• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ - LE MANS: Δεν ήμουν γρήγορος, λέει ο Rossi
Μετά από 13 βάθρα στη σειρά ήλθε ένα κακό αποτέλεσμα
Νέα 17/05/2009 - 18:41
Ο Valentino Rossi μίλησε μετά τον αγώνα σε λίγους δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και ο απεσταλμένος μας Δημήτρης Διατσίδης.

«Δεν ήμουν γρήγορος στο βρεγμένο και όταν είδα ότι ο Jorge φεύγει μπροστά, αποφάσισα να αλλάξω μοτοσυκλέτα γρηγορότερα από ότι είχαμε σχεδιάσει στη στρατηγική μας. Αλλά αυτό δεν ήταν το λάθος μας και ο Pedrosa μπήκε στον ίδιο γύρο με εμένα και ανέβηκε στο βάθρο. Το λάθος ήταν η πτώση. Δεν μπήκα με πολλά στη στροφή, απλά η άσφαλτος εκεί είναι πολύ μαύρη και δεν φαινόταν αν υπήρχε κάποιο κομμάτι βρεγμένο», είπε ο Ιταλός σούπερ-σταρ, που δεν έχασε το κέφι του μετά το άσχημο αυτό αποτέλεσμα.

«Δεν ήμασταν όσο περιμέναμε δυνατοί αυτό το Σαββατοκύριακο. Από την αρχή είχαμε προβλήματα στις ρυθμίσεις. Το Σάββατο δεν δούλεψε σωστά ο συμπλέκτης, μετά τα ηλεκτρονικά δεν ρυθμίστηκαν ποτέ όπως έπρεπε. Αν ο αγώνας ήταν στεγνός θα μπορούσα να ανεβώ στο βάθρο, αλλά δύσκολα θα μπορούσα να κερδίσω!» δήλωσε με ειλικρίνεια.
«Από κει και πέρα έκανα το λάθος και μέσα στον πανικό που ακολούθησε έγιναν και άλλα λάθη. Λόγω κανονισμού έπρεπε η μοτοσυκλέτα που θα ξανα-άλλαζα να έχει μόνο ένα νέο λάστιχο, έτσι μπήκα με βρόχινο μπροστινό και πίσω σλικ. Μετά έγινε το λάθος με τον περιοριστή ταχύτητας. Η ομάδα δεν τον είχε ενεργοποιήσει και εγώ ξεχάστηκα και δεν τον έβαλα. Μετά έπρεπε να αλλάξω και πάλι μοτοσυκλέτα μόλις επισκευάστηκε αυτή που έπεσα. Ήταν ένας μακρύς αγώνας, σαν να τρέχαμε στις 24 ώρες του Le Mans» συμπλήρωσε γελώντας.

«Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πολύ ωραίο γιατί υπάρχουν 4 διεκδικητές και άλλοι 2-3 οδηγοί που μπορεί να πρωταγωνιστήσουν σε κάποιους αγώνες. Είναι πιο δύσκολο να ανεβείς στο βάθρο, η μονομάρκα στα λάστιχα βοηθάει το συναγωνισμό. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα στο Mugello, που είναι ο σημαντικότερος αγώνας της χρονιάς για μένα. Έχω δίπλα μου έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, αλλά την ίδια στιγμή αυτό μου δίνει κίνητρο», είπε αναφερόμενος στον Jorge Lorenzo.
«Φέτος που έχουμε ίδια λάστιχα το κομπιούτερ είναι ανοικτό και μπορεί να δει ο ένας τις ρυθμίσεις του άλλου. Αλλά επειδή το στυλ μας είναι διαφορετικό, ακόμη και να αντιγράψεις κάτι, πρέπει να ακολουθήσεις μετά το δικό σου δρόμο στις ρυθμίσεις. Ψυχολογικά είμαι καλά με όλα αυτά γιατί η μοτοσυκλέτα φέτος είναι καλή. Απλά πρέπει να κρατήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Μετά από 13 βάθρα στη σειρά ήλθε ένα κακό αποτέλεσμα, τι να κάνουμε;» κατέληξε ο Rossi.

Επόμενο άρθρο »

Χάνει το Mugello ο Gibernau

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – LE MANS: Επεισοδιακή νίκη Lorenzo!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα