• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Η ασφάλεια πάνω απ' όλα!
"Χωρίς το ελικόπτερο κανείς δεν θα ήταν ασφαλής!"
Νέα 25/10/2013 - 17:36

Όπως και όλοι οι αναβάτες, έτσι και ο Jorge Lorenzo επικρότησε την απόφαση της Επιτροπής να ακυρωθεί η σημερινή ημέρα στο Motegi για λόγους ασφαλείας. Οι συνθήκες μέσα στην πίστα ήταν σχετικά καλές, ωστόσο η πυκνή ομίχλη σε ύψος περίπου 50 μέτρων πάνω από την πίστα, έκανε ακατόρθωτο το έργο του ιατρικού ελικοπτέρου να προσγειωθεί.

 

Το ελικόπτερο παραμένει σε απόσταση δέκα λεπτών από την πίστα, αλλά οι σχετικοί νόμοι στην Ιαπωνία δεν του επέτρεψαν να πετάξει και να επιχειρήσει να προσγειωθεί στην πίστα, υπό τόσο περιορισμένη ορατότητα. Οι φόβοι για τον καιρό - και κυρίως την ομίχλη - ενδέχεται να επαληθευτούν και για την αυριανή ημέρα, με τον Lorenzo ωστόσο να τονίζει ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση.

 

"Ήταν βαρετή ημέρα για τον καθένα, αλλά έτσι έχει η κατάσταση", εξήγησε. "Θεωρώ ότι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να αποδεχτούμε την κατάσταση. Η ασφάλεια είναι το σημαντικότερο πράγμα στο άθλημα και χωρίς το ελικόπτερο, κανείς δεν είναι ασφαλής", πρόσθεσε.

 

"Θα δούμε τι θα γίνει και αύριο, διότι οι προβλέψεις δεν είναι ευοίωνες και αν ακυρωθούν και οι αυριανές διαδικασίες, θα περιμένουμε την απόφαση της Dorna, των ομάδων και της Επιτροπής. Ελπίζω να γίνει ο αγώνας, διότι δυο αγώνες (σ.σ. και 50 βαθμοί φυσικά) είναι καλύτεροι από έναν. Πέρασα την ημέρα μου κάνοντας ασκήσεις, ξεκουράστηκα ενώ συνομίλησα και με τους ανθρώπους της ομάδας μου. Ελπίζω αύριο ο καιρός να είναι καλύτερος και να μπορέσουμε να οδηγήσουμε".

 

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Η καλύτερη απόφαση

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Rossi προειδοποιεί...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα