• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2 - Moto3: Τα νεότερα μετεγγραφών
Τα σχέδια της Honda, οι επιλογές του Rins κ.α.
Νέα 04/10/2013 - 11:24

Περισσότερες πληροφορίες για τις μετεγγραφές στη μεσαία και μικρή κατηγορία Πρωταθλήματος, γίνονται γνωστές καθώς περνούν οι ημέρες και πλησιάζουμε στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν. Ένα από τα αξιόλογα ονόματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον, είναι και ο Josh Herrin, ο Αμερικανός αναβάτης που - όπως ο ίδιος ανακοίνωσε - θα αγωνίζεται στη Moto2 το 2014. Ο Αμερικανός κατέκτησε φέτος το αμερικάνικο Πρωτάθλημα Superbikes, επικρατώντας του τρεις φορές Πρωταθλητή, Josh Hayes.

 

Ο Herrin αρνήθηκε να διευκρινίσει σε ποια ομάδα υπέγραψε, αλλά οι άνθρωποι στα paddock μιλούν και λένε ότι έχει συμφωνήσει με τη νέα Caterham Moto2. Η τελευταία, η οποία συνδέεται με την αντίστοιχη ομάδα της F1, θα κατέβει στο Πρωτάθλημα με την υποστήριξη του επιχειρηματία από την Μαλαισία, Tony Fernandes και θα διαθέτει πλαίσιο της Suter. Δίπλα στον Herrin, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Johann Zarco. Η αξία του Αμερικανού αποδείχτηκε με το Πρωτάθλημα στα SBK που πήρε στην πατρίδα του, μένει να δούμε όμως αν θα συσπειρωθούν γύρω από τον οδηγό χορηγοί για να τον στηρίξουν στη νέα πρόκληση της καριέρας του.

 

Στη Moto3, όλο και περισσότερο διαβάζουμε κι ακούμε ότι η Honda κλίνει προς την απόφαση να εξελίξει ένα νέο σούπερ μοτέρ, ώστε να επικρατήσει των ΚΤΜ στην κατηγορία. Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλιότερο άρθρο, υπάρχουν δυο τάσεις μέσα στη Honda: η μία που επιθυμεί την άμεση φυγή από την κατηγορία και η άλλη που θέλει να φτιαχτεί το νέο μοτέρ και να νικήσουν τις KTM, προτού αποχωρήσουν με ψηλά το κεφάλι. Το τελευταίο εγχείρημα φυσικά, θα είναι αρκετά δαπανηρό και οπωσδήποτε πολύ πάνω από τις 12.000€ που είναι και το όριο για τη Moto3. Εν τέλει, με την ΚΤΜ να σαρώνει στη μικρή κατηγορία - έχοντας καταφέρει να καλύψει το υπέρογκο κόστος του μοτέρ, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο - οι της Honda αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

 

Για να καταστεί βέβαια κάτι τέτοιο εφικτό, η Honda θέλει και μερικούς αξιόλογους αναβάτες να οδηγήσουν τις μοτοσυκλέτες της. Οι Alex Rins και Alex Marquez (Estrella Galicia 0,0) έχουν το κατάλληλο βιογραφικό και αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και στην επόμενη σεζόν. Τουλάχιστον όμως, όσον αφορά στον πρώτο, υπάρχει μια μικρή επιπλοκή. Λέγεται ότι έχει μια ρήτρα στο συμβόλαιό του, που του επιτρέπει - αν κερδίσει το Πρωτάθλημα της Moto3 - να ανέβει στη Moto2 με την ομάδα του Monlau (Estrella Galicia 0,0). Μετά μάλιστα και τη νέα του μεγάλη εμφάνιση στην Aragon, οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα είναι πολλές! Η ομάδα του Monlau δεν θα είναι και η μοναδική με Honda. Η Racing Team Germany (RTG) θα παραμείνει με τον γιαπωνέζο κατασκευαστή και με τον Jack Miller να έχει υπογράψει με την Red Bull KTM Ajo, η ομάδα συμφώνησε με τον Efren Vazquez για το 2014. Το ποιος θα είναι ο ομόσταυλός του πάντως, παραμένει - για την ώρα - μυστήριο.

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Magny-Cours: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati Athens: Δωρεάν Τεχνικός Έλεγχος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα