• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Imola: Νίκη για Rea στο 1ο σκέλος!
Έκανε αγώνα για σεμινάριο, στο βάθρο οι Davies-Sykes
Νέα 11/05/2014 - 15:37

Ο Jonathan Rea κατάφερε να πάρει τη νίκη στο πρώτο σκέλος του τέταρτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK, που διεξάγεται αυτό το Σ/Κ στην πίστα της Imola στην Ιταλία. Ξεκινώντας από την πρώτη του pole position από το 2011, ο αναβάτης της Pata Honda κράτησε το πλεονέκτημά του στην πρώτη στροφή και σταδιακά αύξανε τη διαφορά του.

 

Βοηθούμενος σημαντικά και από τη μεγάλη μάχη που γινόταν πίσω του, ο Jonathan Rea πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του - μετά το βρεγμένο Assen - με διαφορά 4,5δ από τον δεύτερο Chaz Davies. Ο Tom Sykes κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση του βάθρου.

 

Ο Davies - πάνω στην Ducati του - έκανε καλό αγώνα και κυνηγούσε τον Rea, ωστόσο στη συνέχεια δέχτηκε σκληρή πίεση από τον Sykes και τον Sylvain Guintoli. Οι τρεις τους μάχονταν ωραία και στα τελευταία στάδια του αγώνα, ο Γάλλος της Aprilia φάνηκε να αποκτά το πάνω χέρι, προσπερνώντας τον Βρετανό οδηγό της Ducati.

 

Ο Davies όμως κράτησε τη ψυχραιμία του και κατάφερε να απαντήσει γρήγορα στην κίνηση του αντιπάλου του, ενώ στη συνέχεια έκανε και μια μικρή διαφορά, εξασφαλίζοντας το πρώτο του βάθρο με την ομάδα της Ducati και μάλιστα στον εντός έδρας αγώνα της τελευταίας. Ο Guintoli δεν άντεξε μέχρι τέλους και δεχόμενος την επίθεση από τις δυο εργοστασιακές μοτοσυκλέτες των Sykes και Baz, παραχώρησε στον πρώτο το τρίτο σκαλί του βάθρου (αν και στο τέλος ο Sykes είχε μια σύντομη έξοδο στο χορτάρι) και στον δεύτερο την τέταρτη θέση.

 

Οι Ιταλοί Davide Giugliano και Marco Melandri θα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα το πρώτο σκέλος μέσα στην πατρίδα τους. Ο πρώτος, δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στην εκκίνηση και από την πρώτη σειρά έπεσε στην έβδομη θέση. Μετά πίεσε και κατάφερε να προλάβει τους έξι οδηγούς που είχαν ελπίδες για τη δεύτερη θέση, ωστόσο είχε μια πτώση λίγο μετά τα μισά του αγώνα.

 

Εκείνη τη στιγμή ο Melandri ανέβαινε στην έκτη θέση, αλλά ο οδηγός της Aprilia άρχισε να χάνει επαφή με τους μπροστά και κάνοντας μοναχικό αγώνα, πέρασε τη γραμμή τερματισμού έξι δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του (Guintoli) και πέντε μπροστά από τον Eugene Laverty.

 

Ο τελευταίος είχε μικρή διαφορά από τον ομόσταυλό του, τον Alex Lowes, της τάξης του ενάμιση δευτερολέπτου. Ο Βρετανός - rookie στην κατηγορία - ήταν πολύ καλός και κρατούσε σταθερά παρόμοιο ρυθμό με τον Laverty. Ο Toni Elias κι ένας απογοητευμένος Leon Haslam έκλεισαν την πρώτη δεκάδα.

 

Ο Leon Camier (EVO BMW) απέδειξε για μια ακόμη φορά το ταλέντο του και ήταν η κορυφαία EVO του πρώτου σκέλους, δώδεκα ολόκληρα δευτερόλεπτα μπροστά από τον David Salom (EVO Kawasaki). Στην πραγματικότητα βέβαια, ο οδηγός της Bimota, Christian Iddon, ήταν δωδέκατος, ωστόσο λόγω της homologation δεν βαθμολογείται ακόμα κι έχασε τη θέση του.

 

Δείτε τα αποτελέσματα του πρώτου σκέλους εδώ!

 

Επόμενο άρθρο »

Bridgestone: Θα συνεχίσουμε την εξέλιξη!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Rossi συνεχίζει με το νέο πλαίσιο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα