• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
UPDATED Lorenzo: Μια από τα ίδια!
Οι OPEN έχουν μεγάλο πλεονέκτημα
Νέα 22/03/2014 - 13:08

Μόλις στο τελευταίο λεπτό των τρίτων ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Κατάρ - για τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος - κατάφερε να πάρει μια θέση στη δεκάδα ο Jorge Lorenzo, παίρνοντας παράλληλα και το απευθείας εισιτήριο για τις ΚΑΤ2.

 

Ο Ισπανός συνέχισε να αντιμετωπίζει τα ίδια ακριβώς προβλήματα όπως και χτες, με τη χαμηλή πρόσφυση της πίστας και τα καινούργια ελαστικά της Bridgestone, να αποτελούν καταστροφικό συνδυασμό για την Μ1 του πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

 

"Είχαμε τα ίδια προβλήματα σήμερα, με πολύ λίγη πρόσφυση στο πίσω μέρος με το μαλακό ελαστικό", επιβεβαίωσε ο Lorenzo, ο οποίος υπό το φάσμα να μείνει εκτός δεκάδας, κατάφερε να γράψει 1:55.495 και να ανέβει στην έβδομη θέση.

 

"Προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε σ' αυτήν την κατάσταση και το θετικό είναι ότι είμαστε πιο κοντά στην κορυφή περίπου τρία με τέσσερα δέκατα σε ρυθμό αγώνα, αντί για ένα δευτερόλεπτο. Θα δούμε λοιπόν, αν μπορέσουμε αύριο να βελτιωθούμε κι άλλο", πρόσθεσε.


Μιλώντας για τη νέα κατηγορία OPEN του Πρωταθλήματος, τόνισε: "Όπως έχω πει εδώ και ένα-δυο μήνες, η OPEN έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Οι αλλαγές για το θέαμα είναι ευπρόσδεκτες, ωστόσο στο μέλλον τα πράγματα πρέπει να είναι πιο εξισορροπημένα. Αυτός είναι ο στόχος και γι' αυτό έχουμε τρεις OPEN στις τρεις πρώτες θέσεις. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα, διότι είναι μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγοροι στον ένα γύρο, αλλά αυτό που στ' αλήθεια μας ανησυχεί είναι ο ρυθμός αγώνα".

 

Aleix και ο Iannone με το δικό μας ελαστικό είναι πιο γρήγοροι και είναι δύσκολο να το καταλάβουμε. Με το επιπλέον καύσιμο, η μοτοσυκλέτα είναι ίσως καλύτερη στις στροφές. Τα εργοστάσια επενδύουν εκατομμύρια και αυτή τη στιγμή χάνουμε από μια μη εργοστασιακή ομάδα με λιγότερους πόρους".

 

"Δεν θέλω όμως να στερήσω κάτι από την επιτυχία του Aleix. Πολλοί οδηγούν OPEN μοτοσυκλέτες, αλλά αυτός είναι ο ταχύτερος και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αλλά όπως είπα και πριν, οι OPEN έχουν μεγάλο πλεονέκτημα".

 

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι το νέο ελαστικό είναι επικίνδυνο, ειδικά μετά τις πτώσεις των Pol Espargaro και Bradley Smith. "Αυτό που με ανησυχεί πραγματικά είναι η ασφάλεια. Ρίσκαρα πολύ, ειδικά στην επιτάχυνση ρίσκαρα όσο ποτέ στο παρελθόν! Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την Bridgestone για να βρούμε τη λύση για όλους".

 

Όσο για το τι έλεγε στους ανθρώπους της Bridgestone, κάθε φορά που επέστρεφε στο γκαράζ; "Θέλω να έχουμε ένα ελαστικό που να δουλεύει για όλους και όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Αυτό είναι το ιδανικό και θα προσπαθήσω να δουλέψω με τους υπόλοιπους οδηγούς, ώστε να βρεθεί η λύση. Δεν έχω προλάβει να μιλήσω με όλους, αλλά ο Valentino και ο Pedrosa πιστεύω έχουν την ίδια αίσθηση. Για κάποιους, όπως για τις Honda που έχουν μικρότερη ταχύτητα στις στροφές, είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά σίγουρα δεν είναι όπως πέρυσι".

 

Επόμενο άρθρο »

Χαρούμενος ο Bautista

« Προηγούμενο άρθρο

A.Espargaro: Στόχος η πρώτη σειρά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα