Ο Marc Marquez μπορεί να αναδειχθεί ως ο καλύτερος και ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του MotoGP, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τεξανού θρύλου, Kevin Schwantz!
Ο Ισπανός οδηγός του HRC παραμένει αήττητος για τέσσερεις συνεχόμενους αγώνες, έχοντας ισάριθμες pole positions και το απόλυτο στη βαθμολογία των αναβατών.
Ο 21χρονος είναι ήδη Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε όλες τις κατηγορίες του Πρωταθλήματος και η πρώτη νίκη που πέτυχε στην Jerez την περασμένη Κυριακή, ήταν η 36η της καριέρας του και η 10η στο MotoGP!
Ο Schwantz μάλιστα, θεωρεί ότι το παιδί-φαινόμενο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τους εννέα Τίτλους του Valentino Rossi και τις 80 νίκες του Ιταλού σούπερ-σταρ στη μεγάλη κατηγορία!
"Θα έχει πάντα ως σημείο αναφοράς τον Rossi, μέχρι τη στιγμή που θα τον ξεπεράσει! Ο Marc είναι 21 ετών κι έχει ήδη έναν Τίτλο στην MotoGP και νομίζω ότι ο Valentino κέρδισε τον τελευταίο του Τίτλο το 2009, όταν ήταν 30 χρονών. Και φυσικά ακόμα αγωνίζεται στα 35 του", σχολίασε ο Schwantz.
"Αν θεωρήσουμε ότι τα καλύτερα χρόνια ενός οδηγού είναι ανάμεσα στα 20 και στα 30 χρόνια, τότε ποιος μπορεί να ξέρει πόσες νίκες θα πετύχει; Γιατί να μην καταφέρει να πάρει περισσότερους από εφτά Τίτλους στη μεγάλη κατηγορία; Ο Marc είναι νικητής και ακόμα μαθαίνει και πιστεύει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο", πρόσθεσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1993.