• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia II: Επίδειξη δύναμης ο Marquez!
20 οι αναβάτες που βρέθηκαν σήμερα στην πίστα
Νέα 12/11/2013 - 09:46

Το δίδυμο της Repsol Honda δεν είχε βγει στην πίστα χτες, πρώτη ημέρα του τριήμερου τεστ στη Βαλένθια, ωστόσο σήμερα τόσο ο Marquez όσο και ο Pedrosa είχαν πολλή δουλειά, ολοκληρώνοντας κοντά 150 γύρους συγκρίνοντας παράλληλα τη νέα πρωτότυπη του 2014 με τις τωρινές τους μοτοσυκλέτες.

 

Ο Marquez ήταν εντυπωσιακός και είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν με την είσοδό του κατέβασε το χτεσινό χρόνο του Lorenzo και από εκεί και πέρα, για περίπου εφτά ώρες, δεν έχασε την πρωτοπορία στη λίστα με τους χρόνους! Στον προτελευταίο του γύρο έγραψε 1:30.536 και σφράγισε την πρωτιά, ενώ νωρίτερα κατάφερε να σώσει με εντυπωσιακό τρόπο και χρησιμοποιώντας τον αριστερό του αγκώνα και γόνατο, μια πτώση στην έκτη στροφή.

 

Σημαντική βελτίωση από χτες είχε ο Jorge Lorenzo, ο οποίος σήμερα έγραψε 1:30.768, με το ρεκόρ πίστας να ανήκει - θυμίζουμε - στον Dani Pedrosa από προχτές, στον αγώνα, όταν κι έκανε 1:31.628. Βέβαια, τονίζουμε και πάλι ότι πρόκειται για δοκιμές, ωστόσο ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι οι τρεις Ισπανοί συνεχίζουν να αποτελούν το σημείο αναφοράς στο Πρωτάθλημα.

 

Ο τρίτος της παρέας, Dani Pedrosa, σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο σήμερα όντας 0.4δ πίσω από τον ομόσταυλό του, ενώ ο Pedrosa - όπως και οι δυο συμπατριώτες του - έκαναν τους χρόνους τους πάνω στις πρωτότυπες μοτοσυκλέτες της νέας χρονιάς. Δυνατή παρουσία είχαν οι Stefan Bradl (+0.454) και Alvaro Bautista (+0.672), με τους οποίους είχαμε τέσσερεις Honda στις πέντε πρώτες θέσεις της κατάταξης!

 

Πολύ καλός και ο Bradley Smith, ήταν η δεύτερη καλύτερη Yamaha πίσω από τον Lorenzo, με τον Βρετανό να δοκιμάζει ένα καινούργιο πλαίσιο σε μοτέρ του 2013 και να ολοκληρώνει 0.831 πίσω από τον Marquez. Ο Herve Poncharal δήλωσε μάλιστα, ότι στόχος του νεαρού Βρετανού για το 2014, είναι να φτάσει το φετινό ρυθμό του Cal Crutchlow. Ο Rossi από την πλευρά του έμεινε σχετικά χαμηλά, στην έβδομη θέση, 0.878 από την κορυφή καθώς συνεχίζει να δοκιμάζει διάφορες λύσεις με τον νέο του αρχιμηχανικό.

 

Η καλύτερη Ducati σήμερα, ήταν αυτή του Andrea Dovizioso στην όγδοη θέση, πάνω από ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή, με τον Crutchlow να ολοκληρώνει στην 11η θέση. Ο πρώτος κατάφερε να ρίξει τους χτεσινούς του χρόνους, ενώ ο Βρετανός ήταν ελάχιστα πιο αργός σε σχέση με την Δευτέρα. Η ομάδα της Ducati θα φέρει τη μοτοσυκλέτα του 2014 στο τεστ της Μαλαισίας, τον Φεβρουάριο.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2, Pol Espargaro, ήταν πανευτυχής που βρισκόταν στη σέλα μιας M1 της Tech 3 και κατάφερε να βελτιωθεί 1,351δ σε σχέση με χτες, προσθέτοντας άλλους 66 γύρους στο ενεργητικό του. Πιο κάτω στη λίστα, στην 13η θέση, συναντούμε τον Nicky Hayden, ο οποίος για πρώτη φορά οδήγησε τη νέα του RCV1000R, όντας σχεδόν δυο δευτερόλεπτα πιο αργός από την εργοστασιακή Honda μπροστά, αλλά 0.444 πιο γρήγορος από τον Aoyama χτες.

 

Συγκρατημένη αισιοδοξία και στο γκαράζ της M1 της NGM Mobile, με τον Aleix Espargaro (15ος) και τον Colin Edwards (17ος) να "γυρνούν" λίγο πάνω από δυο δευτερόλεπτα από το χρόνο του Marquez, μια αξιόλογη παρουσία δεδομένου ότι σήμερα μόλις πήραν στα χέρια τους τη νέα μοτοσυκλέτα (Yamaha FTR). Ο Scott Redding φυσικά δεν είναι έτοιμος από τις πτώσεις του σε Αυστραλία και Ιαπωνία κι έτσι σήμερα έκανε μόνο 22 γύρους πάνω στην RCV1000R του Gresini.

 

Νέο πρόσωπο - ως δοκιμαστής - ο Randy de Puniet στο γκαράζ της PBM, με την ομάδα να μην κάνει ακόμα κάποια ανακοίνωση σχετικά με τα μελλοντικά της σχέδια. Αύριο Τετάρτη ολοκληρώνεται το τριήμερο τεστ στη Βαλένθια, με την πίστα να ανοίγει τις πόρτες της στις 11 και το τεστ να ολοκληρώνεται στις 18:00 (ώρες Ελλάδας).

 

Δείτε τα σημερινά αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Τέλος το τεστ για τη Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Test: Οι τελικοί χρόνοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα