• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Suzuki: Ολοκληρώθηκε το 3ήμερο τεστ
Χτες η τελευταία ημέρα στην πίστα του Phillip Island
Νέα 06/06/2014 - 13:23

Η ομάδα της Suzuki ολοκλήρωσε, χτες Πέμπτη, το τριήμερο προγραμματισμένο τεστ στο Phillip Island. Το παρόν έδωσε ο δοκιμαστής Randy de Puniet, αλλά και ο αναβάτης του κατασκευαστή στο Πρωτάθλημα των SBK, Eugene Laverty.

 

Ο τελευταίος συμμετείχε τις δυο πρώτες ημέρες, καθώς έπρεπε να επιστρέψει για τις υποχρεώσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK, που αυτό το Σ/Κ διανύει τον έκτο του γύρο στην πίστα της Μαλαισίας (Sepang).

 

Δυστυχώς για την ομάδα και για τους οδηγούς, ο καιρός και οι συνθήκες γενικά μόνο ιδανικές δεν ήταν. Η Suzuki είχε προγραμματίσει να αξιολογήσει διάφορες γόμες ελαστικών της Bridgestone, καθώς και κάποια τελευταία εξαρτήματα της εν σειράς τετρακύλινδρης μοτοσυκλέτας που εξελίσσει.

 

Οι πτώσεις δεν έλειψαν, με τον Eugene Laverty - νικητής στην Αυστραλία στον πρώτο αγώνα του πρώτου γύρου των SBK - να χάνει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του αρκετά νωρίς την Τρίτη. Την επόμενη ημέρα όμως κατάφερε να ολοκληρώσει 37 γύρους, παρά τις άσχημες συνθήκες.

 

Πτώση είχε και ο Randy de Puniet - στην πρώτη στροφή της πίστας - ο οποίος σχολίασε μετά το τέλος των δοκιμών: «Σε γενικές γραμμές ήμασταν λίγο πιο τυχεροί, σε σχέση με την Αργεντινή, καθώς μπορέσαμε τουλάχιστον να κάνουμε τεστ για δυο ώρες. Για το μεγαλύτερο διάστημα όμως έπρεπε να περιμένουμε μέχρι να στεγνώσει η πίστα».

 

«Οι συνθήκες πάντως δεν ήταν ιδανικές, εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας ενώ ήταν και η πρώτη φορά αυτής της νέας Suzuki εδώ κι έπρεπε να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις. Δοκιμάσαμε και κάποια ελαστικά της Bridgestone για το επόμενο GP εδώ και κάποιες ρυθμίσεις για την ανάρτηση. Στα ηλεκτρονικά, μου άρεσαν κάποιες στρατηγικές για το traction control που δοκιμάσαμε, ήταν ένα καλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

 

Επόμενο άρθρο »

MotoGP 2015: Δυναμώνει κι άλλο το grid!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Sepang ΕΔ2: Κυριάρχησε ο Guintoli!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα