• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: Δυναμικό ξεκίνημα από Pedrosa
Οι προετοιμασίες για τον αγώνα της Κυριακής 18/5 ξεκίνησαν στην πίστα του Le Mans με τους αναβάτες που μέχρι στιγμής έχουν μοιραστεί τις νίκες να πρωταγωνιστούν.
Νέα 16/05/2008 - 00:00
Οι προετοιμασίες για τον αγώνα της Κυριακής 18/5 ξεκίνησαν στην πίστα του Le Mans με τους αναβάτες που μέχρι στιγμής έχουν μοιραστεί τις νίκες να πρωταγωνιστούν.

Στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών που διεξήχθη το πρωί της Παρασκευής στη γαλλική πίστα, ο Dani Pedrosa ήταν αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με 1'34"646

O χρόνος του αποτελεί ρεκόρ πίστας (1'35"087 είναι το ρεκόρ που έχει από τον αγώνα του 2006 ο Valentino Rossi με την M1 των 990cc), αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος έχει γίνει μια μικρή αλλαγή στην πίστα στο σημείο της στροφής Garage Vert.

Στη δεύτερη θέση, με τη διαφορά τους να μην ξεπερνάει το ένα δέκατο, βρέθηκε ο συμπατριώτης του, Jorge Lorenzo.

Ο πεισματάρης Ισπανός παρά τους πόνους στους αστραγάλους του δεν το βάζει κάτω και δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει κάτι καλό στον αγώνα.

Πίσω του βρέθηκε ο ομόσταβλός του στην Fiat Yamaha, Valentino Rossi. Ο Ιταλός σούπερ σταρ που χρειάζεται μια νίκη για να φτάσει τις 90 και να πιάσει στη δεύτερη θέση των οδηγών με τις περισσότερες νίκες τον Angel Nieto, δείχνει σε καλή κατάσταση.

Για τον συγκεκριμένο αγώνα, η Yamaha είχε προγραμματίσει κάποιες αναβαθμίσεις για τους κινητήρες των εργοστασιακών αναβατών, αλλά τα πλάνα άλλαξαν μετά τη νίκη του Rossi στην Κίνα.

Έτσι και στη Γαλλία, οι αναβάτες θα τρέξουν με κινητήρες ίδιων προδιαγραφών με αυτούς που είχαν στη Σαγκάη. Το πιθανότερο είναι τα νέα εξαρτήματα να είναι διαθέσιμα στις δοκιμές της Βαρκελώνης, μετά το ισπανικό GP.

Την πρώτη τετράδα συμπλήρωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Casey Stoner. Ο poleman του 2007 Colin Edwards ήταν πέμπτος, ενώ μια θέση πιο κάτω βρέθηκε ο νικητής του περσινού αγώνα, Chris Vermuelen με την GSV-R της Rizla Suzuki.

Ο Andrea Dovizioso με τον Shinya Nakano οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους νέο συμπλέκτη, ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν ο John Hopkins και ο James Toseland.

Ο καιρός ήταν καλός το πρωί ωστόσο τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν το μεσημέρι καθώς προβλέπονται βροχές. Το πιθανότερο λοιπόν είναι η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών της μεγάλης κατηγορίας να διεξαχθεί σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans: Ο Edwards απειλεί, νέα πτώση για Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Πήρε το «ok» o Lorenzo

Χορηγοί