• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επόμενος σταθμός Motegi!
Νέες αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς!
Νέα 23/10/2013 - 15:13

Ακόμα μια ευκαιρία να εξασφαλίσει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, θα έχει ο Marc Marquez στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στην πίστα του Motegi, όπου και θα διεξαχθεί αυτό το Σ/Κ ο 17ος γύρος Πρωταθλήματος MotoGP.

 

Ο μικρός, ο οποίος είδε τη μαύρη σημαία του αποκλεισμού στην Αυστραλία, είναι αποφασισμένος να επανορθώσει για το λάθος στο Phillip Island, με μοναδικό στόχο τη νίκη, σε μια πίστα που ευνοεί τις Honda. Ως εκ τούτου, πολλές πιθανότητες για νίκη έχει και ο ανεβασμένος στους τελευταίους αγώνες, Pedrosa, ο οποίος έχει επικρατήσει εκεί τα δυο τελευταία χρόνια.

 

Από την άλλη δεν θα πρέπει να παραβλέψουν τον πληγωμένο εγωισμό του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, του οποίου οι ελπίδες αναπτερώθηκαν μετά το νέο λάθος του HRC στον αγώνα της Αυστραλίας. Ο Lorenzo γνωρίζει καλά ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά μόνο η νίκη την Κυριακή, κάτι που φυσικά σημαίνει σκληρές και δυνατές μάχες με τις Honda. Ο Valentino Rossi ευελπιστεί να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις τόσο στις κατατακτήριες, όσο και στους αγώνες, διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο.

 

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την καλή του παρουσία στο Phillip Island, ο Cal Crutchlow στοχεύει στο να κατακτήσει ό, τι έχασε στην Αυστραλία: το βάθρο! Ο Βρετανός δεν έχει βρεθεί εκεί από τον αγώνα του Sachsenring, έχοντας πτωτικό ρυθμό από τότε. Παρόμοιο στόχο έχει και ο Bautista, με τον Ισπανό να είχε πάρει μια εξαιρετική τρίτη θέση πέρυσι στην Ιαπωνία, με αντίπαλό του τον Crutchlow.

 

Ο Bradl θα επανεξεταστεί από τους γιατρούς λίγο πριν τα πρώτα ελεύθερα, για να του δοθεί ή όχι το δικαίωμα να συμμετάσχει στο γύρο του Motegi, μετά το κάταγμα που απέκτησε στο δεξί του αστράγαλο στη Μαλαισία. Μετά την εντυπωσιακή του παρουσία στην Αυστραλία, ο Bradley Smith οπωσδήποτε θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία στα τελευταία GP, την ώρα που το δίδυμο της Ducati θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Στις CRT ο Espargaro έχει ανακηρυχθεί πρωταθλητής, ωστόσο τα βλέμματα όλων θα πέσουν πάνω στον Aoyama που "παίζει" εντός έδρας και δείχνει σε καλό ρυθμό τελευταία. Με ενδιαφέρον αναμένουμε να δούμε και την απόδοση του De Puniet, ο οποίος εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή στο γύρο της Αυστραλίας.

 

Σημείωση: Λόγω της φύσης της πίστας του Motegi, με τα πολλά δυνατά σημεία φρεναρίσματος, οι τεχνικοί κανονισμοί για αυτό και μόνο το Σ/Κ αλλάζουν και οι αναβάτες θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν carbon δισκόφρενα στα 340mm, 20mm περισσότερα από το κανονικό. Θυμίζουμε ότι αρκετές ήταν οι ομάδες που έκαναν χρήση των μεγαλύτερων δισκόφρενων στο τεστ του Misano, νωρίτερα μέσα στη σεζόν.

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Laverty στην Pramac Ducati;

« Προηγούμενο άρθρο

Στη μνήμη του Marco...

Χορηγοί