• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Βαλένθια: Η συνέντευξη τύπου!
Λίγο πριν τον τελευταίο αγώνα της σεζόν!
Νέα 06/11/2014 - 23:27

Ο Marc Marquez ήταν αρκετά χαλαρός στη σημερινή συνέντευξη τύπου, με τον Ισπανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή να επιστρέφει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη Μαλαισία και να ισοφαρίζει το ρεκόρ των 12 νικών μέσα σε μια σεζόν, που κατέχει από το 1997 ο Mick Doohan.

Έτσι, ο στόχος του 21χρονου άσου είναι να γίνει ο μοναδικός αναβάτης που θα καταφέρει να πάρει 13 νίκες μέσα σε μια σεζόν, με τη προσοχή του να είναι στραμμένη παράλληλα και στη μάχη του μικρότερού του αδερφού στη Moto3, για τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή!

«Θα διασκεδάσουμε τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, αν και θα θέλαμε να τελειώσουμε τη σεζόν με μια νίκη μπροστά στους φιλάθλους μας. Ξέρουμε ότι και οι δυο Yamaha θα πιέσουν πολύ, καθώς θα παλεύουν για τη δεύτερη θέση, όπως και ο Dani, ο οποίος είναι πάρα πολύ καλός εδώ», σχολίασε ο Marquez.

Όσο για την προετοιμασία με τον αδερφό του, υπογράμμισε: «Κάναμε προπόνηση στο χώμα με τον αδερφό μου, για να προετοιμαστούμε για τους αγώνες και είχαμε μάλιστα και μια επαφή! Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Ο Τίτλος είναι στα χέρια του και πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος και να πιέζει συνεχώς».

Ο μοναδικός στόχος του Valentino Rossi αυτό το Σ/Κ, είναι να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. «Ήταν μια καλή σεζόν η φετινή, καθώς βελτίωσα την ταχύτητά μου αλλά και τα αποτελέσματά μου. Το διασκέδασα με μερικές ωραίες μάχες και τώρα θα παλέψω με τον ομόσταυλό μου για τη δεύτερη θέση».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι τώρα οδηγά καλύτερα από ποτέ, ο Rossi σημείωσε: «Είναι διαφορετικά τώρα και είναι δύσκολο να πω αν είμαι καλύτερος. Ρίχνω το βάρος στις λεπτομέρειες. Είμαι μεγαλύτερος, αλλά νοιώθω 100% έτοιμος. Το επίπεδο των αντιπάλων μου είναι υψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά και οι μοτοσυκλέτες έχουν αλλάξει πολύ. Μ’ αρέσει όμως να βελτιώνομαι, να πηγαίνω πιο ψηλά και να παραμένω μέρος του παιχνιδιού».

Από την πλευρά του, ο Jorge Lorenzo τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το δεύτερο μισό της σεζόν. Είμαστε σε καλή κατάσταση, η μοτοσυκλέτα δουλεύει καλά και δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε αυτό το Σ/Κ. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, αλλά δεν είναι απλό. Θα είναι δύσκολο να προλάβουμε τον Vale, αλλά όχι ακατόρθωτο».

Ο Pol Espargaro θέλει να διατηρήσει την έκτη θέση που έχει στη βαθμολογία και να κλείσει μ’ ένα δυνατό αποτέλεσμα τη χρονιά. Ο Ισπανός είχε μια πτώση πριν δυο εβδομάδες και δεν θα είναι 100% έτοιμος στο Γύρο της Βαλένθια.

Όσο για τη παρθενική του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, είπε: «Φαίνεται πιο εύκολη απ’ ότι ήταν! Όταν είσαι πάνω στη μοτοσυκλέτα και τη δοκιμάζεις, ξέρεις ότι μια καλή θέση δεν είναι ό,τι πιο δύσκολο, αλλά να είσαι σταθερά στην κορυφή, ανάμεσα στους πρώτους 5-6, θέλει σκληρή δουλειά».

«Πρέπει να δουλεύεις καλά με τα ηλεκτρονικά, με τον έλεγχο σούζας, αλλά και με τους ανθρώπους στο γκαράζ της ομάδας. Φέτος ήταν η χρονιά που μάθαινα, έκανα λάθη και είμαι έτοιμος για τον τελευταίο αγώνα, για τις δοκιμές της Δευτέρας και για τη νέα σεζόν που έρχεται».

Στην παρέα ήταν κι ένας παλιός γνώριμος, ο Randy de Puniet που επιστρέφει στις πίστες έστω και για έναν μόλις αγώνα. Την Κυριακή θα συμμετάσχει ως έκτακτη συμμετοχή και ήταν «...πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι σαν να κερδίζω ένα βραβείο! Έχουμε δουλέψει πολύ με τη μοτοσυκλέτα κι έτσι το μόνο που θέλω είναι να το διασκεδάσω».

«Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα δούμε τι θα γίνει. Θα είναι μάλλον ο τελευταίος μου αγώνας στο MotoGP κι έτσι πρέπει να διασκεδάζουμε την κάθε στιγμή, διότι κανείς δεν ξέρει τι θα μας φέρει το μέλλον».

Επόμενο άρθρο »

Valencia Moto3 ΕΔ1: Με κέφι πρώτος ο Antonelli!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: το 2015 μπορώ να διεκδικήσω το 10ο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA