• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία MotoGP: ΕΔ1
Διασταυρώνουν τα ξίφη τους Lorenzo-Marquez!
Νέα 18/10/2013 - 07:20

Οι χαρακτηριστικά χαμηλές θερμοκρασίες στο Phillip Island, ειδικά το πρωί, αλλά και ο δυνατός άνεμος υποδέχτηκαν τους οδηγούς του MotoGP, στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του 16ου Γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Σε αυτές τις συνθήκες, στο νησί που βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της Αυστραλίας, οι Jorge Lorenzo και Marc Marquez συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους μάχη, μιας και οι δυο Ισπανοί κυριάρχησαν και ήταν αυτοί που άλλαζαν την πρώτη θέση στα πρώτα ελεύθερα. Ο Lorenzo μπήκε δυνατά, μαζί με τον Valentino Rossi και γρήγορα κατέβαζαν χρόνους νιώθοντας άνετα πάνω στη νέα άσφαλτο της πίστας.

 

Ο 16ος γύρος του Lorenzo θα ήταν ο καλύτερος του πρωινού και με χρόνο στο 1:29.167 - κάτω από το ρεκόρ πίστας που κατέχει ο Nicky Hayden από το 2008 - άφησε στη δεύτερη θέση για μόλις 88 χιλιοστά τον Marc Marquez. Οι δυο τους είχαν καλό ρυθμό, με ειδικά τον Lorenzo να εντυπωσιάζει και να γράφει στην τρίτη του έξοδο συνεχόμενους γύρους στο 1:29! Το όριο του 1:30 έπεσε και ο Alvaro Bautista- ο τελευταίος που το κατάφερε - με τον αναβάτη του Gresini να κάνει έναν μόνο γύρο στο χρόνο αυτό, αλλά και τη διαφορά του από την κορυφή να διαμορφώνεται στα πάνω από έξι δέκατα.

 

Στην θέση 4 ο Dani Pedrosa, ο οποίος δεν βελτίωσε το χρόνο του στο τέλος, αλλά με το 1:30.008 άφησε για 45 χιλιοστά του δευτερολέπτου στην πέμπτη θέση τον Valentino Rossi. Ο Ιταλός - ο οποίος κυριαρχούσε στην πίστα εδώ από το 2001 ως και το 2005 - έμεινε πάνω από οχτώ δέκατα πίσω από το χρόνο του ομόσταυλού του, μια διαφορά που θα προσπαθήσει να "μαζέψει" στα επόμενα ελεύθερα. Παράλληλα, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ τελικής (342.8), ένα ρεκόρ που κρατούσε από πέρυσι ο Karel Abraham (339.5).

 

Το δίδυμο της Tech 3 ακολουθεί στις επόμενες θέσεις, με τον Crutchlow να σημειώνει χρόνο χαμηλά στο 1:30 και τον Bradley Smith να "κουβαλά" μαζί του την καλή του εμφάνιση από τη Μαλαισία και να μένει περίπου δυο δέκατα πίσω από τον πιο έμπειρο συμπατριώτη του. Ο Nicky Hayden - ο τελευταίος κάτω από το 1:31 - ήταν όγδοος, με την έκπληξη του πρωινού να ακούσει στο όνομα Randy de Puniet, ο οποίος έφερε την ART του στην ένατη θέση, όντας 15 χιλιοστά καλύτερος από την εργοστασιακή Ducati του Dovizioso, ο οποίος είναι δέκατος και απογοητεύει. Στη δωδέκατη θέση ο Aleix Espargaro, λίγο πάνω από ένα δέκατο πίσω από τον ομόσταυλό του.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους και τις τελικές ταχύτητες, στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Phillip Island Moto3: ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία Moto3: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα