• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το αρνητικό... ρεκόρ του Rossi
Στο Le Mans για πρώτη φορά στην καριέρα του τερμάτισε τελευταίος...
Νέα 22/05/2009 - 13:09
Τον έχουμε συνηθίσει να καταρρίπτει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο και να είναι το αγαπημένο παιδί των στατιστικολόγων και των αριθμολάγνων.

Στο Le Mans ο Valentino Rossi πήγαινε με στόχο να πετύχει την 99η νίκη της καριέρας του ώστε στο Mugello να... 100αρίσει.

Τελικά μετά από έναν απρόβλεπτο αγώνα όχι μόνο νίκη δεν πήρε, αλλά τερμάτισε τελευταίος, δύο γύρους πίσω από τον ομόσταβλό του και νικητή, Jorge Lorenzo...

Ο συγκεκριμένος αγώνας μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην αγωνιστική καριέρα του Ιταλού καθώς για πρώτη φορά στην πολυετή θητεία του στα GP αντίκρισε τελευταίος την καρό σημαία!

Σε 214 GP έχει πάρει μέρος ο Doctor και μόλις σε 11 από αυτά (!) έχει μείνει εκτός δεκάδας. Προσοχή αναφερόμαστε μόνο στις περιπτώσεις που έχει τερματίσει χωρίς να υπολογίζονται οι εγκαταλείψεις από μηχανικά προβλήματα ή πτώσεις.

Τρέχει στη μεγάλη κατηγορία (500cc/MotoGP) από το 2000 και στους 154 αγώνες που έχει λάβει μέρος, έχει τερματίσει οχτώ φορές εκτός δεκάδας, ενώ 14 φορές έχει εγκαταλείψει.

Στα χρόνια που θήτευσε (από το 1996 ως και το 1999) στις μικρότερες κατηγορίες (125cc & 250cc) έτρεξε σε 60 GP, εγκατέλειψε σε 12 από αυτά (τις περισσότερες από αυτές το 1996, την πρώτη του σεζόν στα 125 και το 1998, την πρώτη του χρονιά στα 250cc) ενώ τρεις φορές τερμάτισε εκτός δεκάδας.

Συνολικά δηλαδή στα 214 GP που έχει τρέξει έχει 26 εγκαταλείψεις και έντεκα τερματισμούς εκτός δεκάδας.

Στο Le Mans φέτος, όπου αναγκάστηκε να επισκεφθεί τα pits τέσσερις φορές (τρεις για να αλλάξει μοτοσυκλέτα και μια για να εκτίσει ποινή διέλευσης) μετά την πτώση που είχε στον έκτο γύρο, όταν τα slick που μόλις είχε βάλει στη M1 του δεν είχαν φτάσει ακόμα στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Παρά τις προσπάθειές του να τερματίσει στους βαθμούς, δεν τα κατάφερε και έτσι η πτώση της καρό σημαίας τον βρήκε στη 16η θέση.

Στη Jerez το 2006 όταν ο Toni Elias τον εμβόλισε στην πρώτη στροφή καταστρέφοντάς του τον αγώνα, κατάφερε να τερματίσει στη 14η θέση παρότι μπήκε στα pits και άλλαξε μοτοσυκλέτα.

Στον τελευταίο αγώνα της ίδιας χρονιάς, στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia, ο Ιταλός οχτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έπεσε και έχασε την ευκαιρία να στεφθεί Πρωταθλητής για ακόμα μια φορά. Ο Rossi ολοκλήρωσε την κούρσα στη 13η θέση, με τον Nicky Hayden να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου...

Επόμενο άρθρο »

«Mας κοροϊδεύουν;»

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Στην πίστα η MD600 της Moriwaki

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα