• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: "Με ακούμπησε"
Lorenzo: "Δεν είχαμε επαφή"
Νέα 13/10/2013 - 22:26

Ο Dani Pedrosa ήταν ο νικητής του GP στη Μαλαισία, αλλά τα βλέμματα όλων τράβηξε η επική μάχη ανάμεσα στον Jorge Lorenzo και στον Marc Marquez! Η μάχη τους έγινε στον απόηχο της απόφασης της Επιτροπής Αγώνων για το σκηνικό που διαδραματίστηκε στην Aragon, πριν δυο εβδομάδες, όταν εξαιτίας μιας μικρής επαφής του Marquez με τον Dani Pedrosa, κόπηκε ο αισθητήρας του πίσω τροχού του τελευταίου και απενεργοποιήθηκε το traction control, με τον 28χρονο αναβάτη να πέφτει δευτερόλεπτα αργότερα.

 

Ο Lorenzo ήταν ένας από τους αναβάτες που καταδίκασε την απόφαση της Επιτροπής να επιβάλλει μόλις ένα βαθμό ποινής στον 20χρονο rookie. Θυμίζουμε την ειρωνική του απάντηση σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στη συνέντευξη τύπου: "Στη Jerez ήταν ωραίο σόου, στο Silverstone επίσης - βλέποντας τους κριτές να τρέχουν σαν κοτόπουλα - ήταν ωραίο σόου. Στη Laguna πέρασε τον Rossi εκτός πίστας, ήταν ωραίο σόου. Έτσι πιστεύω ότι πρέπει να δίνουν κίνητρο γι' αυτές τις ενέργειες. Πρέπει, θεωρώ, να του δώσουν έναν επιπλέον βαθμό στο Πρωτάθλημα...".

 

Σήμερα όμως, ήταν ο Jorge Lorenzo αυτός που ακούμπησε ελαφρά τον αντίπαλό του, όταν επιχειρώντας την αντεπίθεσή του στην εσωτερική της στροφής 11, βρήκε τον Marquez. "Ήταν μια ωραία μάχη", θα σχολίαζε ο Jorge. "Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Προσπάθησα να τον κάνω να υποπέσει σε λάθη και το δοκίμασα σε κάθε ευκαιρία. Θα ήθελα να δώσω τη μάχη όντας καλύτερος στα φρένα, διότι είναι αδύνατο να τους περάσεις στο φρενάρισμα. Μπορούμε να τους περάσουμε μόνο στην αλλαγή κατεύθυνσης, ή αν κάνουν κάποιο λάθος. Πάντως ήταν διασκεδαστική μάχη, μέχρι την τελευταία προσπέραση του Marc. Μέχρι τότε η μάχη ήταν καθαρή, χωρίς επαφές. Και τότε δεν ακουμπήσαμε αλλά δεν μου άφησε πολύ χώρο κι έπρεπε να κλείσω το γκάζι".

 

Οι δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες, ζήτησαν διευκρίνηση για το αν ακούμπησαν ή όχι. "Δεν ξέρω. Νομίζω ότι πέρασε ο ένας τον άλλον τρεις, τέσσερεις ή πέντε φορές. Δεν νομίζω να είχαμε επαφή. Αλλά αν είχαμε, ήταν ελάχιστη. Δεν την ένιωσα σχεδόν καθόλου", αποκρίθηκε ο Lorenzo.

 

Εκείνη τη στιγμή, ακούγοντας τα λόγια του αντιπάλου του, ο Marquez χαμογέλασε και είπε τη δική του γνώμη. "Σε μια προσπέραση ένιωσα επαφή. Αλλά όλα είναι καλά. Αυτοί είναι οι αγώνες, δεν είναι έτσι; Με πέρασε στην εσωτερική. Δεν το περίμενα. Είχαμε επαφή, αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν τόσο δυνατή η μάχη, τόσο συναρπαστική!" Οι φοβερές μάχες των δυο, τέλειωσαν όταν ο Marquez πήρε τη δεύτερη θέση από τον Lorenzo με μια ωραία κίνηση στην εσωτερική, στην στροφή που οδηγεί στην πίσω ευθεία. Ο Lorenzo προσπάθησε να απαντήσει, παίρνοντας την εξωτερική, αλλά δεν τα κατάφερε.

 

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Ήταν δύσκολο για εμάς

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: "Είναι σχεδόν αδύνατον..."

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα