• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Τρία πλάνα για κάθε ενδεχόμενο!
Τα πάντα εξαρτώνται από τον καιρό!
Νέα 25/10/2013 - 11:39

Με τις πρώτες και δεύτερες ελεύθερες δοκιμές στην πίστα του Motegi να έχουν ακυρωθεί - για όλες τις κατηγορίες - οι οργανωτές στη σύντομη συνέντευξη τύπου που έδωσαν πριν λίγα λεπτά, αποκάλυψαν τα τρία πιθανά σενάρια που θα τεθούν σε ισχύ, με βασικό παράγοντα τις διαθέσεις του καιρού πάνω από την πίστα του Motegi.

 

Θυμίζουμε ότι το βασικό πρόβλημα σήμερα δεν ήταν η βροχή αλλά η χαμηλή ορατότητα εξαιτίας της ομίχλης, που δεν αφήνει το ιατρικό ελικόπτερο να προσγειωθεί στην πίστα.

 

"Χωρίς το ελικόπτερο στην πίστα και χωρίς κάποια εναλλακτική, δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε τον αγώνα, με το ρίσκο ένας σοβαρά τραυματισμένος αναβάτης να μην λάβει τη δέουσα βοήθεια", εξήγησε ο επικεφαλής της Επιτροπής, Mike Webb.

 

"Το ελικόπτερο προσπαθεί να πάρει άδεια να πετάξει πάνω από την πίστα από την Πέμπτη. Είναι στο περίμενε. Από τη στιγμή που θα έπαιρνε την άδεια θα βρισκόταν στην πίστα σε δέκα λεπτά. Έτσι περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή, προτού ακυρώσουμε τις διαδικασίες", πρόσθεσε.

 

"Το πρόβλημα είναι το σημείο που βρίσκεται η πίστα. Το κοντινότερο πιστοποιημένο νοσοκομείο είναι πάνω από μια ώρα δρόμο κι έτσι δεν είναι ασφαλής λύση για έναν σοβαρά τραυματισμένο αναβάτη. Εξετάσαμε διάφορες εκδοχές, όπως π.χ. να γίνει ένα μέρος της διαδρομής με ασθενοφόρο και το υπόλοιπο με ελικόπτερο. Δεν βρέθηκε όμως μια ικανοποιητική λύση. Ο καιρός μάλλον θα είναι καλός αύριο, αλλά αν δεν μπορέσει και πάλι να πετάξει το ελικόπτερο, θα αποσυναρμολογηθεί και θα μεταφερθεί στην πίστα με αυτοκίνητο για να είναι έτοιμο την Κυριακή".

 

Τα τρία πλάνα, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή για να καλύψει κάθε ενδεχόμενο αύριο, είναι τα εξής:

 

Σχέδιο Α - Αν μπορέσουμε αύριο το πρωί θα κάνουμε όσο μας επιτρέπει ο καιρός τα ελεύθερα και στη συνέχεια θα έχουμε κανονικά τις κατατακτήριες το απόγευμα και κανονικό πρόγραμμα Κυριακής

 

Σχέδιο Β - Αν δεν καταφέρουμε να γίνουν αύριο οι δοκιμές, το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνουν τα ελεύθερα για όσο περισσότερο γίνεται. Την Κυριακή θα έχουμε ελεύθερες δοκιμές, κατατακτήριες και αγώνες.

 

Σχέδιο Γ - Αν δεν καταφέρουμε καθόλου να γίνουν δοκιμές αύριο, περιμένουμε ο καιρός την Κυριακή να είναι σημαντικά βελτιωμένος. Έτσι, την Κυριακή το πρόγραμμα θα είναι βεβαρυμμένο, με ελεύθερες δοκιμές, κατατακτήριες και αγώνες.

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez και Pedrosa ελπίζουν!

« Προηγούμενο άρθρο

SUPERBMOTOS-TSESMELIS TEAM

Χορηγοί