• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Η Michelin στη θέση της Bridgestone!
Ανακοινώθηκε επίσημα από την Dorna
Νέα 23/05/2014 - 14:43

Η Dorna ανακοίνωσε ότι η Michelin θα γίνει ο Επίσημος Προμηθευτής ελαστικών στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, από την αγωνιστική σεζόν του 2016.

 

Ως εκ τούτου, ο Γάλλος κατασκευαστής επιστρέφει στην κατηγορία για πρώτη φορά από το 2008, που ήταν και η τελευταία χρονιά πριν την εισαγωγή της μονομάρκας.

 

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Bridgestone, ο νυν προμηθευτής ελαστικών, ανανέωσε για ένα χρόνο το συμβόλαιό της και ανακοίνωσε ότι μετά τη λήξη αυτού - το 2016 - θα αποχωρήσει.

 

«Τρεις εν δυνάμει προμηθευτές εξέφρασαν αρχικά το ενδιαφέρον τους, ωστόσο μόνο η Michelin έκανε επίσημη πρόταση πριν το τέλος της προθεσμίας, δηλαδή την 22α Μαΐου», διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση της Dorna.

 

Η πρόταση αυτή της Michelin έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της το 2008, όταν και δεν έκανε επίσημη πρόταση διότι δεν ήθελε να είναι σε ένα Πρωτάθλημα χωρίς συναγωνισμό. Από τότε η μονομάρκα έχει εδραιωθεί σε αρκετά πρωταθλήματα και το σκεπτικό της Michelin έχει αλλάξει.

 

Η Dorna θέλει περισσότερα ελαστικά στους αγώνες και ειδικότερα στις επίσημες δοκιμές. Οι αναβάτες του MotoGP θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα ελαστικά της Michelin - πιθανότατα - στις δοκιμές της Sepang στις αρχές του 2015, όταν και θα δώσουν πολύτιμη πληροφόρηση για τη διαδικασία εξέλιξης.

 

Η Michelin έχει κερδίσει 26 Τίτλους στα 500cc/MotoGP από το 1976 μέχρι και το 2006, χάνοντας όμως από την Bridgestone το 2007 (Stoner-Ducati) και το 2008 (Rossi-Yamaha). Η μονομάρκα ξεκίνησε το 2009.

 

Επόμενο άρθρο »

Vid: Τρίπολη 1ος αγώνας Π.Π.Τ.!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Donington: Μπροστά ο Baz στις ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα