• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ – LE MANS: Επεισοδιακή νίκη Lorenzo!
…σε έναν αγώνα φωτιά, τον καλύτερο της χρονιάς από πλευράς δράσης και αγωνίας …
Νέα 17/05/2009 - 18:21
Σε αγώνα θρίλερ εξελίχθηκε ο 4ος γύρος του φετινού Πρωταθλήματος των MotoGP, εδώ στο Le Mans. Φαίνεται πως το πνεύμα της γαλλικής πίστας, η οποία φημίζεται για τους 24ωρους αγώνες αντοχής, έμελλε για άλλη μια χρονιά να επηρεάσει ανάλογα την κατάσταση.

Οι καιρικές συνθήκες (βρεγμένο οδόστρωμα και χαμηλή θερμοκρασία στους 16°C, χωρίς όμως να βρέχει…), ανάγκασαν όλες τις ομάδες και τους αναβάτες να ξεκινήσουν τον αγώνα με βρόχινα ελαστικά και αντίστοιχα ρυθμισμένες μοτοσυκλέτες. Από την εκκίνηση και την πρώτη στροφή της πίστας, ο Jorge Lorenzo έβαλε φτερά και εξαφανίστηκε γρήγορα, όμως η πίστα άρχισε σταδιακά να στεγνώνει, με αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό θέαμα. Τόσο μέσα στην πίστα, όσο κυρίως στα pits.

Γρήγορες αλλαγές μοτοσυκλετών και πανικόβλητες αντιδράσεις μηχανικών και αναβατών, με τις δυο μεγάλες εκπλήξεις του αγώνα, να είναι από τη μια η πτώση του Valentino Rossi και από την άλλη, η ευχάριστη κι αναπάντεχη άνοδος του Marco Melandri στη 2η θέση του βάθρου.

Θέλοντας να πιάσει στον ύπνο τους αντιπάλους του, ο Valentino Rossi μπαίνει πρώτος στα pits για να αλλάξει μοτοσυκλέτα και να πάρει αυτή με τα slick ελαστικά, ακολουθούμενος στενά από τον Dani Pedrosa, ενώ οι υπόλοιποι δείχνουν να μην το ρισκάρουν ακόμα. Στον επόμενο γύρο ο Rossi βιάζεται να πιέσει και χάνει το μπροστινό, όπως και τη μοτοσυκλέτα κάτω από τα πόδια του, εγκαταλείποντας μαζί με το κυνήγι της πρωτιάς και αυτό της βαθμοθηρίας. Βγήκε άλλες δυο φορές στα pits, τερματίζοντας στην 16η μη βαθμολογούμενη θέση της τελικής κατάταξης.

Αντιθέτως, ο Pedrosa ξεθαρρεύοντας δειλά-δειλά, τελικά κατάφερε να φτάσει τον team mate του Andrea Dovisiozo και να του κλέψει την 3η θέση, μόλις μισό γύρο πριν την πτώση της καρό σημαίας!

Ο πρωτοπόρος του αγώνα, Lorenzo, ακολούθησε την καλύτερη στρατηγική. Έμεινε με τα βρόχινα λάστιχα οριακά πριν τα λιώσει, για να αλλάξει μοτοσυκλέτα και να προλάβει να ξαναμπεί στην πίστα, μπροστά από τον εκπληκτικό Marco Melandri και τελικά να πάρει τη δεύτερη φετινή του νίκη.

Από την άλλη ο Ιταλός, ήταν κι αυτός αλάνθαστος και ευνοούμενος από τις συγκυρίες του αγώνα, πέτυχε μια ονειρεμένη για αυτόν και την ομάδα του επίδοση στη 2η θέση!

Aποστολή: Άλκης Συνιώρης

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - LE MANS: Δεν ήμουν γρήγορος, λέει ο Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

AΠΟΣΤΟΛΗ LE MANS: Αντίο στον Peppe Massa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα