• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατάρ MotoGP ΕΔ2: Συνεχίζει δυνατά ο Aleix!
Έπεσαν οι χρόνοι, ανέβηκαν οι Honda, δύσκολα για Yamaha
Νέα 21/03/2014 - 18:52

Ο Aleix Espargaro συνεχίζει να αποδεικνύει ότι στον ένα γύρο δεν θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος για τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες, που ως είθισται τα τελευταία χρόνια μονοπωλούν το ενδιαφέρον στις πρώτες θέσεις.

 

Ο Ισπανός της NGM Forward κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη φορά να γράψει το όνομά του στην πρώτη θέση μιας επίσημης διαδικασίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP και συγκεκριμένα στα δεύτερα ελεύθερα που ολοκληρώθηκαν πριν λίγο στην πίστα του Κατάρ.

 

Ο Aleix έκανε στον 12ο (από τους 13) γύρο του 1:54.989δ και ήταν ο μόνος που έπεσε κάτω από το όριο του 1:55. Το μαλακό ελαστικό κάνει θαύματα για τον ταλαντούχο Ισπανό, ο οποίος αν και χάνει πολύ στη μεγάλη ευθεία από τους υπόλοιπους, εν τούτοις κατάφερε να ρίξει 0,331δ στον δεύτερο οδηγό!

 

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Andrea Dovizioso, ο οποίος βελτίωσε για 1,780δ (!) το χρόνο του από χτες και σκόρπισε χαμόγελα στο γκαράζ της ομάδας και στον Gigi Dall'Igna. Οι δυο τους κάνουν ένα φοβερό δίδυμο και είναι μάλλον βέβαιο, ότι θα δούμε την κόκκινη μοτοσυκλέτα να ξεκινάει από τις πρώτες σειρές ουκ ολίγες φορές φέτος! Ας μην ξεχνάμε ότι το εργοστάσιο έχει όλα τα πλεονεκτήματα (έξτρα μαλακό ελαστικό, 24lt καύσιμο, εξέλιξη στο μοτέρ κτλ) της OPEN κατηγορίας.

 

Στην τρίτη θέση ένας αποφασισμένος Alvaro Bautista, η θέση του οποίου σημαίνει ότι έχουμε τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές στις τρεις πρώτες θέσεις. Το ζητούμενο στους αγώνες ταχύτητας είναι το θέαμα και οι ανατροπές και αν κρίνουμε από τα πρώτα δείγματα γραφής, είμαστε σε καλό δρόμο!

 

Ο Dani Pedrosa ήταν και πάλι ο καλύτερος από τους εργοστασιακούς αναβάτες που δεν πήραν μέρος στις δοκιμές στο Κατάρ πριν από δώδεκα ημέρες. Παρά ταύτα, η διαφορά του από την κορυφή απαιτεί "μάζεμα". Ο Marc Marquez ακολουθεί, 45 χιλιοστά πίσω από τον ομόσταυλό του, αντιμετωπίζοντας και σήμερα πόνους στο δεξί του πόδι. Το καλό για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, είναι ότι έχει το χρόνο - ο γύρος του Κατάρ διαρκεί τέσσερεις ημέρες - να προσαρμοστεί και να ανταπεξέλθει στα δεδομένα. Σε δυο διαφορετικά σημεία των ΕΔ1, ο Ισπανός έσωσε με ωραίο τρόπο δυο δύσκολες στιγμές.

 

Η δεύτερη (μόλις) Yamaha στην πρώτη εξάδα είναι αυτή του Bradley Smith, με τον Βρετανό να παραμένει στα ίδια περίπου επίπεδα (έξι δέκατα) διαφοράς από την κορυφή, όπως και χτες. Ο Stefan Bradl ξεκίνησε δυνατά και μέχρι τα μισά της διαδικασίας ανέβηκε μέχρι και τη δεύτερη θέση, για να υποχωρήσει στη συνέχεια, ολοκληρώνοντας στην έβδομη.

 

Δυνατά ξεκίνησε και ο Pol Espargaro, ο rookie στην κατηγορία, του οποίου η φόρα κόπηκε όμως αρκετά γρήγορα. Στη δωδέκατη στροφή της πίστας είχε μια άσχημη πτώση - το ελαστικό του ήταν ακόμα κρύο - και πήρε αρκετές τούμπες στην αμμοπαγίδα. Εν τέλει σηκώθηκε χωρίς να έχει κάτι το σοβαρό και χωρίς επιπτώσεις για την τραυματισμένη του κλείδα. Από εκείνο το σημείο και μετά, με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα, δεν κατάφερε να ρίξει κι άλλο το χρόνο του, μένοντας στην όγδοη θέση.

 

Χτες δεν φάνηκε να ανησυχεί ιδιαίτερα για τη χαμηλή του θέση, υπολογίζοντας ότι σήμερα η πίστα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση και θα έριχνε το χρόνο του. Το δεύτερο έγινε, αλλά το πρώτο δεν ίσχυσε και ο Valentino Rossi ήταν μόλις ένατος στα δεύτερα ελεύθερα. Αυτός όμως που πρέπει να ανησυχεί ακόμα περισσότερο, είναι ο Jorge Lorenzo. Ο Ισπανός της Yamaha συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με τα ελαστικά της Bridgestone και ολοκλήρωσε στην 11η θέση, 1,1δ πίσω από την Yamaha του Aleix Espargaro. Αν ήταν τα τρίτα ελεύθερα, ο Jorge θα ήταν εκτός ΚΑΤ2! Η πίστα περιμένουμε να έχει καλύτερη πρόσφυση στη συνέχεια και ο Lorenzo οπωσδήποτε θα βελτιωθεί. Αλλά το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι...

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Andrea Iannone πάνω στην Pramac Ducati του, ο οποίος για μόλις έξι χιλιοστά δεν κατάφερε να κατέβει το 1:56, κάτι που πέτυχε (για πολύ λίγο) χτες. Ο Colin Edwards κατάφερε να μπει στη δωδεκάδα, αφήνοντας εκτός τον προβληματισμένο Cal Crutchlow, για σχεδόν μισό δευτερόλεπτο! Το 1,7δ του Βρετανού από την κορυφή και το 1,4δ από τον ομόσταυλό του δεν άφησε ικανοποιημένο τον Crutchlow, ο οποίος ωστόσο έχει σαφώς τη δικαιολογία ότι βρίσκεται σε καινούργια μοτοσυκλέτα.

 

Ο Nicky Hayden ήταν ο δεύτερος (μαζί με τον Iannone) που δεν κατάφερε να ρίξει το χρόνο του σε σχέση με χτες και ως αποτέλεσμα ήταν η διαφορά του να εκτοξευθεί στα δυο δευτερόλεπτα από την κορυφή! Να σημειώσουμε εδώ ότι το ρεκόρ ταχύτητας άλλαξε και πάλι χέρια και αυτή τη φορά ανήκει στον Andrea Dovizioso που έπιασε 348,3χλμ/ώρα! Το ρεκόρ, χτες, ήταν 346χλμ/ωρα του Pol Espargaro ο οποίος πρώτος κατέρριψε το 344χλμ/ώρα που είχε από πέρυσι ο Marquez!

 

Δείτε τους χρόνους αναλυτικά στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3 Κατάρ ΕΔ3: Ρεκόρ ο Fenati!

« Προηγούμενο άρθρο

Η Honda εξηγεί τη συμφωνία για την ECU

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα