• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Jerez Test: Φοβερός ο Miller!
Χρόνο-ρεκόρ ο Αυστραλός, ακολούθησαν Kornfeil-Antonelli
Νέα 21/02/2014 - 16:54

Ο καινούργιος αναβάτης της Red Bull KTM Ajo, Jack Miller, ήταν για μια ακόμη φορά καταπληκτικός, χτες τελευταία ημέρα του τεστ στην Jerez και κατάφερε να ολοκληρώσει τις δοκιμές μπροστά από τους αντιπάλους του.

 

Στην αρχή, η δράση ήταν περιορισμένη εξαιτίας της υγρασίας και της ομίχλης πάνω από την πίστα. Καθώς περνούσαν τα λεπτά, η κατάσταση βελτιωνόταν και ο καταπληκτικός Jack Miller έγραψε ένα φοβερό 1:46.046, μόλις στον έβδομο από τους 17 γύρους που έκανε, αρκετά κάτω από το απόλυτο χρόνο της πίστας (1:46.660) που έχει ο Rins από πέρυσι! Ο Αυστραλός, φαντάζει για την ώρα φαβορί στην κατηγορία, αν συνεχίσει σ' αυτά τα επίπεδα και με δεδομένο ότι η Honda των Marquez-Rins δεν φαίνεται ικανή να τον προβληματίσει.

Alex Marquez
Alex Marquez

 

Στη δεύτερη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων, ο Τσέχος Jakub Kornfeil, ο οποίος έχοντας ένα καλό βασικό set-up στη μοτοσυκλέτα του, κατάφερε να μείνει μόλις δυο δέκατα πίσω από τον Miller, πάνω στην ΚΤΜ του. Οι μοτοσυκλέτες του συγκεκριμένου κατασκευαστή θριάμβευσαν για μια ακόμη φορά, με εννέα KTM (Danny Kent και Niklas Ajo αγωνίζονται με Husqvarna, που στην ουσία είναι ΚΤΜ) να φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα. Τα σημάδια δεν δείχνουν ενθαρρυντικά για την Honda.

 

Ο καλύτερος χρόνος του Niccolo Antonelli - 1:46.452 - του χάρισε την τρίτη θέση στο τριήμερο τεστ, με τον ίδιο να μένει ικανοποιημένος με το βασικό set-up της μοτοσυκλέτας του και να δουλεύει κυρίως στην κατανομή βάρους, στο φρένο του κινητήρα και στη θέση οδήγησης, καθώς προσβλέπει σε μια επιτυχημένη χρονιά. Ο Karel Hanika φεύγει από την Jerez με την τέταρτη θέση, χάρη στο χρόνο που πέτυχε τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών, μένοντας ένα χιλιοστό μπροστά από τον Danny Kent, ο οποίος ούτε αυτός κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του χτες.

Niccolo Antonelli
Niccolo Antonelli

 

Ο Romano Fenati έφερε την ΚΤΜ του στην έκτη θέση, ελάχιστα μπροστά από τον Niklas Ajo ο οποίος βελτιώθηκε την τελευταία ημέρα του τεστ και σκαρφάλωσε στην έβδομη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων, όντας και ο τελευταίος που έπεσε κάτω από τον απόλυτο χρόνο της πίστας. Ακολουθεί ο Francesco Bagnaia, ο οποίος είχε μια πτώση την τελευταία ημέρα (βγήκε για λίγο η κόκκινη σημαία) κι έτσι δεν κατάφερε να ρίξει το χρόνο του.

Θανάσης Σίσσης
Θανάσης Σίσσης

 

Με την απουσία του Alex Rins, όλο το βάρος της προετοιμασίας της Estrella Galicia 0,0 έπεσε στον Alex Marquez, ο οποίος συνέχισε να δοκιμάζει ρυθμίσεις σε μια προσπάθεια να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή. Ο μικρός αδερφός του Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP ήταν η μόνη Honda στη δεκάδα, αλλά με διαφορά πάνω από οχτώ δέκατα από την κορυφή. Ο Isaac Vinales έκανε τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τον Efren Vazquez, εφτά μόλις χιλιοστά μπροστά από τον πολύ καλό Livio Loi.

 

Κάτω από το όριο του 1:47 έπεσαν και οι Miguel Oliveira και Fabio Quartararo, με τον πρώτο να είναι η καλύτερη Mahindra, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Θανάση Σίσση λίγο πάνω από εννέα δέκατα. Ο Ελληνοαυστραλός συνέχισε να δουλεύει στο set-up της μοτοσυκλέτας του, βελτιώνοντας κι άλλο το χρόνο του την τελευταία ημέρα. Στα συνδυασμένα αποτελέσματα, ο Θανάσης είναι στην 21η θέση, 1,8 από την κορυφή.

Karel Hanika
Karel Hanika

 

Δείτε τους συνδυασμένους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Δείτε το Μουσείο της Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Jerez Test: Το 1-2 η Marc VDS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα