• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Assen: Παρθενική pole ο Baz!
Διαλύοντας το ρεκόρ ταχύτερου γύρου!
Νέα 26/04/2014 - 16:12

Ο Loris Baz θα ξεκινήσει - για πρώτη φορά στη σύντομη καριέρα του στα SBK - από την pole position αύριο, αφού πρώτα διέλυσε κυριολεκτικά το ρεκόρ ταχύτερου γύρου της ολλανδικής πίστας σήμερα, που κρατούσε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια!

 

Ο Γάλλος, ο οποίος μόλις στον προηγούμενο γύρο της Aragon έπαιρνε θέση για πρώτη φορά στην πρώτη σειρά του grid, ξεκίνησε δυνατά τη διαδικασία χτυπώντας την πρώτη θέση. Οχτώ λεπτά πριν από το τέλος όμως, ο Sylvain Guintoli θα τον άφηνε δεύτερο μ' έναν καλό χρόνο.

 

Τα σύννεφα ήταν απειλητικά πάνω από την πίστα της Ολλανδίας και ο Baz βιάστηκε να εκθρονίσει τον συμπατριώτη του και τα κατάφερε μ' έναν καταπληκτικό χρόνο στο 1:34.357δ, έξι δέκατα κάτω από το ρεκόρ του Jonathan Rea (1:34.994δ) από το 2010!

 

Ο Γάλλος της Kawasaki πρόλαβε τη βροχή και με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τους αντιπάλους του, ήταν δύσκολο για τον οποιοδήποτε να ξεκινήσει να πιέσει για κάτι καλύτερο, από τη στιγμή μάλιστα που οι πρώτες σταγόνες άρχισαν να πέφτουν στην πίστα.

 

Ο Guintoli αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, αλλά στο γρήγορο γύρο του κι ενώ ήθελε να απαντήσει στο χρόνο του Baz, συνάντησε μπροστά του τον Toni Elias που του έκοψε τρία δέκατα. Από τις λίγες φορές που ο Sykes επισκιάζεται από τον ομόσταυλό του και ο Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα ξεκινήσει από την τρίτη θέση τους αυριανούς αγώνες.

 

Ο Sykes ξεκίνησε έναν ταχύτατο γύρο προς το τέλος, αλλά τον πρόλαβε η βροχή και αναγκάστηκε να κόψει. Πράγματι η βροχή χάλασε τα σχέδια πολλών αναβατών στην Superpole, όπως και των Jonathan Rea και Davide Giugliano που δεν βελτίωσαν το χρόνο τους κι έμειναν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα.

 

Μπροστά τους ο Marco Melandri, ο οποίος χρειάστηκε - για πρώτη φορά φέτος - να παλέψει για να κερδίσει τη θέση του στην τελική διαδικασία της Superpole, αφού νωρίτερα στις ΕΔ3 είχε τον 11ο χρόνο! Ο Ιταλός πέρασε από την SP1 κι εξασφάλισε την τέταρτη θέση, ανοίγοντας τη δεύτερη σειρά στο grid των αυριανών αγώνων.

 

Φανταστικός ήταν ο Niccolo Canepa πάνω στην EVO Ducati του! Ο Ιταλός οδηγός έκανε χρόνο μόλις δυο δέκατα από την πρώτη σειρά - και τον Tom Sykes - ενώ πήγε να κάνει την τεράστια έκπληξη και να είναι αυτός η καλύτερη Ducati στο αυριανό grid. Στο τέλος όμως έμεινε 24 χιλιοστά πίσω από τον Davide Giugliano.

 

Ο Canepa ήταν πραγματικά χάρμα ιδέσθαι, κατορθώνοντας να αφήσει πίσω του τις Suzuki των Eugene Laverty και Alex Lowes! Οι δυο τελευταίοι πάντως επηρεάστηκαν από την αλλαγή στις καιρικές συνθήκες στα τελευταία λεπτά. Την τέταρτη σειρά συμπληρώνουν οι Elias, Haslam και Davies.

 

Ο τελευταίος χρειάστηκε και αυτός να κερδίσει τη θέση του στην SP2, όντας 12ος στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές. Στο πρώτο σκέλος της Superpole έκανε πολύ καλό χρόνο - 1:35.507δ - αλλά εκεί που μετρούσε δεν τα κατάφερε εξίσου καλά, πέφτοντας εφτά δέκατα κάτω και τερματίζοντας στην 12η θέση.

 

Δείτε τα αποτελέσματα της SP2 στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Ελληνικός θρίαμβος στην Ολλανδία!

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ Racing 250/125: Τσώκος/Αβραμόπουλος στην pole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα