• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bridgestone: Με τα ελαστικά του '13 στο Τέξας!
Λόγω καθυστερήσεων φέρνει το περσινό ελαστικό
Νέα 28/03/2014 - 15:28

Η Bridgestone θα φέρει στο Τέξας - στον επόμενο γύρο Πρωταθλήματος - τα ελαστικά της περασμένης χρονιάς. Αυτό, διότι υπήρξαν συγκεκριμένες καθυστερήσεις στην παραγωγή που δεν επιτρέπουν στον γιαπωνέζο κατασκευαστή να έχει τον απαιτούμενο αριθμό μεσαίων ελαστικών στην πίστα του Τέξας.

 

Έτσι, αποφασίστηκε να φέρουν τα περσινά μεσαία ελαστικά, αφού βέβαια προηγουμένως ήλεγξαν ότι τα ελαστικά του 2013 (που δεν έχουν την ειδική επίστρωση) θα ανταπεξέρχονταν στις συνθήκες του Austin. Υπήρξε και η σκέψη να διαθέσουν στους αναβάτες δυο ξεχωριστές επιλογές μεσαίου, ειδικά και μόνο για την αμερικάνικη πίστα στο Τέξας. Δηλαδή να είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο μεσαίο με την ειδική επίστρωση (heat-resistant) και στο μεσαίο χωρίς.

 

Τα συγκεκριμένα νέα ήρθαν ως "μάννα εξ ουρανού" για τους αναβάτες της Movistar Yamaha (ειδικά τον Jorge Lorenzo) και αυτούς της Tech 3. Φυσικά ο Jorge Lorenzo θα επιθυμούσε αυτή η κίνηση να είχε γίνει στον προηγούμενο αγώνα και όχι στο Τέξας, όπου είναι μια πίστα εξαιρετικά ευνοϊκή για τις Honda.

 

Με δεδομένο αυτό, η πραγματική πρόοδος για τον Ισπανό της Yamaha και γενικότερα τους αναβάτες του συγκεκριμένου κατασκευαστή, θα γίνει στο γύρο του Le Mans, όταν αναμένεται να φέρει η Bridgestone ένα ελαφρώς διαφορετικό μεσαίο ελαστικό για τους αναβάτες του MotoGP. Αυτό θα έχει την ειδική επίστρωση (που αποτρέπει προβλήματα στο ελαστικά στις υψηλές θερμοκρασίες), αλλά θα έχει επεξεργαστεί ειδικά ώστε να έχει περισσότερη πρόσφυση στα πλαγιάσματα. Εκεί ακριβώς όπου "πονάει" ο Jorge Lorenzo.

 

Ο τελευταίος βέβαια, θα ελπίζει μέχρι την Γαλλία να μην έχει παραχωρήσει μεγάλο πλεονέκτημα στον αντίπαλό του, Marc Marquez.

 

 

Επόμενο άρθρο »

3os αγωνας Scramble Kαρυες Λακωνιας

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP OPEN: Νέα ιδέα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα