• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Αυστραλία: ΕΔ2
Ο Lowes κλέβει την παράσταση!
Νέα 21/02/2014 - 12:16

Μόλις 37 χιλιοστά του δευτερολέπτου χώρισαν τον Alex Lowes τηςVoltcom Crescent Suzuki και τον Marco Melandri της Aprilia Racing, στο τέλος των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Phillip Island.

 

Μετά το δύσκολο πρωινό, όταν ελάχιστοι αναβάτες βγήκαν στην πίστα, τα δεύτερα ελεύθερα ολοκληρώθηκαν σε σχεδόν ιδανικές συνθήκες, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι οδηγοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο rookie Alex Lowes ξεκίνησε δυνατά και σύντομα σκαρφάλωσε στην κορυφή της κατάταξης, μια θέση που κρατούσε καθώς η διαδικασία προχωρούσε, ακολουθούμενος από τον ομόσταυλό του, Eugene Laverty.

 

Λίγο πριν τη λήξη, ο Melandri πίεσε και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, μπροστά από τον συμπατριώτη του Davide Giugliano (Ducati) και τον Πρωταθλητή Tom Sykes, οι οποίοι βελτιώθηκαν κι αυτοί στα τελευταία στάδια της διαδικασίας. Ο τελευταίος είχε μια μικρή έξοδο, αλλά γρήγορα επανήλθε και σημείωσε τον ταχύτερό του γύρο.

Marco Melandri
Marco Melandri

 

Ο Loris Baz έπεσε για τρίτη φορά, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, ευτυχώς χωρίς να πάθει κάτι το σοβαρό. Ο νεαρός Γάλλος της Kawasaki ολοκλήρωσε στην όγδοη θέση, πίσω από τον Leon Haslam (Honda) που ήταν έβδομος και τον Eugene Laverty, ο οποίος έχασε λίγο έδαφος και ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα στην Αυστραλία στην έκτη θέση.

 

Ο ομόσταυλος του Haslam, Jonathan Rea, ο οποίος ήταν πρώτος το πρωί στο βρεγμένο, ανέβασε στροφές στα τελευταία λεπτά και κατάφερε να φέρει την Honda του στην πέμπτη θέση της κατάταξης. Ο έτερος αναβάτης της Ducati 1199R, Chaz Davies, είχε ένα θεαματικό highside και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για προληπτικές εξετάσεις. Ο Βρετανός ολοκλήρωσε στην ένατη θέση, μπροστά από τον περσινό νικητή του πρώτου αγώνα, Sylvain Guintoli, ο οποίος έκλεισε τη δεκάδα πάνω στην εργοστασιακή του Aprilia.

Davide Giugliano
Davide Giugliano

 

Από τη δωδέκατη θέση και κάτω είχαμε τη μάχη της υποκατηγορίας EVO, με νικητή τον Niccolo Canepa (Ducati), ο οποίος επικράτησε για τέσσερα δέκατα του Γάλλου Foret και της Kawasaki του. Ο Claudio Corti - πάνω στην F4RR της MV Agusta - ήταν 16ος και δυο δευτερόλεπτα πίσω από το χρόνο του Lowes.

Tom Sykes
Tom Sykes

 

Η δράση συνεχίζεται αύριο το πρωί, με τα τρίτα ελεύθερα και την τελευταία ευκαιρία των οδηγών να εξασφαλίσουν θέση στις ΚΑΤ2, μιας και από φέτος τα SBK υιοθετούν ίδιο σύστημα διεξαγωγής κατατακτηρίων με το MotoGP.

 

Δείτε τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο.

 

Jonathan Rea
Jonathan Rea

Επόμενο άρθρο »

Πίππος και Παπασταύρου μαζί το 2014!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Τα νέα χρώματα της Aprilia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα