• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Την pole ο εκπληκτικός Baz!
Θέλει να πάρει την πρώτη φετινή του νίκη!
Νέα 06/09/2014 - 00:16

Ο Loriz Baz θέλει να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη στο Πρωτάθλημα των SBK, μετά από μια εκπληκτική pole position που πήρε νωρίτερα σήμερα.

Ο Γάλλος ήταν δύο δέκατα πίσω από τον Davide Giugliano λίγο πριν ολοκληρώσει τον τελευταίο του γύρο, αλλά κατάφερε - στις τελευταίες στροφές της πίστας - όχι μόνο να καλύψει τη διαφορά, αλλά να περάσει και δυο δέκατα μπροστά από τον αντίπαλό του!

Φανταστική ήταν η διαδικασία της Superpole στην Ισπανία, με τους τρεις πρώτους αναβάτες να πέφτουν κάτω από τον απόλυτο χρόνο πίστας που είχε ο Eugene Laverty από πέρυσι (1:40.620), αλλά ήταν ο Baz τελικά αυτός που πανηγύρισε τη δεύτερη pole position της καριέρας του.

Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τον Γάλλο, το όνομα του οποίου έχει αρχίσει και ακούγεται για το MotoGP το 2015, με τον Jonathan Rea να παίρνει τη θέση του στην ομάδα της Kawasaki.

Στη δεύτερη θέση έμεινε ο Davide Giugliano, με τον Tom Sykes να ολοκληρώνει την πρώτη σειρά των αυριανών αγώνων. Ο Sykes έδειχνε κι αυτός ικανός να στερήσει την pole position από τον ομόσταυλό του, αλλά στο τέλος έχασε πολύ χρόνο κι έμεινε 0.263 πίσω από την κορυφή.

Το θετικό για τον Βρετανό είναι ότι θα ξεκινήσει μπροστά από τη μεγαλύτερη απειλή για τον Τίτλο, που ακούσει στο όνομα Sylvain Guintoli και ο οποίος πήρε την πέμπτη θέση. Ο Marco Melandri - ήταν πρώτος στις ΕΔ1, ΕΔ3 και ΕΔ4 - δεν κατάφερε να μεταφέρει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και στην Superpole και θ’ ανοίξει τη δεύτερη σειρά αύριο.

Ο Eugene Laverty μοίρασε χαμόγελα στο γκαράζ της Suzuki, κατακτώντας την πολύ καλή έκτη θέση, μπροστά από τους Chaz Davies και Leon Haslam. Ο τελευταίος, που χρειάστηκε να περάσει από τη διαδικασία της SP1, ήταν ο καλύτερος αναβάτης της PATA Honda σήμερα, αφού ο Rea έπεσε στη δέκατη θέση της λίστας.

Ανάμεσά τους, στην ένατη θέση, ο Alex Lowes ο οποίος είχε μια πτώση στα τελευταία λεπτά που του κόστισε ένα καλύτερο πλασάρισμα. Οι Toni Elias και ο Sylvain Barrier - η καλύτερη EVO μοτοσυκλέτα που πήρε την πρώτη θέση στη SP1 - ολοκλήρωσαν την τέταρτη σειρά.

Επόμενο άρθρο »

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΑΜΟΤΟΕ

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez ΕΔ3: Πάλι πρώτος ο Melandri!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα