• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Η συνέντευξη Τύπου
Ο καιρός στο επίκεντρο στην Ιαπωνία
Νέα 24/10/2013 - 14:41

Η ημέρα ξεκίνησε με τα ευχάριστα νέα ότι ο Scott Redding θα είναι σε θέση να δώσει το παρόν στην πίστα της Ιαπωνίας, διεκδικώντας τον Τίτλο της Moto2, παρά τον τραυματισμό του στον αριστερό καρπό. Παράλληλα, στη μάχη της μεγάλης κατηγορίας θα ριχτεί και ο Stefan Bradl, ο οποίος υπέστη κάταγμα στον δεξί του αστράγαλο από τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Μαλαισίας.

 

Πρώτος πήρε το λόγο ο Marquez, ο οποίος έχει σοβαρές πιθανότητες να κατακτήσει το Πρωτάθλημα μέσα στην Ιαπωνία, την πατρίδα της Honda, αν βέβαια επαναληφθεί για πέμπτη φορά φέτος το 1-2 της Honda σε αγώνα (με τον μικρό πρώτο βέβαια), αφήνοντας τον Lorenzo στην τρίτη θέση ή πιο κάτω. "Ελπίζω εδώ τα πράγματα να είναι καλύτερα σε σχέση με την Αυστραλία. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Ο καιρός είναι ένα θέμα, γιατί δεν δείχνουν καλά τα πράγματα. Όπως είπα και στην Αυστραλία, το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε τον Τίτλο και όχι το πότε θα τον πάρουμε. Ο Jorge είναι πιο κοντά πλέον και θα δούμε πως θα διαχειριστούμε την κατάσταση. Έχουμε δυο σημαντικούς αγώνες και θα δούμε αν θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη ή να ανέβουμε στο βάθρο!"

 

Ο Jorge Lorenzo διατηρεί τις ελπίδες του ζωντανές, μετά και την 50η νίκη της καριέρας του στον προηγούμενο γύρο. "Λίγες ημέρες πριν, θεωρούσαμε χαμένο το Πρωτάθλημα. Ένα λάθος του Marc και της ομάδας του, μας δίνει ελπίδες αλλά δεν είναι καθόλου εύκολος στόχος. Εν τούτοις έχουμε ακόμα μια ευκαιρία και θα παίξουμε τα χαρτιά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι αλήθεια ότι δυσκολευόμαστε στα δυνατά σημεία φρεναρίσματος, αλλά είμαστε γρήγοροι στις στροφές κι έχουμε καλή επιτάχυνση. Έχουμε κερδίσει εδώ στο παρελθόν και φέτος ο καιρός μπορεί να είναι υπέρ μας".

 

Ο Valentino Rossi μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός παράγοντας και να βοηθήσει τον ομόσταυλό του στη μάχη του Τίτλου, ειδικά αφού είναι σε πολύ καλή φόρμα στους τελευταίους γύρους. "Είμαστε προς το τέλος, δυο αγώνες μένουν και το Πρωτάθλημα έχει κυλίσει πολύ γρήγορα για μένα!" δήλωσε. "Την περασμένη εβδομάδα πήρα ένα καλό αποτέλεσμα και δουλέψαμε καλά στον περίεργο αγώνα. Εδώ, είναι μια πίστα που μ' αρέσει. Είναι δύσκολη και απαιτητική τόσο για τους οδηγούς, όσο και για τις μοτοσυκλέτες, ειδικά στο φρενάρισμα. Θα έχουμε θέμα αν γίνει στο στεγνό, ωστόσο ο καιρός δεν δείχνει καλός και όλοι περιμένουν να αγωνιστούμε στο βρεγμένο. Δεν νομίζω να είχαμε βρεγμένο αγώνα φέτος, μετά το Le Mans και είμαστε τυχεροί όλο αυτό το διάστημα. Αυτό όμως μάλλον θ' αλλάξει εδώ".

 

O Aoyama- ο οποίος γίνεται 32 αύριο - θέλει να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα μπροστά στους συμπατριώτες του. "Ήμουν τραυματίας νωρίτερα στη σεζόν και μόλις τώρα αρχίζω να ανακτώ την εμπιστοσύνη μου, ενώ βελτιώνεται και η φυσική μου κατάσταση. Το Motegi είναι από τις αγαπημένες μου πίστες και έχω πάρει καλά αποτελέσματα εδώ στο παρελθόν. Δεν είναι εύκολο για μια CRT να ανταπεξέλθει στη μάχη με τις εργοστασιακές, αλλά ποιος ξέρει τι θα γίνει με τον καιρό!"

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Espargaro, ο οποίος μετά τη νίκη του στην Αυστραλία - απόντος του Redding - έχει την ευκαιρία να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 αυτή την Κυριακή! "Είδα τον Scott στο ξενοδοχείο και μου είπε ότι είναι καλά. Πονάει το χέρι του αλλά θα προσπαθήσει και αυτό είναι καλό για το Πρωτάθλημα, για τον ίδιο και για τους υποστηρικτές του. Η νίκη μου στην Αυστραλία δεν με ικανοποίησε 100% γιατί έλειπε αυτός... έτσι όμως είναι το άθλημα, είναι επικίνδυνο κι ένα λάθος μπορεί να σου δώσε ή να σου στερήσει τον Τίτλο".

 

Τέλος, την πρώτη του νίκη - κάτι που έχει χάσει αρκετές φορές φέτος για λίγο - θέλει να πετύχει μέσα στην πατρίδα του ο Nakagami. "Σίγουρα, έχω μεγάλη ευκαιρία", δήλωσε. "Περίμενα για τον αγώνα αυτόν, πριν ακόμα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα και πλέον είμαστε εδώ! Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα έχουμε τέσσερεις δεύτερες θέσεις και φτάσαμε κοντά στην πρώτη μας νίκη. Εδώ, όπως πάντα, θα πιέσω στο 200% ελπίζοντας για μια θέση στο βάθρο και ίσως στη ψηλότερη!"

 

Επόμενο άρθρο »

ΠΠΤ Τρίπολη: Super Βέλιος στην Open!

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Σενάρια Τίτλου

Χορηγοί