερη κατάσταση κι έχει καλύτερο ρυθμό από εμένα κι έτσι για να παλέψω μαζί του θα πρέπει να κάνω ακόμα ένα βήμα μπροστά».

Σημασία για τον Rossi έχει να καταφέρει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον αυριανό αγώνα και σ’ αυτό θα τον βοηθήσει η σημερινή pole. «Είναι σημαντική για την εκκίνηση του αγώνα, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να κάνουμε ακόμα ένα βήμα».

«Πολλοί έχουν κοντινούς χρόνους και γι’ αυτό είναι σημαντικό που ξεκινάμε από την πρώτη σειρά. Από την άλλη, σε μερικούς γύρους χάνουμε την απόδοσή μας κι έτσι πρέπει να βελτιωθούμε για να κρατήσουμε σταθερό ρυθμό».

«Η pole είναι σημαντικό κατόρθωμα μιας κι έχουν περάσει 4,5 χρόνια. Συνήθως βέβαια προτιμώ τους αγώνες στην καριέρα μου. Έχω κερδίσει πολύ περισσότερους αγώνες από pole, αλλά είναι τέλειο γιατί συνήθως η Valencia είναι δύσκολη για μένα».

Επόμενο άρθρο »

Χαρούμενος ο Iannone!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Η πτώση στις Κατατακτήριες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα