• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi ΚΑΤ: Επιτέλους δράση!
Πρώτος με διαφορά ο Lorenzo, αυξάνει την πίεση στον Marquez!
Νέα 26/10/2013 - 12:26

Μετά από αρκετή καθυστέρηση, σχεδόν μιάμισης ημέρας, οι μοτοσυκλέτες του MotoGP βγήκαν στην πίστα το μεσημέρι (ώρα Ιαπωνίας) για να περάσουν απευθείας σε κατατακτήριες δοκιμές διάρκειας 75 λεπτών και περσινής μορφής, μιας και δεν θα "έσπαγαν" σε πρώτο και δεύτερο σκέλος.

 

Στη δράση, ο Jorge Lorenzo είναι αυτός που αποκτά το ψυχολογικό προβάδισμα που δίνει η pole position αλλά και ο εξαιρετικός του χρόνος στο βρεγμένο, αυξάνοντας στην πίεση στον αντίπαλό του Marc Marquez, ο οποίος προηγείται σταθερά στη βαθμολογία, αλλά μετά τον αγώνα της Αυστραλίας μόλις για 18 βαθμούς.

 

Η βραδινή πολύ δυνατή βροχή πάνω από την πίστα της Ιαπωνίας συνεχίστηκε με ένταση και το πρωί, ως εκ τούτου ακυρώθηκαν όλα τα τρίτα ελεύθερα, με τους αναβάτες του MotoGP να βγαίνουν στην πολύ βρεγμένη πίστα το μεσημέρι για τις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Lorenzo κυριάρχησε στα τελευταία στάδια και χάρη στον προτελευταίο του γύρο πήρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά την pole position.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν φοβερός στο βρεγμένο και αυτό γίνεται εύλογα αντιληπτό αν κοιτάξουμε τη διαφορά του από τον δεύτερο και τρίτο στην κατάταξη. Ο Marquez πίεσε αλλά δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει το ίδιο καλά με το ομαλό στυλ του Lorenzo και ο 20χρονος rookie έμεινε στη δεύτερη θέση, 0.658 από την κορυφή. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είχε πάντως την καλύτερη τελική, 301,5 χλμ/ώρα στο βρεγμένο! Την έκπληξη της ημέρας έκανε ένας καταπληκτικός Hayden, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις αρετές της Desmosedici του στο βρεγμένο και πήρε την τρίτη θέση, αλλά με διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο από τον Ισπανό!

 

Ο κυρίαρχος τα δυο προηγούμενα χρόνια στην Ιαπωνία, Dani Pedrosa, θα πρέπει να επιστρατεύσει όλη του την ικανότητα στην αυριανή εκκίνηση, για να αντιπαρέλθει το γεγονός ότι θα ξεκινήσει από τη δεύτερη σειρά, θέση που πήρε χάρη στο 1:54.542, μένοντας μόλις τρία χιλιοστά πίσω από τον Αμερικανό της Ducati. Δίπλα του, στη μέση της δεύτερη σειράς ο Valentino Rossi, ο οποίος δεν κατάφερε να συνεχίσει τον καλό του σερί από τις προηγούμενες δυο κατατακτήριες. Βελτιωμένος στο τέλος ο Andrea Dovizioso, κατάφερε να πάρει την τελευταία θέση στη δεύτερη σειρά, αν και για το μεγαλύτερο μέρος των 75λεπτων κατατακτηρίων ήταν πολύ χαμηλά.

 

Ο Alvaro Bautista βρισκόταν στο τέλος σε πολύ γρήγορο γύρο κι ενδεχομένως να διεκδικούσε μια θέση μέσα στην πρώτη τριάδα, ωστόσο έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του εφτά λεπτά πριν το τέλος και δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση. Μαζί του στη τρίτη σειρά, ο πολύ ενθαρρυντικός Stefan Bradl ο οποίος οδήγησε ωραία τη Honda του - δεδομένου του σπασμένου του αστραγάλου - ενώ εξαιρετικός και πάλι ο Aleix Espargaro, ο οποίος έφερε την ART του στην ένατη θέση, 1,6δ περίπου πίσω από τη μοτοσυκλέτα του Marquez, από την οποία υπολείπεται 13 χλμ/ώρα!

 

Τη δεκάδα κλείνει ένας ευνοημένος Hernandez από τη βρεγμένη πίστα. Απογοητευτικός - χωρίς να καταφέρει σε κανένα σημείο να ανταπεξέλθει των ιδιαίτερων συνθηκών - ο Cal Crutchlow, ο οποίος θα πρέπει να ξεκινήσει πολύ δυνατά για να ξεφύγει γρήγορα από την 11η θέση, από την οποία και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα. Η έκτακτη συμμετοχή της Yamaha, Katsuyuki Nakasuga εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του στην πίστα του Motegi και ήταν στις πρώτες θέσεις για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στην αρχή, για να πέσει στη 12η στο τέλος. 13ος ο Bradley Smith, ανοίγει την πέμπτη σειρά του grid, την οποία συμπληρώνουν οι Colin Edwards και Andrea Iannone.


Να σημειώσουμε ότι αύριο περιμένουμε πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες, με τον αγώνα να γίνεται πιθανότατα στο στεγνό, κάτι που σιγουρα θα κάνει να χαμογελούν στο γκαράζ της Honda, η οποία σε αυτές τις συνθήκες αποκτά μεγάλο προβάδισμα να πανηγυρίσει τον Τίτλο στο Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της! Από την άλλη, προβληματισμένοι θα είναι στη Yamaha, οι οποίοι θα εύχονται να μην επαληθευτεί η πρόβλεψη και να γίνει ο αγώνας στο βρεγμένο, όπου σήμερα ο Lorenzo απέδειξε ότι είναι κυριολεκτικά ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους.

 

 

 

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Motegi Moto3: KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Κατευθείαν Κατατακτήριες!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα