• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia ΕΔ1: Στο τέλος πέρασε 1ος ο Marquez!
Ισπανική κυριαρχία, με τον Rossi κοντά στους τρεις αντιπάλους του
Νέα 07/11/2014 - 14:35

Ο 19ος γύρος του Marc Marquez ήταν και ο καλύτερος του πρωινού για τη μεγάλη κατηγορία, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή να τον πετυχαίνει στα τελευταία λεπτά και να αφήνει πίσω του τον Jorge Lorenzo.

Οι Ισπανοί κυριάρχησαν στην πίστα της Βαλένθια, μια πίστα που για 13η σεζόν φιλοξενεί τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Σ’ αυτήν - πέρυσι - ο Jorge Lorenzo έκανε ένα φανταστικό αγώνα και πήρε τη νίκη, μια νίκη όμως που δεν του χάρισε τον Τίτλο.

Φέτος θέλει να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο και ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά τη σημερινή ημέρα, με χρόνο κάτω από το ρεκόρ πίστας (1:31.628), κάτι που πέτυχε μόνο ο ίδιος και ο Marc Marquez.

Από εκεί και πέρα, το πιο μαλακό πίσω ελαστικό χάρισε στον Aleix Espargaro την 3η θέση, μπροστά από τον Dani Pedrosa ο οποίος από την πρώτη ημέρα έδειξε τις διαθέσεις του, σε μια πίστα που του αρέσει και είναι ο πολυνίκης με έξι επιτυχίες στο παρελθόν (σε όλες τις κατηγορίες).

Ο πέμπτος της παρέας είναι ο θρύλος Valentino Rossi, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται σε μια πίστα που δεν του αρέσει, ωστόσο - όπως τόνιζε και στη χτεσινή συνέντευξη τύπου - πλέον είναι φανερό ότι είναι ανταγωνιστικός σε όλες τις πίστες του Ημερολογίου Αγώνων. Κάτι που είναι απαραίτητο για να διεκδικήσει με αξιώσεις το 10ο Τίτλο του τη νέα χρονιά!

Από εκεί και πέρα έχουμε ένα δεύτερο γκρουπ οδηγών (4), με τον Bradley Smith να είναι τρία δέκατα πίσω από τον Rossi. Ο Βρετανός κράτησε την έκτη θέση, μπροστά από τον Andrea Dovizioso που είχε ανέβει ως και την τρίτη θέση, ωστόσο στο τελευταίο τέταρτο δεν βελτίωσε το χρόνο του κι έμεινε έβδομος.

Ο Hector Barbera πήρε ένα από τα καλύτερά του αποτελέσματα φέτος σε ελεύθερες δοκιμές, καταφέρνοντας να φέρει τη νέα του μοτοσυκλέτα (Ducati) στην όγδοη θέση, μπροστά από την εργοστασιακή Yamaha του - τραυματία - Pol Espargaro και τη Desmosedici του Michele Pirro που πήρε θέση στη δεκάδα!

Το ντεμπούτο της κάνει σε επίσημο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η GSX-RR, η νέα πρωτότυπη της Suzuki, που επανεμφανίζεται στο προσκήνιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά το τέλος του 2011.

Ο De Puniet - ο επίσημος δοκιμαστής της ομάδας, που αγωνιζόταν στα GP από το 1999 μέχρι το 2013 - τερμάτισε στην 16η θέση και δυο δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η εργοστασιακή μοτοσυκλέτα είχε μέση ταχύτητα στα 306χλμ/ώρα, τη δεύτερη χειρότερη δηλαδή μετά την Kawasaki του Di Meglio!

Ντεμπούτο έχουμε και για την RS έκδοση της RC213V, τη νέα και αναβαθμισμένη OPEN μοτοσυκλέτα της Honda, την απάντηση δηλαδή του κατασκευαστή στη φετινή κυριαρχία της OPEN Yamaha.

Την RC213V-RS οδήγησε σήμερα το πρωί ο Hiro Aoyama, ο οποίος πήρε την 20η θέση στη λίστα με τους χρόνους, καθώς μάθαινε την ολοκαίνουργια - όπως την περιγράφουν - μοτοσυκλέτα.

Το ενθαρρυντικό ήταν ότι είχε μέση ταχύτητα στα 321,5χλμ/ώρα, δηλαδή 11χλμ/ώρα πιο πάνω από το μέσο όρο της καλύτερης RC1000V (του Abraham) και 6χλμ/ώρα κάτω από το ταχύτερο μ.ο. των ΕΔ1, που ανήκε στον Dani Pedrosa.

Επόμενο άρθρο »

Εργοστάσια VS Formula 1!

« Προηγούμενο άρθρο

De Puniet: Η Suzuki ήταν πάντα ειλικρινής μαζί μου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα