• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία Τεστ ΙΙ: Το 1-2 Lorenzo-Pedrosa
Pedrosa-Crutchlow-Rossi κοντά σε προσομοιώσεις!
Νέα 04/03/2014 - 12:21

Ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP, Jorge Lorenzo, κατέβασε κι άλλο το χρόνο του στην Αυστραλία, καθώς ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα δοκιμών στην πίστα του Phillip Island. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha ήταν μπροστά από τους Dani Pedrosa και Andrea Dovizioso, την ώρα που ο Tito Rabat είχε εκπληκτικό ρυθμό στους αναβάτες της Moto2!

 

Ο Lorenzo διατήρησε την πρώτη θέση και τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών στην Αυστραλία, κατεβάζοντας το χρόνο του στο 1:29.133. Ο Ισπανός οδηγούσε την Μ1 του μ' ένα μαύρο carbon φέρινγκ (βλ. 2η φωτό), σημαντικά μικρότερο σε μέγεθος αλλά με μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα για να ανταπεξέλθει στον αέρα που έχει σχεδόν πάντα η πίστα.

Το νέο φέρινγκ του Lorenzo
Το νέο φέρινγκ του Lorenzo

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι στην Αυστραλία είναι καλοκαίρι τώρα και οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές από τις αντίστοιχες που θα επικρατούν στην πίστα τον φετινό Οκτώβρη. Αυτό όμως δεν φαίνεται να αποθαρρύνει την Bridgestone, η οποία μάζεψε πολλά δεδομένα αναφορικά με την αντοχή των ελαστικών της. Οι προβλέψεις μιλάνε για βροχή αύριο, τελευταία ημέρα του τεστ και πολλοί περίμεναν ότι οι οδηγοί θα έκαναν κανονικές προσομοιώσεις, ωστόσο μόνο ο Dani Pedrosa έκανε προσομοίωση 20 γύρων.

 

Ο Ισπανός της Repsol Honda - δεύτερος και 0,248 πίσω από τον συμπατριώτη του - ολοκλήρωσε την ημέρα με μέσο όρο στην προσομοίωσή του στο 1:30.287. Να σημειώσουμε εδώ, ότι η σύγκριση είναι ενδεικτική μιας και η ποικιλία ελαστικών δεν βοηθάει στην εξαγωγή συμπερασμάτων εκ του ασφαλούς. Ο Cal Crutchlow έκανε προσομοίωση 14 γύρων, με μέσο όρο στο 1:30.226, ενώ ο Valentino Rossi έκανε δυο προσομοιώσεις από 13 γύρους η κάθε μία. Ο Ιταλός σούπερ-σταρ, στην ταχύτερη εκ των δύο - είχε μέσο όρο 1:30.289!


UPDATE: Αργότερα, ο Crutchlow αποκάλυψε ότι έκανε έξι γύρους με το ίδιο ελαστικό, προτού ξεκινήσει την προσομοίωση των 14 γύρων. Αν συνδυάσουμε τα αποτελέσματά του, έχουμε μέσο όρο 1:30.367 στους 20 γύρους, ελάχιστα πάνω από το ρυθμό της εργοστασιακής Honda του Pedrosa!

 

Ο Andrea Dovizioso, τρίτος στην κατάταξη με τους χρόνους, στην οποία έχουμε τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές στις πρώτες θέσεις, δεν έκανε προσομοίωση αγώνα. Το ρεκόρ πίστας ανήκει από πέρυσι στον Marc Marquez με 1:28.108. Ο Ισπανός που είναι απών και από αυτό το τεστ, έκανε το χρόνο αυτό προτού ακυρωθεί, στο GP που είχε υποχρεωτική αλλαγή μοτοσυκλέτας για να αντέξουν τα ελαστικά.

 

Στην Moto2, ο Tito Rabat ήταν ασταμάτητος κι έκανε χρόνο (1:32.168) πάνω από τέσσερα δέκατα κάτω από το χρόνο του Pol Espargaro, που χάρισε στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή την pole position πέρυσι! Ο Ισπανός ήταν εκπληκτικός κι έμεινε μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον ομόσταυλό του Mika Kallio, ο οποίος όμως πονούσε λίγο στον καρπό του από το χτεσινό highside που είχε. Το δίδυμο της Mapfre Aspar, Nico Terol και Jordi Torres ακολούθησαν και πρόσθεσαν κι αυτοί τη δική τους πληροφόρηση στα ελαστικά που έχει φέρει η Dunlop στην Αυστραλία.

 

Οι κόκκινες σημαίες δεν έλειψαν σήμερα. Η πρώτη βγήκε για τον οδηγό της Moto2, Nico Terol, ο οποίος έπεσε στην MG Hairpin χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Η δεύτερη ήταν πολύ πιο ασυνήθιστη! Περίπου 25 λεπτά πριν τις 12 ένα μικρό κοπάδι από χήνες μπήκε στην πίστα, τις οποίες έδιωξαν γρήγορα οι κριτές!

 

Δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Sky VR46: Η παρουσίαση

« Προηγούμενο άρθρο

Συνεργασία Honda με PT AHM

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα