• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang I: Οι χρόνοι στις 12
Δυνατή αρχή ο Rossi, στο 2-3 Marquez, Pedrosa
Νέα 04/02/2014 - 07:35

Το πρώτο επίσημο τεστ του 2014 έχει ήδη ξεκινήσει στην Sepang, με τους αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος να βγαίνουν - σταδιακά - στην πίστα της Μαλαισίας από τις 10 το πρωί (τοπική ώρα). Η πρώτη ημέρα του τεστ, όπως και οι επόμενες, θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα (12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας).

 

Ο καιρός στην Μαλαισία είναι αναμενόμενα ζεστός, κάτι που ευνοεί τους αναβάτες και τις ομάδες ώστε να φέρουν εις πέρας το πρόγραμμά τους. Πρώτος στην πίστα βγήκε ο δοκιμαστής του HRC, Kosuke Akiyoshi, ο οποίος και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του τεστ. Το παρόν έχουν δώσει όλες οι ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Suzuki με τον Randy de Puniet, ο οποίος ήταν ο δεύτερος που πήρε το βάπτισμα του πυρός σήμερα.

 

Σταδιακά όλοι οι αναβάτες (απουσιάζει από το τεστ μόνο η IodaRacing) ξεκίνησαν να βγαίνουν πάνω στις μοτοσυκλέτες τους, ξεμουδιάζοντας ουσιαστικά μετά το μακρύ διάστημα απουσίας, λόγω της επιβεβλημένης χειμερινής διακοπής.

 

Δεκαέξι λεπτά μετά την επίσημη έναρξη του τεστ, ο Valentino Rossi ανέβηκε στη μοτοσυκλέτα του, υπό την καθοδήγηση του νέου του αρχιμηχανικού Silvano Galbusera και κατάφερε στο δεύτερο γύρο του να πάρει την πρώτη θέση στους χρόνους! Να σημειώσουμε εδώ, ότι το ρεκόρ πίστας (2:01.415) και ο ταχύτερος γύρος (2:00.011) ανήκουν στον Marc Marquez από πέρυσι.

 

Με τη συμπλήρωση δυο ωρών στο τεστ - 12 ώρα Μαλαισίας - ο Valentino Rossi έχει ήδη γράψει ένα πολύ καλό 2:01.179 στον 21ο συμπληρωμένο γύρο του, δηλαδή ήδη τέσσερα δέκατα κάτω από τον αντίστοιχο περσινό του χρόνο, την πρώτη ημέρα του τεστ για το 2013! Ενθαρρυντικό το ξεκίνημα λοιπόν για τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ο οποίος έχει αφήσει πίσω του - στη δεύτερη θέση - τον Marc Marquez.

 

Ο Ισπανός της Honda και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013, με έναν χρόνο εμπειρίας στην πλάτη του στη μεγάλη κατηγορία, είναι 0.357 πίσω από τον Ιταλό σούπερ-σταρ, με χρόνο 2:01.536. Φυσικά ακόμα είμαστε στην αρχή, με τα δεδομένα να αλλάζουν εύκολα μετά από έξι ακόμα ώρες δοκιμών. Ο Dani Pedrosa φιγουράρει στην τρίτη θέση, περίπου ένα δέκατο πίσω από τον ομόσταυλό του (2:01.657), με τον Ισπανό βραχύσωμο αναβάτη να ξεκινά ακόμα μια σεζόν στο MotoGP ως ένα από τα φαβορί για τον Τίτλο.

 

Την τετράδα των πρώτων, συμπληρώνει ο Jorge Lorenzo, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που βγήκε στην πίστα από τους fantastic 4 και υπολείπεται πάνω από μισό δευτερόλεπτο από το χρόνο του Rossi. Ο χρόνος του Ισπανού που φέτος θα τα δώσει όλα για να πάρει τη ρεβάνς από τον Marquez, είναι στα 2:01.756.

 

Από εκεί και κάτω, οι υπόλοιποι αναβάτες δεν έχουν καταφέρει να σπάσουν το φράγμα του 2:02, αλλά το ενδιαφέρον παραμένει υψηλό ειδικά για τα πρώτα συμπεράσματα της δυναμικής της νέας OPEN κατηγορίας στο Πρωτάθλημα! Στην πέμπτη θέση, δυο ώρες μετά το ξεκίνημα (12 τοπική το μεσημέρι) ήταν ο Aleix Espargaro, τονίζοντας τις δυνατότητες της νέας του FTR-Yamaha,με τον Ισπανό να αναμένεται φέτος να κάνει αρκετές "ζημιές", όπως άλλωστε μας είχε συνηθίσει και πέρυσι. Δεκατέσσερα λεπτά όμως μετά τις 12, ο αδερφός του Pol Espargaro κατάφερε με τη δορυφορική του Yamaha να σκαρφαλώσει αυτός στην πέμπτη θέση, 58 μόλις χιλιοστά μπροστά από τον αδερφό του (2:02.012)!

 

Οι Yamaha δείχνουν δυνατές τις πρώτες ώρες στην Sepang, με τον Stefan Bradl και τη δορυφορική του Honda να σημειώνει χρόνο στο 2:02.359. Ο πολύ θετικός στην Βαλένθια, Bradley Smith, ο οποίος από φέτος θα έχει να αντιμετωπίσει μια εξαιρετική πρόκληση στο γκαράζ της Tech 3, που ακούει στο όνομα Pol Espargaro, είχε κάνει τους περισσότερους γύρους απ' όλους μέχρι τις 12, ωστόσο είναι μακριά από τον πρώτο σχεδόν ενάμιση δευτερόλεπτο.

 

Στο στρατόπεδο των κόκκινων, τα πρώτα νέα αναφέρουν ότι η ομάδα δοκιμάζει μια υβριδική 2013/2014 Desmosedici, με την αξιολόγηση της OPEN Ducati να περιμένει μέχρι το δεύτερο τεστ στην ίδια πίστα, όταν και θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν το 2014 στο grid μόνο με OPEN συμμετοχές (η διορία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου). Η καλύτερη Ducati πάντως, είναι αυτή του Andrea Iannone (2:02.697) ο οποίος αφήνει πίσω του τον συνονόματό του Dovizioso. Ακολουθεί ο Alvaro Bautista με χρόνο 2:02.770 σχεδόν 2,3δ μπροστά από τον ομόσταυλό του Scott Redding, ο οποίος κάνει τους πρώτους του δυνατούς γύρους πάνω στην OPEN Honda του, μετά τον τραυματισμό του στον καρπό.

 

Ο Crutchlow ξεκίνησε μεθοδικά το τεστ στην Μαλαισία και στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα) ήταν κάτι πάνω από ένα δέκατο πίσω από τον Dovi. Οι Yonny Hernandez (OPEN Ducati) και Michele Pirro (δοκιμαστής των κόκκινων) έχουν καταφέρει να αφήσουν πίσω τους τις RCV1000R των Hayden και Aoyama, που κάνουν νωθρό ξεκίνημα, ειδικά σε σχέση με την FTR-Yamaha του Espargaro. Σε μέτρια επίπεδα, για την ώρα, ο δοκιμαστής της Suzuki Randy de Puniet, ο οποίος είναι πάνω από 4.5δ πίσω από τον πρώτο.

 

Ο Colin Edwards πάνω στην άλλη FTR-Yamaha αντιμετωπίζει ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα, όπως ανέφερε ο ίδιος στο twitter και δεν έχει καταφέρει να βγει στην πίστα, κάτι που αναμένεται να κάνει πριν το μεσημεριανό διάλειμμα! Δείτε αναλυτικά τους χρόνους στις 12 στη δεύτερή μας φωτογραφία!

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang I: Οι χρόνοι στις 14:00

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Sepang I

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα