• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello Αγώνας: Επική μάχη Marquez-Lorenzo!
Εκδηλώσεις λατρείας για τον «Θεό» Vale που ήταν 3ος στο 300ο του GP!
Νέα 01/06/2014 - 17:26

Ο Marc Marquez χρειάστηκε να παλέψει πάρα πολύ σκληρά για να πετύχει την έκτη του φετινή νίκη, έχοντας να αντιμετωπίσει έναν αναγεννημένο Jorge Lorenzo! Από την πλευρά του, ο Valentino Rossi στα 35 του χρόνια και στο 300ο του GP, ανέβηκε στο βάθρο για να γίνει αντικείμενο λατρείας από χιλιάδες οπαδούς του!

 

Ο αγώνας ήταν ο καλύτερος που έχουμε δει μέχρι στιγμής, χωρίς εκπλήξεις από τα μεγάλα ονόματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που επέλεξαν τη μεσαία επιλογή για το πίσω ελαστικό τους. Ο Andrea Iannone ξεκίνησε δυνατά, ο μόνος από τους μπροστά που φόρεσε το μαλακό πίσω ελαστικό, αλλά σύντομα έμεινε πίσω, παραχωρώντας έδαφος στους πιο γρήγορους οδηγούς.

 

Στις πρώτες θέσεις σύντομα εδραιώθηκαν οι Jorge Lorenzo, Marc Marquez αλλά και ο Valentino Rossi, που έκανε εξαιρετικούς πρώτους γύρους και από δέκατος στη γραμμή εκκίνησης, σκαρφάλωσε ως την τρίτη θέση! Η μάχη όμως που κράτησε το ενδιαφέρον, δόθηκε ανάμεσα στον Marquez και στον καταπληκτικό Jorge Lorenzo!

 

Οι δυο τους άλλαζαν την πρώτη θέση με προσπεράσεις που έκοβαν την ανάσα! Ο Jorge έχανε σε τελική στη μεγάλη ευθεία τις πίστας, αλλά κέρδιζε αρκετά στα φρένα, έχοντας την αρωγή και των 340χιλ δίσκων που φόραγε η μοτοσυκλέτα του.

 

Στους τελευταίους εφτά γύρους η αγωνία κορυφώθηκε με τον Lorenzo να θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό και να δίνει σκληρότατη μάχη με τον συμπατριώτη του για τη νίκη! Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας, όπως δήλωσε αργότερα ο Marquez, ήταν η απόφαση της ομάδας του να μακρύνουν την έκτη ταχύτητα της μοτοσυκλέτας του!

 

Ο Lorenzo ήταν κυρίαρχος στα φρένα και είχε καταφέρει να ανταπεξέλθει στις προηγούμενες επιθέσεις του Marquez στη μεγάλη ευθεία, στο ξεκίνημα όμως του τελευταίου γύρου ο Marquez εκμεταλλευόμενος το slipstreaming πέρασε τον αντίπαλό του και κράτησε έξυπνα τη γραμμή του! Ο Lorenzo δεν κατάφερε να αντιδράσει αν και πίεσε μέχρι το τέλος, χάνοντας τη νίκη για μόλις ένα δέκατο!

 

Ο Valentino Rossi ήταν τρίτος, αλλά - δυστυχώς για τον ίδιο - δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει το ρυθμό των δυο μπροστά του. Αυτό πάντως δεν αποθάρρυνε τη λαοθάλασσα των Ιταλών (και όχι μόνο) που τον περίμεναν να ανέβει στο βάθρο για να τον αποθεώσουν! «Έχανα πολύ στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, είμαι όμως χαρούμενος γιατί ήμουν γρήγορος. Πήρα το βάθρο και τους βαθμούς που είναι πολύτιμοι. Η τρίτη θέση ήταν καλή», δήλωνε ο Ιταλός, ο οποίος πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας! Στο τέλος μάλιστα, του δόθηκε και μικρόφωνο για να απευθύνει μερικά λόγια στους χιλιάδες οπαδούς του που γέμισαν τη μήκους 1.141μ ευθείας της πίστας!!

 

Ο Dani Pedrosa δεν έκανε καλό αγώνα για τα δεδομένα του. Στην αρχή έμεινε αρκετά πίσω χάνοντας μερικές θέσεις. Στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό, αλλά είχε να αντιμετωπίσει έναν πολύ καλό Iannone, αλλά και τον Pol Espargaro. Ο Ισπανός βρήκε το ρυθμό του και ξεμπέρδεψε με τους αντιπάλους του, αλλά η διαφορά του από τον τρίτο ήταν απαγορευτική.

 

Στην πέμπτη θέση ο Pol Espargaro που συνεχίζει τις καλές του τελευταίες εμφανίσεις, ειδικά μετά την τέταρτη θέση στο LeMans. Η πρώτη Ducati ήταν αυτή του Andrea Dovizioso, ο οποίος έδωσε μια μάχη στον τελευταίο γύρο με τον Andrea Iannone, τον οποίο και κέρδισε για 87 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

 

Πολύ πιο πίσω ο Alvaro Bautista, θα έκανε έναν μοναχικό αγώνα και θα τερμάτιζε 27 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο. Στην ένατη θέση ο Aleix Espargaro, η καλύτερη OPEN μοτοσυκλέτα, με τους Yonny Hernandez και Michele Pirro να κάνουν καλό αγώνα και να τερματίζουν στη 10η και 11η θέση αντίστοιχα. Σπουδαία μάχη δόθηκε και για τον άτυπο τίτλο της καλύτερης OPENHonda, με τον Karel Abraham να κάνει την έκπληξη και να επικρατεί για 8 χιλιοστά του Scott Redding!

 

Δείτε τους χρόνους και τη βαθμολογία της μεγάλης κατηγορίας, στα συνοδευτικά μας αρχεία.

 

Επόμενο άρθρο »

Mugello Moto2: Τρίτη φετινή νίκη για Rabat!

« Προηγούμενο άρθρο

Συγκίνηση στο γύρο προς τιμή του Super Sic

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA