• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΠΠΤ Τρίπολη: Super Βέλιος στην Open!
Νικητής για τρίτο συνεχόμενο αγώνα φέτος!
Νέα 24/10/2013 - 07:15

Μετά την κυριαρχία του στους δυο προηγούμενους αγώνες στα Μέγαρα, ο Θανάσης Βέλλιος πήρε για τρίτο συνεχόμενο αγώνα μια σπουδαία νίκη στην Τρίπολη, κάνοντας τον καλύτερο γύρο του αγώνα και μειώνοντας τη διαφορά του από τον εξαιρετικά σταθερό Κρεμάλα στους δέκα βαθμούς. Η μάχη των δυο για τον Τίτλο θα ολοκληρωθεί την επόμενη αγωνιστική στις 17 Νοέμβρη, πάλι στα Μέγαρα.

 

Ο συναρπαστικός και πλούσιος σε θέαμα αγώνας ξεκίνησε με τον Γιάννη Ζεμπίλα να κάνει φοβερή εκκίνηση από την τέταρτη θέση και να στρίβει πρώτος, την ώρα που ο Βέλλιος - από την τρίτη θέση - έμεινε πιο πίσω, πέμπτος. Ο Γιώργος Δαραμούσης με την 600cc μοτοσυκλέτα του κρατούσε την τρίτη θέση, με τον Κώστα Γιαννακόπουλο να εξαπολύει επιθέσεις στον Ζεμπίλα, ενώ και ο Βέλλιος έψαχνε τρόπο να περάσει τον Σταύρο Κρεμάλα μπροστά του.

Ο Σταύρος Κρεμάλας
Ο Σταύρος Κρεμάλας

 

Ο τελευταίος, παρά την πίεση του Βέλλιου, "ζύγιζε" τον Δαραμούση μπροστά του και στο τέλος του 4ου γύρου κατάφερε να περάσει στη τρίτη θέση. Στη συνέχεια ο Δαραμούσης δεν κατάφερε να αποκρούσει τη δυνατή επίθεση του Βέλλιου, ο οποίος έμενε κοντά στους πρώτους. Ο Γιαννακόπουλος κατάφερε να υπερασπιστεί τη δεύτερη θέση του για έξι γύρους, όταν ο Κρεμάλας του έκανε ωραία κίνηση και τον πέρασε. Ο ρυθμός του πρώτου έπεφτε και αυτό εκμεταλλεύτηκε ο δυνατός Βέλλιος, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα τον πέρασε και βρισκόταν πλέον στην τρίτη θέση!

 

Η μάχη των μπροστά ήταν εξαιρετική, με δυο γκρουπ να έχουν διαμορφωθεί και τους Ζεμπίλα, Κρεμάλα και Βέλλιο να μάχονται για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου! Στα μέσα περίπου του αγώνα, ο Κρεμάλας πήρε την πρώτη θέση από τον Ζεμπίλα κατεβάζοντας το χρόνο του στο 59.901. Σ' εκείνο το σημείο του αγώνα ήταν εκπληκτικός ο Βέλλιος, ο οποίος έκανε τρεις φοβερά γρήγορους γύρους κάτω από το ένα δευτερόλεπτο, σημειώνοντας παράλληλα και τον καλύτερο γύρο του αγώνα με 59.663! Ο Ζεμπίλας προσπαθούσε να ανακτήσει το προβάδισμα, με τον Βέλλιο κολλημένο πίσω του, όταν - στον 19ο γύρο - ο πρώτος είχε μια άτυχη στιγμή στην Κ11 (ένα κομμάτι πλαστικό μπλέχτηκε στη ρόδα του, αφού πρώτα είχε ακουμπήσει στην αχυρόμπαλα εκεί) ενώ στην αμέσως επόμενη στροφή είχε μια έξοδο που τον άφησε στην 5η θέση.

Γιώργος Δαραμούσης
Γιώργος Δαραμούσης

 

Με τον Ζεμπίλα εκτός μάχης, ο δυνατός Βέλλιος με τον πολύ καλό του ρυθμό κατάφερε να περάσει τον Κρεμάλα και να παραμείνει στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος! Ο Κρεμάλας πήρε 20 υπερπολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 85 βαθμούς, ενώ ο Δαραμούσης βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Ζεμπίλας ολοκλήρωσε στην πέμπτη θέση τελικά, πίσω από την 600cc του Σπερελάκη.

Ο μεγάλος νικητής του αγώνα
Ο μεγάλος νικητής του αγώνα

 

Ένα λάθος που έκανε στον 12ο γύρο του αγώνα, στέρησε τη δυνατότητα από τον Κων/νο Γιαννακόπουλο να πάρει κάτι καλύτερο από την έκτη θέση, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε ο νεοφερμένος Δημήτρης Βάμβας, ο οποίος έφερε τη BMW του στην έβδομη θέση. Τσουκάτος, Καλογερόπουλος και Παπαγεωργίου έκλεισαν την πρώτη δεκάδα των αναβατών.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τους χρόνους των οδηγών στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Τρίτη θέση για Δαραμούση
Τρίτη θέση για Δαραμούση
Στο βάθρο
Στο βάθρο
Το γκρουπ των πρωτοπόρων
Το γκρουπ των πρωτοπόρων
Στα πρώτα στάδια του αγώνα
Στα πρώτα στάδια του αγώνα
Δυνατή εκκίνηση ο Ζεμπίλας, με το 98!
Δυνατή εκκίνηση ο Ζεμπίλας, με το 98!

Επόμενο άρθρο »

SUPERBMOTOS-TSESMELIS TEAM

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Η συνέντευξη Τύπου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα