• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Phillip Island: Η συνέντευξη Τύπου
Όλα ανοιχτά στην Αυστραλία!
Νέα 17/10/2013 - 14:00

Ο Marc Marquez, ενδεχομένως να εξασφαλίσει τον Τίτλο από το γύρο της Αυστραλίας, αν καταφέρει κι έχει διαφορά οχτώ βαθμών από τον Jorge Lorenzo. "Αυτό είναι αλήθεια, έχουμε τη δυνατότητα, αλλά πιστεύω ότι θα είναι πολύ-πολύ δύσκολο γιατί ο Jorge ήταν πραγματικά γρήγορος εκεί πέρυσι. Τερμάτισε δεύτερος, αλλά ξέρουμε ότι ο Stoner είναι απίστευτος εδώ. Θα είναι ακόμα ένας αγώνας, όπως οι άλλοι. Ανυπομονώ να οδηγήσω μια μοτοσυκλέτα MotoGP εδώ. Θα είναι πολύ διασκεδαστικά εδώ και οι γρήγορες στροφές έχουν ενδιαφέρον. Είδα video από πέρυσι και ο Casey συγκεκριμένα πήρε φοβερές γραμμές, έτσι θα δούμε πως θα είναι αυτή η πίστα με μοτοσυκλέτα MotoGP".

 

Ο Lorenzo βέβαια, θα προσπαθήσει να χαλάσει το πάρτι του 20χρονου. "Τα δυο τελευταία μας αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Θέλαμε να κερδίσουμε και να τερματίσουμε πιο ψηλά από τον Marc. Τα δώσαμε όλα στην Aragon και τα πήγαμε χειρότερα απ' ότι περιμέναμε στη Μαλαισία. Αλλά αυτά είναι παρελθόν. Είμαστε στο Phillip Island με διαφορετικά δεδομένα και σε διαφορετική πίστα. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε εδώ. Η αδυναμία μας είναι στα φρένα και βάσει της χαμηλότερης θερμοκρασίας εδώ, τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τη μοτοσυκλέτα μας εδώ, θεωρητικά. Βέβαια όλα αυτά μένει να αποδειχτούν στη πράξη".

 

Στο περσινό αγώνα, ο Dani Pedrosa δεν τερμάτισε και ελπίζει ότι η νέα άσφαλτος θα λειτουργήσει υπέρ του. "Πέρυσι δεν τα πήγαμε καλά, έπεσα νωρίς με το κρύο ελαστικό. Το κλειδί είναι να πάρουμε το χρόνο μας και να τον αξιοποιήσουμε, ειδικά στις κατατακτήριες. Είναι δύσκολο να κρίνεις τη νέα άσφαλτο, αλλά σίγουρα η προηγούμενη ήταν παλιά και με πολλά σαμαράκια. Θα είναι καλύτερα τα πράγματα, αλλά δεν ξέρουμε πως θα είναι με τα ελαστικά, αλλά σίγουρα με τις πιο κρύες συνθήκες θα έχουμε καλύτερη αίσθηση με τη νέα επιφάνεια".

 

Το βάθρο, κάτι που είχε καταφέρει πέρυσι, θέλει να πάρει και φέτος ο Crutchlow. Αλλά τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. "Θα είναι δύσκολο να επαναλάβουμε την περσινή εμφάνιση, όταν και σταθήκαμε τυχεροί με την πτώση του Pedrosa. Όπως είπε και ο Jorge πάντως, ταιριάζει καλύτερα στις μοτοσυκλέτες μας. Βάθρο πέρυσι και δεν βλέπω το λόγο να μην τα καταφέρουμε και φέτος!"

 

Εννέα βαθμούς χωρίζουν τον Pol Espargaro από τον Redding στη βαθμολογία της Moto2, με τον Ισπανό να αρχίζει να νιώθει την πίεση των προσδοκιών! "Η πίεση είναι και στους δυο μας, διότι πλησιάζουμε προς το τέλος ης σεζόν. Σίγουρα υπάρχει πίεση και η στρατηγική θα παίξει το ρόλο της. Θα το παλέψω. Η φετινή χρονιά όμως θα είναι πολύ διαφορετική από πέρυσι, συν του ότι έχουμε τη νέα άσφαλτο", τόνισε.

 

Χαρούμενος ο Jack Miller, ξεκίνησε τις δηλώσεις του αστειευόμενος: "Σπίτι... ή περίπου σπίτι! Δεν θεωρώ το Phillip Island κομμάτι της Αυστραλίας, δεν έχουμε τέτοιο καιρό από εκεί που είμαι! Είναι σίγουρα μια δύσκολη χρονιά πάνω στη Honda. Η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας είναι καταπληκτική, αλλά χάνουμε πολύ στις ευθείες. Πρέπει να προσέξουμε διότι στο δεύτερο μισό των αγώνων, πέφτει η απόδοσή μας εξαιτίας της φθοράς των ελαστικών".

 

Να σημειώσουμε ότι ο Stefan Bradl, ο οποίος έχει κάταγμα στο δεξί του αστράγαλο μετά την πτώση του στα τελευταία ελεύθερα δοκιμαστικά της Μαλαισίας, πήρε το οκ από τους γιατρούς να συμμετάσχει στις ΕΔ1 σήμερα αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδας) . Μετά το τέλος της διαδικασίας όμως, θα επανεξεταστεί.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3: Στο κυνήγι του Salom!

« Προηγούμενο άρθρο

Επίσημο: Aspar και Hayden μαζί το 2014

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα