• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία Τεστ Ι: Μπροστά ο Lorenzo
Ο Rabat ξεχώρισε από τους αναβάτες της Moto2
Νέα 03/03/2014 - 10:29

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, Jorge Lorenzo, ήταν ο ταχύτερος σήμερα στην Αυστραλία, την πρώτη ημέρα των δοκιμών που γίνονται εκεί, για να ελεγχθεί η απόδοση των ελαστικών στην πίστα.

 

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε καλύτερο χρόνο στο 1:29.213, με τους χρόνους όμως και την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας να περνάνε σε δεύτερη μοίρα, καθώς το τεστ γίνεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα και σκοπό να δοκιμαστεί η αντοχή των ελαστικών για να αποφευχθούν καταστάσεις όπως οι περσινές.

 

Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιελάμβανε μικρές προσομοιώσεις με έξι διαφορετικά καινούργια ελαστικά, κάποια με διαφορετική γόμα και άλλα νέας κατασκευής. Αύριο και μεθαύριο η επιλογή των ελαστικών θα μειωθεί και οι οδηγοί θα εστιάσουν κυρίως σε πιο μεγάλες προσομοιώσεις.

 

Όπως εξηγήσαμε, οι χρόνοι του τεστ είναι ενδεικτικοί καθώς η προσοχή στρέφεται σε μεγάλο βαθμό στα ελαστικά, ωστόσο ο Lorenzo θα είναι αναμφίβολα χαρούμενος με την πρώτη θέση, έχοντας πολύ άσχημες εντυπώσεις από τα καινούργια ελαστικά της Bridgestone στην Μαλαισία. Στη δεύτερη θέση ο Cal Crutchlow, ο οποίος ολοκλήρωσε 67 γύρους κι έμεινε 0,363 πίσω από τον Ισπανό.

 

Ο Βρετανός ήταν τέσσερα δέκατα πιο γρήγορος από τον ομόσταυλό του, Andrea Dovizioso, ο οποίος κατετάγη πέμπτος αλλά δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Ιταλός έχασε τις πρώτες ώρες του τεστ, καθώς ήταν κουρασμένος από μια αρρώστια που τον ταλαιπώρησε το προηγούμενο βράδυ.

 

Ο Valentino Rossi ολοκλήρωσε την ημέρα στην τρίτη θέση - περίπου μισό δευτερόλεπτο πάνω από το χρόνο του Lorenzo - με τον Dani Pedrosa να είναι στην τέταρτη θέση και 0,748 από την κορυφή.

 

Για τους αναβάτες της Moto2 που έδωσαν το παρόν στην Αυστραλία, η προσέγγιση ήταν λίγο διαφορετική. Είχαν στη διάθεσή τους εννέα νέα ελαστικά της Dunlop και πρέπει να κάνουν δέκα γύρους με το καθένα την Δευτέρα και την Τρίτη. Την τελευταία ημέρα θα κάνουν προσομοίωση αγώνα.

 

Ο Tito Rabat ήταν ο καλύτερος από τους αναβάτες της Moto2, με χρόνο 1:32.316 και σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον Nico Terol. Ο Φιλανδός Mika Kallio ακολούθησε στην τρίτη θέση των οδηγών της μεσαίας κατηγορίας. Ο Kallio είχε ένα highside στην Siberia και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για να εξεταστεί ο καρπός του, ωστόσο οι γιατροί του έδωσαν το πράσινο φως να συνεχίσει στο τεστ. Τελευταίος ήταν ο Jordi Torres.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

Γύρισε σελίδα ο Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Bradl: Μπορούμε τις μπροστά θέσεις!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα