• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Αγώνας 1: Ο Melandri στερεί τη νίκη από τον Guintoli!
Στο βάθρο και ο Davies, έχασε έδαφος ο Sykes στην 5η θέση!
Νέα 07/09/2014 - 15:51

O Marco Melandri στέρησε από τον ομόσταυλό του μια υπερπολύτιμη νίκη στο σημερινό πρώτο αγώνα της Jerez! Ο Ιταλός έκανε άσχημη εκκίνηση κι έπεσε στην έκτη θέση, αλλά στη συνέχεια οδήγησε εντυπωσιακά και τέσσερεις γύρους πριν από το τέλος έφτασε και πέρασε τον Sylvain Guintoli για να πάρει αυτός τους 25 βαθμούς!

Ο Tom Sykes δεν κατάφερε να δείξει το καλό του πρόσωπο στον πρώτο αγώνα και ο Βρετανός μετά από μια μέτρια αρχή, προσπάθησε να κρατηθεί με τους μπροστά αλλά έχανε συνεχώς έδαφος. Χωρίς να είναι ανταγωνιστικός - κάτι που στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει ο Sykes - υποχώρησε ως και την όγδοη θέση!

Προς το τέλος βελτίωσε τη θέση του χάρη σε πτώσεις των μπροστά, μένοντας 7 δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή. Ο poleman και ομόσταυλος του Sykes, Loris Baz έδωσε ωραίες μάχες με τον Guintoli για την πρώτη θέση.

Ωστόσο όταν το δίδυμο έφτασε ο Marco Melandri, ο Baz προσπάθησε να ανταπεξέλθει στην πίεση του Ιταλού συναθλητή του και σ’ ένα σημείο έκανε το λάθος κι έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, εγκαταλείποντας τον αγώνα ενώ ήταν στη δεύτερη θέση.

Αυτός που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πτώση του Loris Baz - αλλά και τουDavide Gugliano που έπεσε στην πρώτη στροφή του 14ου γύρου - ήταν ο Chaz Davies που κατάφερε για τέταρτη φορά φέτος να ανέβει στο βάθρο με την Ducati του. Εξαιρετικός και ο Jonathan Rea, κατάφερε να μετατρέψει τη δέκατη θέση από την οποία ξεκίνησε τον αγώνα, σε μια πολύ καλή τέταρτη!

Πέμπτος ήταν ο Sykes, με τον Eugene Laverty να μην ξεκινά καλά στην αρχή (πάλι), τουλάχιστον όμως κατάφερε να πάρει καλούς βαθμούς στην έκτη θέση, μπροστά από τους Leon Haslam και Toni Elias.

Ο τελευταίος μπορούσε να βασιστεί στη δύναμη της Aprilia του, ώστε να ξεφύγει από μια πολύ έντονη και συναρπαστική μάχη ανάμεσα στις EVO μοτοσυκλέτες τωνDavid Salom και Sylvain Barrier. Ο Barrier ήταν μπροστά για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ο Salom κατάφερε - παρά το τραυματισμένο του χέρι - να πάρει αυτός την ένατη θέση και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στον άτυπο τίτλο της καλύτερης EVO μοτοσυκλέτας!

Επόμενο άρθρο »

Jerez Αγώνας 2: Διπλή νίκη για Melandri!

« Προηγούμενο άρθρο

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΑΜΟΤΟΕ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα