• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Δεν κέρδισα μόνος μου!
Αλλά με τη βοήθεια όλης της ομάδας
Νέα 31/12/2013 - 09:33

Λίγες ώρες απομένουν για να αποχαιρετήσουμε το 2013, μια αγωνιστική χρονιά στην οποία άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του ο "δαίμονας με το χαμόγελο" Marc Marquez, που κατάφερε να κάνει αυτό που ελάχιστοι - για να είμαστε πραγματιστές - πίστευαν όταν ξεκινούσε η φετινή σεζόν στο Κατάρ: να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην παρθενική του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία!

 

Ο Ισπανός έδωσε συνέντευξη σε ισπανικό site (βλ. εδώ) ξεκαθαρίζοντας τους λόγους της μεγάλης του επιτυχίας: "... πολλά εξαρτώνται από τον τρόπο που μεγαλώνεις και οι γονείς μου με έμαθαν να είμαι ευγνώμων σ' αυτούς που σε βοηθούν. Πρέπει να ακούς πολλές γνώμες και μετά να επιλέγεις. Στο περιβάλλον μου υπάρχουν ακόμα οι άνθρωποι οι οποίοι με συντρόφευσαν στο ντεμπούτο μου στο παγκόσμιο στερέωμα πριν έξι χρόνια. Ο Emilio Alzamora, η οικογένειά μου, ο αδερφός μου, οι ίδιοι μηχανικοί και τεχνικοί. Στην πορεία προστέθηκαν κι άλλοι, αλλά ο πυρήνας παρέμεινε ο ίδιος".

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην - αναμενόμενη - αύξηση της δημοτικότητάς του! "Πριν με ήξεραν μόνο οι οπαδοί μου, τώρα όλος ο κόσμος! Ειδικά πολλά παιδιά και πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός στο τι λέω. Ωστόσο μακριά από τα φώτα τη δημοσιότητας είμαι ο ίδιος. Πάντως, δεν μπορείς να ευαρεστείς τους πάντες και ειδικά τους άλλους οδηγούς, όταν μάλιστα τους κερδίζεις. Δεν πιστεύω ότι μπορείς να είσαι φίλος με τους αντιπάλους σου στην πίστα. Έχω φιλική σχέση και προπονούμαι αρκετές φορές μαζί με τον Tito Rabat, αλλά είναι σε άλλη κατηγορία. Επίσης τα πάω καλά και με τους Bautista και Simon, αλλά δεν υπάρχει άμεσος ανταγωνισμός ανάμεσά μας".

 

"Η κόντρα μου με τον Jorge αύξανε όσο περνούσε ο καιρός", θυμάται ο νεαρός οδηγός από την Cervera. "Αρχίσαμε να μιλάμε όλο και λιγότερο. Στο τέλος της σεζόν τα πράγματα είχαν ηρεμήσει κάπως και συζητούσαμε λίγο κι έτσι θα έχει η κατάσταση μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν. Ο Dani από την άλλη, μετά το περιστατικό στην Aragon, δεν μου μιλούσε για μερικές εβδομάδες. Στο τέλος της χρονιάς όμως, στο πάρτι, χορεύαμε μαζί! Είναι καλός ομόσταυλος και τον σέβομαι πολύ".

 

Η δόξα και οι νίκες, φέρνουν αναπόφευκτα και πολλούς εχθρούς; "Δεν γίνεσαι μεγάλος μόνο με τις νίκες, είναι και οι αντίπαλοι που σε κάνουν μεγάλο!" απαντά με ειλικρίνεια ο Marquez. "Σ' όλη τη σεζόν προσπαθώ να διατηρώ ένα συγκεκριμένο επίπεδο έντασης, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Πάντα κοιμάμαι καλά μετά από ένα λάθος, καλύτερα απ' όταν νικάω! Οι μηχανικοί μου είναι έκπληκτοι, ξέρω ότι θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο!"

 

Τέλος, αποκάλυψε και τι επάγγελμα θα ακολουθούσε αν δεν γινόταν οδηγός αγώνων. "Στον ελεύθερο χρόνο μου κάνω όλα τα αθλήματα που μου αρέσουν: αγώνες αυτοκινήτων, mountain bike, motocross. Παίζω ποδόσφαιρο με φίλους ή video games. Αν δεν ήμουν οδηγός, θα γινόμουν μηχανικός! Στο σχολείο είχα αρκετά καλούς βαθμούς".

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Wilairot στην PTR Honda

« Προηγούμενο άρθρο

O Schumacher ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση!

Χορηγοί